Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5877 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2012 - 18:49

Beykozlu Giresunlulardan Ziyaretler

Büyüt
Küçült
Beykozlu Giresunlulardan
Beykozlu Giresunlular Derneği'nin 11. Olağan kongresi sonrasında Hasan Karakaya başkanlığında oluşan yeni yönetimi,

BEYKOZLU GİRESUNLULARDAN  ZİYARETLER

Beykozlu Giresunlular Derneği'nin 11. Olağan kongresi sonrasında Hasan Karakaya başkanlığında oluşan yeni yönetimi, sırasıyla Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, İlçe Emniyet Müdürü İrfan M. Bekaroğulları,  Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Adem Sefer Başkanlığı’ndaki AK Parti ilçe teşkilatı ile Hızır Yılmaz başkanlığındaki CHP Beykoz yönetimine aynı gün içerisinde nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Beykozlu Giresunlular Derneği ilk ziyaretini Kaymakam Aydın Ergün’ün makamına gerçekleştirdi. Dernek üyelerinin kendilerini tanıtmasının ardından söz alan Aydın Ergün, konuşmasına, dernekçiliğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak başladı. Ergün, “ STK’lar olarak yönetimin ortağısınız. Yaptığınız iş çok önemli, ancak lütfen faaliyetlerinizi çeşitlendirin” dedi.

    

Beykoz’da cami yaptırma dernekleri de dahil olmak üzere 400 küsur dernek bulunduğunu hatırlatan Aydın Ergün, “Beykoz’da STK’lar yeterinde güçlü değil. Benim arzum, ilçeyi STK’lar ile birlikte yönetmek” dedi.

Kaymakam Aydın Ergün’ün ardından söz alan Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya ise, kongre sonrasında oluşan yeni yönetim ile birlikte, derneklerinde 11 ayrı dalda faaliyet gösteren ekipler halinde çalışmalar yapacaklarını belirterek, “ biz zaten derneğimizin başına ‘Beykozlu’ ibaresini koyduk. Biz önce Beykozlu’yuz, ondan sonra Giresunlu’yuz” dedi.

Kadına karşı şiddette işbirliği önerisi

Dernek Başkanı Hasan Karakaya’nın psikologlar eşliğinde düzenlemeyi planladıkları seminerlerden söz etmesi üzerine Kaymakam Aydın Ergün, dernek yöneticilerine 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un hayata geçirildiği hatırlatmasında bulundu ve Dernek olarak bu konuda yapacakları bir etkinlikte kendilerine yardımcı olabileceklerinin altını çizdi.

Beykozlu Giresunlular Derneği’nin ikinci ziyaret noktası  ise İlçe Emniyet Müdürü İrfan M. Bekaroğulları’nın makamı oldu.

Kendilerini tanıtan Beykozlu Giresunlular Derneği yöneticilerinin ardından söz alan İrfan Bekaroğulları, yeni yönetime hayırlı olsun dileğinde bulunarak, başarılar diledi. İlçe Emniyet teşkilatı Müdürü olarak  “ Beykoz’a elinden geldiğince katkıda bulunma isteğinde olduğunu” kaydeden Bekaroğulları, “ STK, devletin yetişemediği noktaları tamamlayan kuruluş demek. O açıdan STK’ları çok önemsiyorum ve elimden gelen desteği vermeye çalışıyor, bundan da keyif alıyorum” dedi.

    

Bekaroğulları’na, İlçe Emniyet’inin yapmakta olduğu çalışmaları yakından ve beğeni ile takip ettiğini söyleyen Dernek Başkanı Hasan Karakaya ise, dernek çalışmalarını 93 kişilik yeni bir kadro ile beraber daha kurumsal bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti.

İlçe Emniyet Müdürü’nün, dernek olarak ne gibi projeleri olduğu şeklindeki sorusu üzerine ise Dernek Başkanı Hasan Karakaya, Kaymakam Aydın Ergün’e yaptıkları ziyaret sonrasında çalışan anne ve babaların çocukları için hemen bir çalışma yapmayı düşündüğünü söyledi. Uyuşturucu kullanımının önlenmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yapabileceklerini de kaydeden Karakaya, derneklerinin Gençlik Kolları’nın ciddi çalışmalar içerisinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Beykozlu Giresunlular Derneği’nin bir sonraki durağı ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in makamı oldu.

Misafirlerine, gerçekleşen kongrenin sonucunun hayırlı  olması dileğinde bulunan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, konuşmasına, “aklınıza gelen iyi bir işi mutlaka yapın, yarına bırakmayın” tavsiyesinde bulunarak başladı. Çelikbilek, kendisinin de bu amaç ile Vakıflar’a ait olan yerleri Belediye olarak alacaklarını ve buralara halkın değer verdiği insanlar ile ilgili hizmet binaları yapacaklarını, müzeler açacaklarını kaydedetti ve “ ilk olarak Beykoz Camii’nin arkasında bir Mehmet Akif Müzesi kuracağını”  açıkladı.

    

Adem Sefer: Ortak paydamız Beykoz

Dernek Heyeti daha sonra Ak Parti İlçe Başkanlığını  ziyaret etti.  
Başkan Hasan Karakaya, burada yaptığı konuşmanın başında, “ her ne kadar yöre derneği olsak da, ortak paydamız Beykoz” dedi.

    

AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer ise, Karakaya’nın bu ifadesine atıfta bulunarak, şunları söyledi: “ En güzeli de dernek isminin başında ‘Beykozlu’ ibaresinin olması. Dediğiniz gibi, ortak paydamız Beykoz. Beykoz’da 81 ilin insanı var. Bizim birbirimize yakınlığımızı çoğu ilçede görme şansımız yok. Geldiğimiz yörenin ananelerini kaybetmeyeceğiz ama Beykoz’da yaşamanın ortak paydasını oluşturmaya çalışacağız. Bu noktada iktidar partisi olarak elimizden geleni yapacağız.”

Ve son durak: CHP İlçe Başkanlığı

Hasan Karakaya yönetimindeki Beykozlu Giresunlular Derneği’nin son nezaket ziyareti ise Hızır Yılmaz başkanlığındaki CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirildi.

    

Misafirlerine yeni dönem çalışmalarında başarılar dileyen CHP İlçe Başkanı, kendisinin kongreye davet edilmiş  olmaktan dolayı onur duyduğunu da sözlerine ekledi.

Hasan Karakaya da Hızır Yılmaz başkanlığındaki yeni ilçe yönetimine başarılar diledikten sonra,“ partilere eşit mesafede olduklarını ve bir STK olduklarının bilinciyle kongrelerine her siyasi parti temsilcisini davet ettiklerini” kaydederek, davetlerine icabet etmesinden dolayı Hızır Yılmaz’a teşekkürlerini sundu.

Hasan Karakaya: Biz mikro- milliyetçilik yapmıyoruz

Hızır Yılmaz’dan sonra söz alan Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Hasan Karakaya ise, milli mücadele kahramanı Topla Osman ile ilgili tarihi bilgiler aktardığı konuşmasında, “ gelinen noktada Topal Osman Ağa’nın üzeri örtülmüştür. Biz bir sinema filmi yapıyoruz. Bu filmin sonunu açıkçası ben de merak ediyorum. Derneğimizin bu filme öncülük ve katkıları ciddi manadadır. Filmin yönetmeni Atilla Bey, filme bunu objektif olarak yansıtacaklarını ve değerlendirmeyi tarihçilere bırakacaklarını söylediği için ben senaryoyu okumadım. Amacımız gerçekleri objektif olarak ortaya koymaktır. Biz, sivil STK’yız. Hiçbir siyasi görüşe yaklaşmadık, asla mikro- milliyetçilik yapmıyoruz. Önce Beykozlu, arkasından Giresunlu’yuz. Adımızın önüne ‘ Beykozlu” ibaresini de bundan dolayı koyduk” dedi.

Ziyaretlere Dernek Başkanı Dernek Başkanı  Hasan Karakaya’nın yanında, İsmail Hakkı Öztürk, Emrah Karaca, Muammer Yavuz, Selami Emanet, Allaattin Özdemir, Ahmet Okumuş, Hayrullah Usta, İbrahim Çıtlak, Sinan Çıtlak, Mesut Deniz,  Murat Arslan  ve Giresunlular İstişare Konseyi Başkanı Yahya İpek eşlik ettiler.

Yahya İpek





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir