Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4368 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2013 - 19:04

Bursa' da Otcu Göçü Ateşi Yakılıyor

Büyüt
Küçült
Bursa da Otcu Göçü Ateşi
Bursa'da yer alan Giresun ilçe ve köy derneklerinin katkılarıyla Bursa Giresunlular Derneği öncülüğünde bu yıl 18. Düzenlenecek olan Geleneksel Otçu Göçü Yayla Şenliği öncesi çalışmalar devam ediyor.


BURSA'DA OTÇU GÖÇÜ MEŞALESİ
6-7 TEMMUZ'DA ATEŞLENİYOR


BURSA’DA OTÇU GÖÇÜ ATEŞİ YAKILIYOR

 

Bursa’da yer alan Giresun ilçe ve köy derneklerinin katkılarıyla Bursa Giresunlular Derneği öncülüğünde bu yıl 18. Düzenlenecek olan Geleneksel Otçu Göçü Yayla Şenliği öncesi çalışmalar devam ediyor.

 

 

Bu yıl 6-7 Temmuz tarihlerinde Bursa Uludağ Hüseyin Alan köyü mesire alanında yapılacak 18.Bursa Otçu Göçü Festivalinde yer alacak olan Sanatçı kadrosunun isimleri ve yapılacak etkinlikler şekillenirken tanıtım faaliyetlerinin bu yıl erken başlaması programa olan ilginin artmasına neden olacak.

 

Tarihinde en geniş sanatçı kadrosunu Bursa Otçu Göçü Festivaline getirmenin onurunu yaşayan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu daha yapılacak çok iş var diyerek, çıtayı yükseklere çıkartıyor.

 

 

Bursa’daki Giresunluların kabuklarından çıkıp Bursa’nın ekonomisinde, siyasetinde, bürokrasisinde “artık biz de varız” dediği bu günlerde yapılacak olan bu Otçu Göçü Yayla Şenliğinin hemşerilerimiz tarafından önemi bir kez daha ön plana çıkıyor.

 

“KÜLTÜRÜMÜZÜ KAYBETMEDEN, YAŞADIĞIMIZ ŞEHRE KATKI SAĞLAMANIN PEŞİNDEYİZ”

 

 Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Bursa Osmangazi Belediyesi ve Giresun Belediyesinin tam destek verdiği ve her yıl olduğu gibi bu yılda Bursa Giresunlular Derneği koordinesi ile 6-7 Temmuz’da 18. Kutlanacak olan Otçu Göçü Şenliği öncesinden açıklamada bulunan Bursa Giresunlular Derneği başkanı Üzeyir Aktaş burada amaçlarının Türkmen Çepni Boyu'nun Orta Asya'dan getirdiği ve yüzyıllarca Giresun yaylarında kutlanan bir gelenek olan Otçu Göçü Şenliğini aslına uygun bir şekilde Bursa’da kutlamak olduğunu belirtirken “Atalarımızdan miras kalan bir geleneği en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Yüz yıllardır gelen geleneğimize sahip çıkmak ve Bursa’da birliğimizi beraberliğimizi göz önüne koymak için Festivalimizin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyoruz. Biz bu şenliği ticari amaç gözetmeden sadece kültürümüzün tanıtımı ve bursa yaşayan Giresunluların birlikteliğini göstermek için her düzenliyoruz.” Dedi.

 

Şenlik alanında Mehteran yürüyüşü ile temsili Otçu göçü yürüyüşü de yapacaklarını belirten Aktaş “Hemşerilerimiz sürprizlere hazır olsunlar. Geniş sanatçı kadromuz ve Giresun Belediyesi Halk oyunları ekibi de Bu yıl ki festivalimize renk katacaklar. Ayrıca dileyen hemşerilerimiz 1 Temmuzdan itibaren alana gidip Çadırlarını kurup konaklamaya başlayabilecekler” dedi.

 

 

BÜYÜK KATILIM BEKLİYORUZ

 

Şenlik tanıtımlarına bu yıl biraz daha erken başlayıp ve özellikle Giresun Milletvekillerinin, Valimizin ve belediye başkalarının şenliğe katılmasını cani gönülden istediklerini belirten Aktaş “ Feshane ile Giresunlular İstanbul’da kabuğunu kırdı. Bursa’da da büyük bir nüfus gücümüz var. Biz dernek olarak bu gücü harekete geçirme noktasında ilçe ve köy derneklerimiz ile beraber çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Tabi ki Bursa’da etkili gücümüzü kullanma noktasında ilimizin yöneticilerinde desteğine de ihtiyacımız var” dedi.

 

 

TEK VÜCUT TEK YÜREK

 

Son dönem de Bursa’daki Giresunlular olarak artık kamuoyunda ses getiren organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirten Üzeyir Aktaş “Bursa’da yer alan Siyasetçimizle, bürokratımızla, iş adamımızla, hemşerilerimizle el ele verip kısacası “Tek Vücut, Tek Yürek” olup birlikteliğimizi bir kez daha Bursa kamuoyuna gösterme niyeti içerisindeyiz” dedi.

 

 

HEMŞERİLERİMİZ SÜRPRİZE HAZIR OLSUNLAR

Şenlik alanından Bursa’daki Giresunlara 2 müjdeli haber vereceğini belirten başkan Aktaş “Göreve geldiğimizde hemşerilerimize bir takım sözler vermiştik. “2012’in Giresunlular İçin Bursa’da Milad” olacağını belirtmiş ve Giresunlu iş adamı ve bürokratlarımızdan aldığımız güç ile bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşerilerim Şenlik günü hazır olsunlar, Onlara 2 müjdeli haber verip tarih de bir ilke imza atacağız” dedi.


 

GİRESUN SANATÇILARI TAM KADRO BURSA’DA

 

Bu yılki Otçu Göçü festivaline Giresun’un en önde gelen ve güçlü sanatçıları; Elifçe, Erdal Güvendi, Yılmaz Turan, Ömer Can, Erdoğan Erol, Ali Gedik, Rüştü Karpuz, Kamil Yılmaz gibi birbirinden değerli sanatçılar katılacak.

 

 

İBRAHİM CAN RENK KATACAK

 

Giresun türkülerine katmış olduğu değer ve arkasına Giresun’un yetiştirdiği “Kemençe’yi nota ile çalabilen” bir isim Naci Keskin’i alarak harikalar yaratan Karadeniz’in ünlü ses yorumcusu İbrahim Can’ın yanı sıra, sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Cimilli İbo, Kıpır Kıpır hareketleriyle ekranları süsleyen Kuzeyin Süreyya ve son dönemlerin ünlü yorumcusu Onay Şahin’de 6-7 Temmuz’da 18.Bursa Otçu Göçü Yayla Festivalinde Giresun Karadenizliler ile buluşacak.

 

 

KAÇKAR TV CANLI YAYINLANACAK

 

2 gün boyunca Kaçkar Tv’den Canlı yayınlanacak programda çadırların içerisinden Canlı bağlantılar, röportajlar yapmak üzere çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

 

 

Şenliğin Cumartesi günü saat 14:00’de başlayacağı ve gece 03:00’e kadar devam edeceği ayrıca, Pazar 10:00-19:00 saatleri arasında renkli program hazırlığı içerisinde olunduğu öğrenilirken, Kaçkar Tv’nin her günde 10 saat canlı yayın yapacağı açıklandı.

 

BURSA’NIN HER KÖŞESİNDEN ARAÇ KALDIRILACAK

 

Öte yandan şenlik öncesi Bursa’da bulunan ilçe ve köy derneklerinin bulunduğu noktalardan şenlik alanına araç kaldırılacağı açıklanırken, ulaşım konusunda detaylı bilgiyi 0535 885 52 10 no’lu telefondan öğrenebilirsiniz.

 

Erdal Avcı / Giresun Havadis

 

 

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir