Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3866 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2013 - 10:31

Avrupa'daki Giresunluları ancak “O” birleştirir

Büyüt
Küçült
Avrupadaki Giresunluları ancak “O”
Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren 10'un üzerinde Giresun Derneği var.

Avrupa'daki Giresunluları ancak “O” birleştirir

Avrupa'daki Giresun dernekçiliğinin kurtuluşu: Dr. Ömer Er Derbeder

Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren 10'un üzerinde Giresun Derneği var. Bu kadar çok Giresun derneği olmasına rağmen Giresunlular Avrupa'da bir federasyon kuramadılar. Ürolog Dr. Ömer Er Derbeder, Giresunluları birleştirecek oluşumun liderliğine aday oldu.

 

İslam KARA / ALTENA (Almanya)

www.turkhaber.eu

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde ve şehirlerinde faaliyet gösteren en az 10 Giresun Derneği bulunuyor. Avrupa'da bu kadar çok Giresun Derneği bulunmasına rağmen Giresunlular bir türlü bir araya gelip hala federasyonlaşamadılar.

Almanya'nın tel sanayisi ve kalesiyle ünlü  Altena şehirinde ürolog doktor olarak muayenehane işleten Giresunlu hekim Ömer Er Derbeder, Avrupa'da kurulacak Giresun Dernekler Federasyonu için elini taşın altına koyabileceğini ve Giresunluları birleştirebileceğini ifade ederek şöyle devam etti: “Çok küçük yaşlarda Giresun'u terkedip, İstanbul'a  yerleşmemize rağmen ben kendimi Giresunlu olarak kabul ediyorum ve öyleyim de. Son 10 yılda Avrupa'nın çeşitli kentlerinde faaliyet gösteren Giresun Dernekleri hızla çoğaldı ve çoğalmaya devam ediyor. İnsanımızın örgütlenmesi çok güzel bir şey ancak dernekleşirken de güç birliği yapmalıyız” dedi.

 

FEDERASYONLAŞMAK FARZ OLDU

 

Hızla örgütlenirken bir taraftan da arada kopukluklar olduğunun altını çizen Dr. Ömer Er Derbeder şöyle devam etti: “Dernekleşirken istemeden de olsa bölünüp-parçalanıyoruz. Bu dernekleri bir arada toparlayacak bir çatı örgütü gerekli. Bu da Avrupa Giresun Dernekler Federasyonu'dur. Giresun markasını kullanan tüm dernekler  bu çatı örgütü altında birleşip, ortak kararlar alıp, birlikte faaliyetler gösterebiliriz. Ben Giresun'un bir evladı olarak elimi taşın altına koyup, gerekli sorumluluğa talibim. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Zaman güç birliği yapmanın zamanıdır” dedi.

 

DR. DERBEDER'İN GÖREV YAPTIĞI DERNEKLER

 

Son 10 yıldan beri kendini STÖ çalışmalarına adayan Dr. Ömer Er Derbeder, halen SATİAD'ın (Sauerland Türk İş Adamları Derneği) başkanı,  Umut Yıldızı Derneği 2. başkanı ve  Türk-Alman Toplumu in NRW yönetim kurulu üyesi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir