Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3563 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   13 Kasım 2012 - 18:49

Almanya Giresun Günleri Başladı

Büyüt
Küçült
Almanya Giresun Günleri
Giresun Valiliği, Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği tarafından organize edilen Almanya 1. Giresun Günleri başladı.

Almanya Giresun Günleri Başladı

Giresun Valiliği, Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği tarafından organize edilen Almanya 1. Giresun Günleri başladı.   Almanya’nın Essen kentinde başlayan günlere Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Ruhr Bölgesi Başkanı Karola Geib Netthöfel, FAKT Ag. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hubert Schulte Kemper, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, GİHDER Başkanı Ayhan Akten, Giresun Üniversitesi, DOKA, Espiye ve Keşap Kaymakamları, İl Özel İdaresi, Fiskobirlik, Çaykur, Giresunspor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Giresun Müftülüğü, Siyasi parti ve STK temsilcileri, işadamları ve gurbetçiler katıldı.   Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Günleri kapsamında ilimizin kültür, turizm ve tanıtım faaliyetlerinin yanında özel sektör temsilcilerinin karşılıklı ticaret, yatırım ve işbirliği alanlarında görüşmeler yapılarak, Alman yatırımcıların Giresun’a ve Doğu Karadeniz’in diğer vilayetlerine yatırım yapmaları konusunda önünü açmaya çalıştıklarını bildirdi. Prof. Kemper’in kendisine FAKT Ag.’nin merkezinde oda tahsis etmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Şahin, “Çok duygulandım. Bende kendisinin Giresun’a daha sık gelmesi için Giresun Valiliğinde bir oda kendisine ayırdığımı burada belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi. Giresun Üniversitesi ile Essen Üniversitesi arasında işbirliğinin sadece ekonomik değil akademik alanda da sürmesinin önemine dikkat çeken Şahin, “Bilim yerel değil enternasyonaldir. İki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi transferi bilime hizmet olacaktır” şeklinde konuştu. Şahin, 2014 yılında Ordu – Giresun ortak havaalanının bitirilmesi her iki ilin gelişmesini bir kat daha artıracağını anlattı.   Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Alman ve merkezini Giresunlulara açan Prof. Hubert Shulte Kemper, Nisan ayına kadar Giresun diye bir kent bilmediğini ancak bir fırsat sonrasında bu kente hayran kaldığını ifade etti. Kemper, “Giresun o kadar kaliteli ve güzel bir şehir ki, oradaki insanlar o kadar iyi ki burası için yapılacak çalışmalar az bile gelir. Giresun’un kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.   Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Atken de Avrupa’da faaliyet gösteren memleket dernekleri ile bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.   Almanya ve Türkiye’nin ekonomi yönünden ayakta duran 2 ülke olduğunu belirten Akten, “Giresun Valimiz Dursun Ali Şahin 200 dönüm araziyi Giresun’a yatırım yapmak isteyen Alman yatırımcılara tahsis etti. Biz bu noktada üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Burada artık daha geniş şekilde bir lobicilik yapmamız lazım. Giresun’un önde gelen insanları ve sivil toplum örgütleri hep beraber bir araya gelmeli. Lobiyi yapar ve etkin girişimcilik ruhumuzu ortaya koyarsak bir şeyler gerçekleşir.” şeklinde konuştu.      

            

 

Gurbetçilerle Hasret Giderdi
Vali Dursun Ali Şahin, Almanya’da gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.   Vali Şahin ve beraberindekiler, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek çeşitli konularda bilgilendirme yaptı.   Toplantıda; dernekler ve Almanya’da yaşayan gurbetçiler program için teşekkür ettiler. Werdohl Derneği yöneticileri ilk kez bir valinin Giresun’dan Almanya’ya güven veren yaklaşımla gelmesinin kendilerini memnun ettiğini belirttiler.   Gurbetçiler , yaz mevsiminde gurbetçilerle Giresun’da toplantı, ramazanda iftar yemeği verilmesi, yaylalarımızın güzelleştirilerek konaklama tesislerinin artırılmasını istediler. Giresun Günlerinin sürekli olmasını temenni ettiler. İşadamlarımızın gelmesinden çok memnun olduklarını ve karşılıklı ticaret yapabileceklerini belirten Giresunlular memnuniyetlerini dile getirdiler.   Vali Şahin’de Giresun’da yapılanları ve hedef projeleri açıkladı.  Gurbetçi sorularını samimiyetle cevapladı.  

            






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir