Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6827 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2011 - 08:55

Beykoz Kaymakdonduran' da Giresun Rüzgarı

Büyüt
Küçült
Beykoz Kaymakdonduran da Giresun
Beykozlu Giresunlular Derneği tarafından bu yıl 23. sü düzenlenen Geleneksel Kaymakdonduran Giresun Yayla Şenlikleri büyük bir çoşku ile gerçekleştirildi.

BEYKOZ KAYMAKDONDURAN’DA GİRESUN RÜZGARI

 

Beykozlu Giresunlular Derneği tarafından bu yıl 23. sü düzenlenen Geleneksel Kaymakdonduran Giresun Yayla Şenlikleri büyük bir çoşku ile gerçekleştirildi. 
      senlik2.JPG

Beykozlu Giresunlular Derneği tarafından bu yıl 23. sü düzenlenen Geleneksel Kaymakdonduran Giresun Yayla Şenlikleri büyük bir çoşku ile gerçekleştirildi. Bu yıl yaklaşık 25 bin kişinin katılım sağladığı şenliklere, Karadeniz Müziğinin en önemli isimlerinden TRT sanatçıları İbrahim Can ve M. Naci Keskin'in birlikte sahneye çıkmaları damgasını vurdu. 

Yaklaşık iki aydır Beykozlu Giresunlular Derneği tarafından hazırlık çalışmaları  yürütülen şenliklere, İstanbul'un bütün ilçelerinden ve yakın  çevre illerden de katılım sağlandığı gözlenirken, bazı  Giresunluların yer bulabilme telaşıyla  geceden gelip Kaymakdonduran'da sabahlamaları dikkati çekti. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlayan Kaymakdonduran Mesire Alanında, saat 10.00 itibariyle kemençe, davul ve zurnalar sesleri birbirine karıştı. 

Beykozlu Giresunluların yakından tanıdığı yöresel sanatçı Hüseyin Çendeoğlu'nun programı ile başlayan şenlikler saat 11.00 – 14.00 saatleri arasında üç saat süreyle Mavi Karadeniz Televizyonundan canlı olarak yayınlandı. 

Hüseyin Çendeoğlu, Erdal Güvendi, Hamit Çiçek gibi sevilen yöresel sanatçıların ardından Ümraniye Lisesi Karadeniz Folklor Ekibinin gösterisi de izleyenlere renkli dakikalar yaşattı.  

Program devam ederken, Beykozlu Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tek tek anons edilerek davet edildikleri sahnede ele ele tutuşarak hemşerilerini selamladılar.  

Selamlamanın ardından programın açılış konuşmasını yapan Beykozlu Giresunlular Dernek Başkan Hasan Karakaya, kendi başkanlığında Kaymakdonduran Şenliği’ni 3. kez düzenlediklerini söyleyerek, bunun kendisine büyük bir mutluluk verdiğini belirtti. 

Bölgesel anlamda dernekçilik yapmanın zorluklarına da değinen Karakaya, Giresunluların derneklerine sahip çıkmalarını istedi. Giresunluların birlik beraberliği için yapmış oldukları çalışmanın neticesinde Beykozlu Giresunlular Derneğini  çok iyi noktalara taşıdıklarını vurgulayan Hasan Karakaya, “Bizler Milli mücadele Kahramanı Gazi Topal Osman Ağa’nın torunlarıyız. Aynı onun gibi bu millete hizmet vermeye devam edeceğiz. Beykoz’da Giresunluların hak ettiği noktaya gelmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bütün zorluklara ve sıkıntılara rağmen Giresunluların güçlü ve bir arada olmaları için çalışıyoruz. Bizim için en büyük mükâfat burada binlerce hemşerimizin el ele, gönül gönüle oynadıkları horonla biraraya gelmeleri ve tek yürek olmalarıdır. Kaymakdonduran, Giresunluların birlik ve beraberliğinin sembolüdür. İnşallah bundan sonra Beykoz’daki Giresunluları yıllardır hayal ettikleri, diledikleri, yererlere getirmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Beykozlu Giresunlular uzun yıllardır Beykoz’daki en büyük yöresel kitle olmasına rağmen maalesef temsil noktasında gerektiği gibi dikkate alınmamışlar. Senelerdir bu konuyu konuştuk, tartıştık. Bundan sonraki dönem artık, Beykozlu Giresunluları hep birlikte hareket etme zamanıdır ve böylede olacaktır.” ifadelerine yer verdi. 
 
 

Erdal Dalcı’nın sunumunu yapmış olduğu programa, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Muharrem Ergül, Çavuşbaşı eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Tirdef kurucusu Yahya İpek, BBP Milletvekili Adayı Özer Güneş, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı,  Alibahadır Köyü Muhtarı Cavit Gül, Gümüşsuyu Mahalle Muhtarı Ahmet Soylu gibi isimler katıldı. 

Programda bir konuşma yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Beykoz’da Giresunlular asla kaybolmaz, aksine daha çok söz sahibi olurlar.” ifadelerini kullanarak, “Seçimler sona erdi artık kim kazandı, kim kaybetti önemli değil. Önemli olan kardeşlik, birlik ve beraberliktir. 23 yıldır bu etkinliği yapan Beykozlu Giresunluları kutluyorum. Bu çok kolay bir durum değil, ben bugün “Babalar Günü” münasebetiyle tüm babaların gününü kutluyorum ve Giresunlu hemşerilerimin bu anlamlı gününü de kutluyorum.” dedi. 

Konuşmalarının ardından folklor gösterileri, davul zurna ve kemençecilerin sahne aldığı  şenliklere günün geç saatlerine kadar devam edildi. 

Mavi Karadeniz Tv Kemençe Star yarışması 1.’si Hayati Daştan, Salim Işıklı,  İbrahim Gürpınar gibi yöresel sanatçıların ardından sahneye Görele Kemençesinin ustalarından TRT Sanatçısı M. Naci Keskin çıktı. Naci Keskin kendi seslendirdiği türkülerin ardından, programa Beykoz Belediyesi Eski Başkanı Muharrem Ergül ile birlikte misafir olarak katılan TRT'nin sevilen sanatçısı İbrahim Can'ı sahne aldı. İbrahim Can, Naci Keskin ile yaklaşık 30 yıldır birlikte çalıştıklarını ve ilk kez birbirlerinden habersiz bir programda karşılaştıklarını belirterek, Beykozlu Giresunluların arasında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Naci Keskin'in kemençesi eşliğinde birbirinden güzel türküler okuyan İbrahim Can izleyenlere muhteşem bir konser verdi. 

Sahneden inerken Giresunluların yoğun ilgisi ile karşılaşan İbrahim Can söylediği türkülerle 23. Beykoz Giresunlular Kaymakdonduran Şenliği’ne damga vurdu. 

Tekin Hıdır, Özgür Karaduman, Ömer Can, Habil, Özcan Yılmaz gibi birçok sanatçının ve Halk Oyunları ekiplerinin sahne aldığı şenlikler akşam saat 19 00 a kadar devam etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir