Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4589 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2011 - 15:26

Babalarının İzin' de Yürüyorlar

Büyüt
Küçült
Babalarının  İzin de
Geçirdiği kalp krizi sonucu 18 Ağustos 2009'da aramızdan ayrılan Giresunlu Eğitimci, Şair, Şiir Yorumcusu, Şiir Programları sunucusu, rahmetli Vahit KAYA'nın evlatları babalarının izinde ilerliyorlar.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 18 Ağustos 2009'da aramızdan ayrılan Giresunlu Eğitimci, Şair, Şiir Yorumcusu, Şiir Programları sunucusu, rahmetli Vahit KAYA'nın evlatları  babalarının izinde ilerliyorlar. 

Bir şiirinde; Giresun’um Giresun’um, ayrılığın yetti canıma, gelemedim küsme bana, uzaklardan selam sana, uzaklardan Giresun’a, selam sana bırakıp da gider misin? deyip aramızdan vakitsiz ayrılan Vahit KAYA’nın yetiştirdiği evlatları Erman Engin KAYA, Erdem KAYA ve Ülkü Rana KALIP babalarının şiirlerine kulak verip onun yolundan gidiyorlar. 

Babalarının ismini yaşatmak için rahmetli Vahit KAYA’nın defin edildiği Keşap Çamlıca köyünde bulunan İlköğretim Okulu’na Fen ve Teknoloji Laboratuarı ile Okul Kütüphanesi yaptıran kardeşlerin bu davranışı vatandaşlar tarafından da takdir edildi. 

KAYA kardeşler Keşap ilçesinde eğitime yaptıkları katkılar nedeni ile Keşap İlçe Kaymakamı Tamer ORHAN tarafından plaket ile ödüllendirilirken, bu kişilerin örnek teşkil etmesi ve bundan sonra da sahip çıkılması gereken önemli değerlerimizin ortaya çıkarılarak isimlerinin yaşatılmasını temenni ediyoruz. 

Vahit KAYA Kimdir? 

1933 yılında Keşap'a bağlı  Çamlıca (Mencilis) köyünde doğan Vahit KAYA, Beşikdüzü  ve Sivas Köy Enstitüsü'nde okudu. KAYA, 25 yıllık öğretmenlik hayatından sonra 1980 yılında emekliye ayrılarak, müteahhitliğe başlamıştı.

 
Ayrıca şair ve yazar da olan Vahit KAYA'nın şiirleri ve öyküleri Gurbet, Giresun Dergisi, Çağdaş Eğitim, Elçi ve Ana dergileri başta olmak üzere çeşitli yayın organlarında yayınlanmıştı.

 
KAYA'nın, Kedisiz Ülke (1968), Öylesine Bir Dünya (2000), Yitik Düşler (2004) ve Dündeki Yarınlar (Öykü-2004) adlı dört kitabı da bulunmaktadır.

 
Bir ara Keşap'la ilgili Bizim Eller dergisini de çıkaran Vahit KAYA, ayrıca İGİDAŞ'ın çıkardığı Çotanak dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini de yaptı. 

 
Vahit KAYA, Giresun dernekçiliğinin ve kültürel ve sosyal hayatının da renkli bir siması olup, her yıl 29 Ağustos tarihlerinde yapılan Afyon'daki Giresun Şehitliği törenlerine ta başından beri hemen hemen hiç aksatmadan katılan katıksız bir Giresun sevdalısı ve Osman Ağa hayranıydı.

 
Sevecenliğiyle, güler yüzüyle, şiirleriyle, sohbetleriyle, engin kültürüyle, beyefendiliğiyle Giresunlular’ın gönlünde taht kurmuştu.
 

İstanbul’da geçirdiği kalp krizi sonrası 18 Ağustos 2009 tarihinde edebi hayata uğurlanan KAYA’nın cenazesi Keşap Çamlıca köyünde defin edilmişti. 

Haber: Erdal AVCI



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir