Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3596 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   02 Eylül 2012 - 19:35

Beykozlu Giresunlular şehitlerine koştu

Büyüt
Küçült
Beykozlu Giresunlular şehitlerine
Her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanındaki Giresunlular gibi İstanbul'da kurulu bulunan Beykozlu Giresunlular Derneği'da Afyonkarahisar'ın İsçehisar ilçesinde bulunan Giresunlu Şehitlerine koştu.

Beykozlu Giresunlular şehitlerine koştu

Her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanındaki Giresunlular gibi İstanbul’da kurulu bulunan Beykozlu Giresunlular Derneği'da Afyonkarahisar'ın  İsçehisar ilçesinde bulunan Giresunlu Şehitlerine koştu. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanındaki Giresunlular gibi İstanbul’da kurulu bulunan Beykozlu Giresunlular Derneği’da  Afyonkarahisar'ın İsçehisar ilçesinde bulunan Giresunlu Şehitlerine koştu.  

Dernek geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da Afyon’da bulunan şehitlerimizi unutmadı. Günler öncesinden başlayan organizasyona Beykoz’da yaşayan hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Dernek merkezi önünden 4 otobüs ile hareket edilen Afyon İscehisar Giresunlular Şehitliği ziyareti yolculuğu katılımcılara hem neşeli, hem de hüzünlü anlar yaşattı.  

Şehitlik ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Hasan Karakaya, “Bu yolculukta hem sevinci, hem de hüznü birlikte yaşıyoruz. Hüzünlüyüz çünkü bizim atalarımız Kurtuluş savaşı boyunca bu ülkenin her yerinde olmuşlar. Belki mezarları dahi bilinmeyen Giresunlu binlerce şehidimiz bu ülkenin topraklarına can veriyor. Öte yandan sevinçliyiz. Çünkü Sivrihisar tepesindeki ondört şehidimiz nezdinde Kurtuluş Savaşının cansiperane savaşçıları Giresunlu dedelerimiz ile buluşacağız. Onlara dualarımızı göndereceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha farklı projeler ile  şehitlerimizi anacağız.” Dedi.  

Afyon Giresunlular Şehitliğine Dernek Başkanı Hasan Karakaya, Dernek Sekreteri İsmail Hakkı Öztürk, Beykoz Belediye Meclis Üyesi hemşehrilerimiz Nevzat Oral, Hayrullah Usta, Dernek Koordinatörü Alaaddin Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve yüzlerce Beykozlu Giresunlular katıldı.

Beykozlu Giresunlular Derneğinin hazırladığı hediyeler tören sonrasında Doğanlar köyü meydanında çocuklara dağıtıldı.  

ŞEHİTLİKTEKİ TÖREN  

Afyonkarahisar İsçehisar İlçesinin Sivritepe’de bulunan Giresunlular Şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

Törenden bir konuşma yapan Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresunlular Şehitliği’nde tarihin şerefli bir bölümünü, yüce bir hatırayı yeniden anmak için toplandıklarını söyledi. Yorulmaz, milli mücadelenin başlangıcında vatanın düştüğü acı durumu idrak ederek yapılan çağrıya büyük bir coşkuyla cevap veren Giresun halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayıp Balkan Savaşı Gazisi Topal Osman Ağa’nın gayretleriyle oluşturduğu iki alayı Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan ve Osman Ağa komutasında cepheye uğurladığını belirterek, şunları söyledi:

“Birçok çarpışmada yararlılık gösteren kahramanlarımız Binbaşı Hüseyin Avni beyin şehit olduğu Sakarya Savaşı’nda büyük zayiatı göze alarak büyük önder Atatürk’ün emriyle sadece bıçaklarıyla düşmanın üzerine atılmaktan kaçınmamışlardır. Giresun I. Dünya Savaşı’nda Rus işgaline karşı koyarak başarılı olmuş, Pontus Devletini yeniden kurma hayallerinin de sona erdirildiği en önemli hareket noktası olma özelliğini korumuştur. Bu şehitlikte yatan Giresunlu şehitlerimiz ise büyük taarruzun başlangıcında Sivritepe ele geçirilirken hayatlarını kaybetmişlerdir. Osman Ağa komutasındaki Giresun 47. alayı arkadaşlarını Sivritepe’ye defnettikten sonra düşmanı kovalamaya devam etmişlerdir. Gönüllü alayları kahramanlar topluluğuydu. Cepheye giderken arkada bıraktıklarına bakmadılar. Terhis beklemiyorlardı. İçlerinde 14 yaşında delikanlılar vardı. Onlar cephelerde büyüdüler. On beş yıl sonra geriye döndüklerinde yakınlarını tanıyamadılar. Hiçbiri taltif, övgü beklemedi. Büyük bölümü de huzurunda bulunduğumuz şehitlerimiz gibi yüce mertebeye ulaştılar.”

İscehisar ilçesi Fatih İlköğretim Okul Müdürü Süleyman Aşkın ise konuşmasında Topal Osman Ağa’nın öncülüğünde Giresunlu uşakların serdengeçtiliklerinin yaşandığı kurtuluş savaşımızda kahramanlık destanının yazıldığını belirtti. Giresunlular Şehitliği’nde kahraman şehitlerimizi anmak ve yazdıkları destanı okumak için toplandıklarını ifade eden Aşkın, şöyle dedi:

“Şehitlerimizin bıraktığı emaneti canımız pahasına sahip çıkacağımızı haykırmak, vatan sevdalısı Giresunlulara bir Fatiha okumak için toplandık. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır düşüncesiyle Giresun’dan kalkıp buralara kadar gelmişler. 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz ile Yunan ordusuna karşı taarruza geçmişlerdir. Giresun uşakları 36 saat süren taarruzdan sonra düşmanı atmaya muvaffak olmuşlardır. Bu gönüllülerden Gazi Ahmet Halis Asal yıllar sonra buraya gelerek bu şehitliği yaptırmıştır. Kendiside vasiyeti üzerine bu şehitliğe defin edilmiştir.”

Tören şehitlere kabirleri başında dua edilmesi ile sona erdi.  
Törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve eşi Saadet Öner, Giresin Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AK Parti İscehisar İlçe Başkanı Naci Mermer, İl Genel Meclisi üyeleri Selçuk Çirkin, Hakan Avtuğ, Osmanağa ailesini temsilen İsmail Cem Feridunoğlu, Giresun Şehit Aileleri Derneği Başkanı Osman Gazi Doğramacı, ilçe halkı ve Giresun’dan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda Giresun STK temsilcileri ve vatandaşlar  katıldı.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir