Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4518 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   03 Kasım 2012 - 23:24

Amerika'daki Hemşehrilerimiz Kasırgadan Maddi Hasarla Kurtuldu

Büyüt
Küçült
Amerikadaki Hemşehrilerimiz Kasırgadan Maddi Hasarla
Amerika'da yaşanan Sany kasırgasından sonra yetkililerle yaptığımız çok yönlü araştırmalar ve görüşmeler neticesinde hiç bir Giresunlu hemşerilerimizin ve Türk vatandaşlarımızın burnu bile kanamadan kurtuldukları açıklandı.

Amerika’ da Yaşanan Kasırgadan Giresunlu Gurbetçilerimizden Can Kaybı Yok, Maddi Hasarla Kurtuldular..

 

Amerika’da yaşanan Sany kasırgasından sonra yetkililerle yaptığımız çok yönlü araştırmalar ve görüşmeler neticesinde hiç bir Giresunlu hemşerilerimizin ve Türk vatandaşlarımızın burnu bile kanamadan kurtuldukları açıklandı. Ancak bazı vatandaşlarımız maddi zararlara uğradıkları belirtildi.

 

T.C New York Başkonsolosluğu yetkilileri ve bünyesinde 44 dernek barındıran (TADF) Türk Amerikan Federasyon Dernekleri Bakanı  Ali Çınar’ın açıklamaları sonucunda “hiç bir Türk vatandaşımıza bir şey olmamıştır ve ayrıca Giresunlu vatandaşlarımızdan da can kaybı olmamıştır” denildi.

 

Amerika" da yaşanan afet sonrası hayalet görünümündeki şehirler yaralarını sarmaya çalışıyor. 8 milyon ev ve iş yerlerine elektrik verilemiyor kasırganın vurduğu eyaletlerde ölü sayısı 39 olarak açıklandı. Arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Kasırgada 108 yıllık New York Metrosunun en büyük hasarı aldığı belirtildi. New York" un büyük bölümüne  4-5 gün içerisinde elektrik verilebileceği açıklandı.

 

Kasırgadan en çok etkilenen New York ve New Jersey sahilleri oldu. Bazı kesimlere beklenilen den daha az etki ettiği belirtildi.

 

(TADF) BAŞKANI ALİ ÇINAR: TÜRKLERDEN CAN KAYBI YOK

 

TADF Başkanı Ali Çınar Amerika’da meydana gelen Sandy Kasırgası sonrası açıklamalarda bulundu ve kasırganın meydana geldiği eyaletlerde Türk vatandaşlarından can kaybının olmadığını açıkladı. Kurulan Vatandaş Hattı sayesinde sürekli iletişim halinde bulundukları Türk vatandaşları ile haberleşmelerinin devam ettiğini Kriz Masası, Dışişleri Çağrı Merkezi, TADF 24 Saat Vatandaş Acil Hattı’nı devreye soktuklarını söyledi.

 

TADF Başkanı Ali Çınar açıklamasında “Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak Sandy Kasırgası içinde olan bölgelerdeki vatandaşlarımızın yardım ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere 888 Acil Vatandaş Hattımız aralıksız hizmete devam etmektedir. Aldığımız ve bize gelen bilgiler doğrultusunda can kaybı olmaması bizleri memnun ederken, mal kaybı yüzünde ciddi maddi zarara uğrayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. TADF olarak bölgedeki toplum liderlerimiz dernek Başkanlarımız ve vatandaşlarımız ile yakın bilgi alışverişi ve ihtiyaçların karşılanması konusunda iletişim aralıksız devam etmektedir.

 

Bilindiği üzere T.C New York  Başkonsolosluğumuz" da Sandy  Kasırgası Kriz Masası oluşturmuştu. T.C New York Başkonsolosluğu Kriz Masası.  1-201-515 4417, Dışişleri Çağrı Merkezi.  1-888-566 76 56, TADF 24 Saat Acil Vatandaş Hattı. 1-888 352 -9886 nolu telefonlardan ulaşabilirler.” dedi.

 

Ayrıca TAFD Başkanı  Ali Çınar “Amerika" da yaşanan kasırga sonrası vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları gerekiyor. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak, Sandy Kasırgası nedeniyle maddi zarara uğrayan vatandaşlarımızın kayıp ve zararlarının giderilmesi için Federal Acil Durum Yönetim Kurulu’ na ( FEMA) bildirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” diyerek ABD Başkanı Barack Obama’nın zarar gören vatandaşların belli çerçeveler içinde tazminat ve destek alacağını açıkladığını hatırlattı.

 

Ali Çınar New York, New Jersey Eyaletinde zarar gören vatandaşların yârdim alabileceklerini  belirtti. Çınar,  zarar görülen mal, mülk ve arabaların resimlerinin çekilmesi ve zarardan dolayı harcamalar yapıldı ise faturalarının saklanması gerektiğini dile getirdi.

 

AMERİKA GİRESUNLULAR DERNEĞİ BAŞKANI CEVDET ÖZDEMİR: KASIRGAYI UCUZ ATLATTIK. CAN KAYBIMIMIZIN OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

 

Amerika Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir kasırgayla ilgili yaptığı açıklamada “basta federasyon başkanımız ve diğer dernek temsilcileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda aldığımız bilgiler ışığında Türk camiasından can kaybı yaşanmadığından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Başkan Özdemir, Giresunlu hemserilerimizden de yaralanma ve can ölüm gibi vakaların olmaması bizler için çok sevindirici olmuştur. Gerek yetkililerle olsun gerek vatandaşlarımızla olsun gece gündüz iletişim halindeydik her vatandaşımızdan bilgi almaya çalıştık. Elektriklerin kesilmesi, internet ve telefonların çökmesi sonucu vatandaşlarımızla iletişim sıkıntıları yasadık. Geneline bakarsak çok şükür kazasız belasız ucuz atlattık denilebilir. Bazı vatandaşlarımızın maddi kayıpları var zararları var onlarda yetkililerce giderilmeye çalışılıyor” dedi.

 

NY GİRESUNLULAR DERNEĞİ BAŞKANI SAVAŞ ŞAHİN: HEMŞEHRİLERİMİZDEN CAN KAYBI YOK

 

New York Giresunlular Derneği Başkanı Savaş Şahin ise yaptığı açıklamada ‘NY Giresunlular Derneği olarak yönetim kurulundaki arkadaşlarla beraber kriz masası oluşturduk sabaha kadar hiç uyumadan hemşerilerimizle bire bir iletişim halindeydik. Her noktadaki Giresunlu hemşerilerimize ulaşmaya çalıştık ve haber aldık almaya çalıştık. Elektrik kesintisi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadık bazı işadamlarımız iş yerlerine ulaşmakta zorluklar yasadı. Elektrik kesintisi nedeniyle iş kayıpları olmuştur. Çok şükür hemşerilerimizden can kaybı olmamıştır buda bizleri çok mutlu etti’ şeklinde konuştu.

 

Hasan ÇELİK- Giresun Dergisi-Amerika’dan bildirdi.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir