Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4688 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   16 Temmuz 2012 - 11:30

Aydındereliler Hasanbaba' da Buluştu...

Büyüt
Küçült
Aydındereliler Hasanbaba da
Bu yıl 15. si düzenlenen Yalova Çınarcık Hasanbaba Kadırga Şenlikleri bir kez daha Yalova ve çevresindeki Karadeniz'lileri bir araya getirdi.

Bu yıl 15. si düzenlenen Hasanbaba Kadırga Şenlikleri bir kez daha Yalova ve

çevresindeki Karadeniz'lileri bir araya getirdi.

Ağasarlı Meryem Akyüz söylediği duygusal ve hareketli türkülerle şenliğe katılan vatandaşları çoşturdu...

Bulancak Aydındere’li hemşerilerimizinde yoğun bir şekilde katılımın olduğu şenlik alanında vatandaşlarımız hem keyifli bir gün geçirdi hemde doyasıya eğlendi.


Geçen dönem Yalova Belediye Meclis üyeliğine adaylığını koyan Sıdkı Karahasan' da ailesiyle birlikte Hasanbaba' ya gelen hemşerilerimiz arasındaydı..

 Şenliklerde kurulan dev horonda Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'da horon tepti. Yalova ve Çınarcık Karadenizliler Dernekleri tarafından organize edilen Hasanbaba Kadırga Şenlikleri'nin 15.si Çınarcık Hasanbaba Mevkiinde düzenlendi. Şenliğe Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve çok sayıda davetli katıldı.

Şenliklerin açılışında bir konuşma yapan Yalova Karadenizliler Derneği Başkanı Metin Bahadır, "Yayla şenlikleri Türklerin göçebe hayatlarından itibaren yapılan ve günümüzde sosyal, ekonomik işlevi olan kültürel olarak da canlı tutulan hoş bir geleneğimizdir. Yaylalar ve şenlikler, Türkiye'nin neresinde olursanız olun özü Karadeniz hamuru ile yoğrulanlar için baharın ve yazın gelmesi demek. Şenlikler yaylaların şenlendiği bir araya gelerek hasret giderilen yerler olmuştur. Bizler Karadeniz'den ekonomik sebeplerle ayrılsak da gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep orada olmuştur. O bölgenin dağlarına yaylalarına gidemesek de bulunduğumuz bölgelerin benzer mekanlarında sanki Karadeniz yaylaları gibi aynı geleneği yaşatmaya çalışmaktayız dedi..

 


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

                



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir