Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3735 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   03 Ekim 2012 - 18:43

Almanya Giresun Günleri Başlıyor

Büyüt
Küçült
Almanya Giresun Günleri
Giresun için yurdışında ekonomik ve sosyal açıdan yapılacak en büyük çalışma özelliği taşıyan Almanya'da 1.Giresun Günleri için hazırlıklar devam ediyor.

GİRESUN İÇİN BÜYÜK FIRSAT

 

Giresun için yurdışında  ekonomik ve sosyal açıdan yapılacak en büyük çalışma  özelliği taşıyan  Almanya’da 1.Giresun Günleri için hazırlıklar devam ediyor.

Giresun valiliği ve Giresun’a hizmet derneğinin ortak çalışmasıyla ve Giresun’da ilgili  STK ve kurumların katılımıyla yapılacak günler için ön hazırlıklar devam ediyor.

Geçen hafta Almanya ‘ya giden Giresun ve İnsanlığa hizmet derneği başkanı Ayhan Akten  ve İl Genel Sekreter yrd. Orhan Aydın  Almanya’da yaşayan Giresun’lularla bir araya geldi.

Çalışmalar için bir komite oluşturuldu. Ergin Baytemür, Adnan Sağlık, İsa Al, Ferhat Oral, Mustafa Güngör, İsa İlyasoğlu gibi değerli isimlerin yanında bütün dernek başkanlarınıda içine alacak komite  Almanyadaki hazırlıkları yapacak.

 

PROTOKOLLER TAMAM

Giresun Günlerinin yapılacağı Almanyanın Essen şehrindeki Ruhr Turm iş merkeziyle ilgili protokol ise  Valiliği temsilen Ayhan Akten ve Fakt. A.G sahibi ünlü alman işadamı Hubert Schulte Kemper arasında imzalandı. 2000 metrekare alanda toplantılar, paneller , kültürel ve sosyal faaliyetler yapılırken işadamları tarafından standlar açılacak.

 

GİRESUN'DA HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRÜYOR

 

Almanya’ daki  günlerin hazırlığı  için yoğun çalışma yapılıyor. Giresun ve İnsanlığa hizmet derneği yönetimi  çalışmalara katkıda bulunacak her kesimi ziyaret ederek bilgilendirip çalışmalara katılmalarını sağlıyor. Yoğun ziyaretlerden sonra  kamu ve özel sektör temsilcileri, kurum kuruluşlar, siyasi partiler ve stk temsilcilerinden bir komisyon kuruldu.

Komisyona;

DOKAP'tan Tolgahan Kömez, GİŞHAD'tan Ferhat Yılmaz, Esnaf Odaları'ndan Ercan Ayhan, Kültür Müdürlüğü'nden  Emin Yılmaz, Üniversite'den Rahman Çakır, M.E.M. Ertuğrul Tosunoğlu, Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneğinden Ayhan Akten, Şemsi Topatan, Kırsal Kalkınma Cenk Çekiç, MHP Emrullah Topşir hazırlıklar için katkıda bulunuyorlar.

 

PROGRAM DOLU DOLU- İŞADAMLARIMIZ VE ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR BÜYÜK FIRSAT

 

Giresun Günleri için proğram içerikleri  netleşmeye başladı.  Birinci gün Alman ve Türk taraflarının katılımıyla açılış yapılacak. Açılışa valiler ve hükümet temsilcileri, stk lar davet ediliyor.  Ardından Alman ve Türk işadamlarına “ Neden Giresun” konulu  yatırımlarla ilgili sunumlar yapılacak. Yaklaşık 200 Alman ve Türk işadamının katılması beklenen toplantıdan sonra işadamları arasında karşılıklı iş görüşmeleri yapılacak. Giresundan gidecek işadamları Alman muhataplarıyla  ticaret ve yatırımlar için bir araya gelecek. Yaklaşık 25 giresunlu işadamanının katılması bekleniyor.

 

Giresunda üretim ve ticaret yapan işadamlarının yanında  turizm, milli eğitim, sgk, kırsal kalkınma, doka, dokap, kaymakamlık ve belediye başkanlıklarımızda stand açıp gurbetçilerimizle bir araya gelecek. Okullar proğram yapacak, sanatçılar konserler verecek ve Alman yerel yönetimler ziyaret edilecek.

Gurbetçilerimizle özel toplantılar yapılacak. Çalışma Alman ve Türk medyasında  yazılı ve görsel olarak yayınlanacak.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi yakın zamanda kamuoyuna açıklanacak.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir