Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7612 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2012 - 18:01

Bursa' da Karadeniz Birlikteliği

Büyüt
Küçült
Bursa da Karadeniz
Ardasa Folklor ekibinin bu yıl 5.sini düzenlediği Otantik Kemençe ve Horon Gecesi'nde Bursa'da Karadeniz Birlikteliğinin bir gölgesi oluştu.

Bursa' da Karadeniz Birlikteliği

Ardasa Folklor ekibinin bu yıl 5.sini düzenlediği Otantik Kemençe ve Horon Gecesi'nde Bursa’da Karadeniz Birlikteliğinin bir gölgesi oluştu.

Birbirinden değerli Karadenizli sanatçıların sahne aldığı programda katılımcılar unutulmaz bir zaman geçirirken, Giresun’dan Gümüşhane’ye, Trabzon’dan Rize’ye, Ordu’dan Samsun’a kadar tüm bölgeyi içerisine kapsayan bir program olması nedeniyle Karadeniz hemşerilerinin programa katılımı yüksek oldu.

Bursa BESOB tesislerinde gerçekleştirilen Otantik Kemençe ve Horon Gecesine Giresun kanadından Bursa Giresunlar Derneği yönetim kurulu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş, Bursa Tirebolu ve Güceliler Derneği yönetim kurulu başkanı İsmail Akdoğan, Gemlik Çotanakspor Kulübü başkanı Cemil Karataş, Bursa İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi, Ak Parti Osmangazi ilçesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş, Ak Parti Yıldırım belediyesi meclis üyesi Yücel Can, işadamı Halil Demirtaş, Murat Kuş, Adnan Kara, Bülent Akça, Durmuş Uslu, Hasan Serçe ve çok sayıda hemşerimiz katıldı.

Gecede kısa bir söz alan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu başkanı Üzeyir Aktaş, görünen tablonun Bursa’daki Karadenizlilerin birlikteliğinin bir gölgesi olduğunu söylerken gelecek için bu tablonun bir ışık olduğunu vurguladı.

Elifçe’ye Sevgi Seli

Gecede sahne alan Giresun’un yetiştirdiği sanatçılarımızdan Elifçe’ye Bursa’daki hemşerilerimiz büyük destek verdi. Giresun’un İçinde İki Sokak Arası ile programına başlayan Elifçe, sahnede göstermiş olduğu performans ile katılımcılara güzel vakit geçirtti.

Kemençe Ağası Adnan Kara

Ardasa Folklor ekibine yardım amaçlı düzenlenen gecede 2 adet kemençe satılığa çıkarılırken, bunlardan biri Trabzon’ lu bir işadamına giderken diğeri de Karadeniz İnşaat Emlak sahibi Adnan Kara’ya gitti. Kara, Karadeniz kültürüne verdikleri desteğin sürekli devam ettiğini söylerken, elinden gelen tüm imkanları hemşerileri için seferber edebileceğini söyledi.

Sahne Programı Muhteşemdi

Ersin Yılmazer ve ekibi tarafından organize edilen gecede, Karadenizli sanatçılar Mehmet Tak, Elifçe, Meryem Akyüz, Hüseyin Çayan, Dinçer, İsmail Güler, Hamit Çakıcı sahne alırken, katılımcılar doyasıya horon oynamanın tadını çıkardılar.

Erdal Avcı / GİRESUN HAVADİS

             

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir