Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5505 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2013 - 18:40

Amerika'daki Hemşehrilerimiz 7 Aralık'ta Şölende Buluşacak

Büyüt
Küçült
Amerikadaki Hemşehrilerimiz 7 Aralıkta Şölende
Türk Amerikan Giresunlular Derneği tarafından bu sene 6.düzenlenecek Kültür müzik ve dayanışma gecesi 7 Aralık Cumartesi günü yapılacağı bildirildi.

Türk Amerikan Giresunlular Derneği tarafından bu sene 6.düzenlenecek Kültür müzik ve dayanışma gecesi 7 Aralık Cumartesi günü yapılacağı bildirildi.

Dernek Başkanı Cevdet Özdemir, yaptığı açıklamada, Bu yıl 6.sini gerçekleştirecek olduğumuz Kültür, müzik ve dayanışma gecemiz ABD de yaşayan gerek Giresunlular, gerekse diğer illerden gelen Türk toplumunun hayatında, kültürel ve geleneksel birlik ve beraberliğin sağlanmasında çok özel ve anlamlı bir yeri olduğunu söyledi.

Özdemir, Bu geceler; birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, birbirimize sevgi ve saygı bağlarımızı kuvvetlendirmek, kardeşliğimizi daha da derinleştirmek bakımından hiç şüphesiz önemli fırsatlar olduğunu aktaran Özdemir, ‘’Yaşadığımız bu coğrafyada ülkemizin yani başında cereyan eden olaylara baktığımızda birlik, beraberliğin ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu anlamamız ve hatırlamamız gerekmektedir. Çünkü birlik ve beraberliğimiz bizim en büyük gücümüzdür. Türkiye’yi yaşadığımız bu ülkede en iyi şekilde temsil etmemiz için bir olmamız, diri olmamız ve iri olmamız şarttır. Sağladığımız bu birlik ve beraberlikle aziz vatanımızın çıkarlarını en üst düzeyde temsil etme imkanı sağlayabiliriz. Kalplerimiz bir olduğunda Türkiye’nin ve Giresun’un tanıtımını en iyi şekilde yapar kültür ve geleneklerimizi hem bu ülkede paylaşıp ve yaşayabiliriz.

Bu ve benzeri programlarla daha çok hemşehri kitlesine ulaşarak onlara hem derneğimizle hem de hemşehrilerimizin bir biriyle kaynaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin katkılarıyla yaşamımıza devam ederken diğer taraftan büyümeye çalışıyoruz. Onlar bize katkı sağladıkça, üye sayımız daha da yüksek rakamlara ulaştığında, halkımızı, ülkemizi destekleyici daha faydalı programlara derneğimiz imza atmaya devam edecektir. Bugüne kadar bu derneğe sahip çıkarak getirdikleri bu noktanın daha üstüne çıkmak için çaba göstermeye devam edeceğiz’’ dedi.

Derneğin herhangi bir siyasi görüşe, zihniyete ve amaca bağlı bir kuruma hizmet için kurulmamıştır. Türkiye’den buraya gelen her görüşten. Her türlü sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik farklılıkları taşıyan, farklı takımları tutan, farklı siyasi partileri tutan, liberal veya muhafazakar, başı açık yada kapalı, zengin yada fakir, köylü veya şehirli, her görüşten ve fikirden insanların buluşma adresi olduğunu vurgulayan Özdemir,’’Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Bizim, Giresunluların; ABD deki varlığımızın en büyük kurumu olan bu dernek altında her türlü sorunumuzu özgürce tartışıp, sonuçlandırabiliriz. Hemşehrilerimiz adına yürüttüğümüz geleneksel ve kültürel çalışmalarının yegane gayesi daha yaşanılır, gelişmiş, çağdaş bir şekilde ABD’de ülkemizi temsil etmektir. Bu gayemizi gerçekleştirebilmemiz için ekonomik ve gönüllü insan kaynağı açısından daha da güçlü olmak zorundayız.

Geleneksel sanatçılarımız hem Türkiye’den hem de ABD’den her yıl olduğu gibi bu yılda bizimle beraber olacaklar. Giresun’un en güzel ezgisi, türküsü ve kemençe havalarıyla tam bir şölen ve düğün havası olacağımdan hiç şüphem yok. Türkiye’den, Avrupa’dan ve ABD’den özel konuklar ve misafirlerimiz olacak. Tek kelime ile hoşça vakit geçireceğimiz, yeni dost ve arkadaşlıkların olacağı güzel bir program olacaktır. Tamamen yöresel, geleneksel Giresun ve Karadeniz bölgesini has özellikleri taşıyan bir müzik programı olacaktır. Bu muhteşem programa tüm Giresunlu ve diğer illerden göç eden, ABD’de, Türkiye’de, Avrupa’da hizmet veren dernek başkan ve yöneticilerini ve dernek dostlarımızı aramıza davet ediyorum. Özellikle derneğimizle aktif olmayan üyelerimizin aktif olmasını temenni ediyorum. Şimdiden programa destek veren ve katkı sağlayan tüm birey ve kuruluşlara teşekkür ediyorum''diye konuştu.

FATİH ÖZDEMİR




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir