Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5180 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   30 Mart 2011 - 20:20

Bursa Giresunlular Derneği 2 Nisan Topal Osman Ağa Anma törenlerine hazırlanıyor.

Büyüt
Küçült
Bursa Giresunlular Derneği 2 Nisan Topal Osman Ağa Anma törenlerine
Bursa Giresunlular Derneği 2 Nisan Topal Osman Ağa Anma törenlerine hazırlanıyor.

Bursa Giresunlular Derneği 2 Nisan Topal Osman Ağa Anma törenlerine hazırlanıyor.

Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği,  Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün Muhafız alay Komutanı Giresunlu Milis Kahraman Yarbay Osman Ağa’nın ölümünün 88. Yıldönümünde Giresun’ da yapılacak olan etkinliklere katılmak üzere Bursa’ da hazırlıklara devam ediyor. 

Bursa’ da bulunan 15 tane Giresun il, ilçe ve köy derneklerinin katkıları ve dernek yönetimi tarafından oluşturulan komisyon tarafından çalışmaları devam eden Gazi Miralay Osman Ağa’ yı anma programına Bursa’ dan şu için 1 Otobüsün dolma noktasına geldiği bildirilirken kendi araçları ile Giresun’ a gidecek olanlar ile yaklaşık 150 kişinin Giresun’ da olacağı söylendi. 

Konu hakkında bir açıklama yapan Bursa Giresunlular derneği yönetim kurulu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş şöyle konuştu; 

1 Nisan 2011 Cuma günü Bursa’  dan hareketle 02 Nisan’ da Giresun’ da yapılacak olan Gazi Miralay Osman Ağa’ yı anma törenlerini katılacağız.Bu doğrultuda oluşturduğumuz komisyon tarafından çalışmalarımızda devam ediyor. Her geçen gün Giresunlu hemşehrilerimizin tarih bilinci ve milli şuuru arttıkça Atamız Gazi Miralay Osman Ağa’ yı saygı ile anma programlarına katılımın artacağını düşünüyoruz. Bizlerde atamızın 88.ölüm yıl dönümde Giresun’ da mezarı başında bulunmaktan büyük onur duyacağız’’ dedi. 

Karadeniz bölgesinde Rusya sınırından başlayıp Giresun sınırında son bulan kurtuluş günlerinin niçin Giresun’ da olmadığının unutulmamasının gerektiğini vurgulayan Aktaş, herkesin bu davayı sahiplenerek bir vefa örneği sergilemesi gerektiğini söyledi. Vefa ve şükür bilmeyen bir toplum başarı elde edemeyeceğine değinen Aktaş, Giresun ve çevresinde oturan hemşehrilerimizin sahip olduğu makam, mevki ve ticari başarı sağlamalarını Gazi Miralay Osman Ağa’ ya borçlu olduklarını unutmamalarını hatırlattı. 

Aktaş, açıklamasının devamında Osman Ağa’ nın ölüm yıl dönümünde mezarı ve anıt heykel önünde yapılacak anma törenlerinde  bir siyasi partinin yapacağı miting’ den fazla kalabalık olmazsa ne Or-Gi Havaalanı, ne Eğribel tüneli nede Tirebolu demiryolu hayata geçer dedi. 

Son olarak Yerel yönetimlere, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Sosyal mesajları ile her noktaya mesaj veren Giresunspor’ un cefakar taraftar grubu Genç Çotanaklarada bu paydada büyük önem düştüğüne söyleyen Aktaş bizler elimizde geldiğince bu konuya duyarlı olmaya çalışıyoruz herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyoruz şeklinde konuştu. 

Halkımızın daha da bilinçlenmesi için Gazi Miralay Osman Ağa hakkında Giresun dönüşünde Bursa’ da yoğun katılımlı bir konferans’ da vereceklerini müjdeleyen Aktaş bununla ilgili kesin tarihin ileri ki günlerde derneği web sitesi üzerinden duyurulacağını hatırlattı. 

Ayrıca Bursa’ dan anma törenlerine katılmak isteyenler Bursa Giresunlular Derneğine başvurarak detaylı bilgiye sahip olabilirler. 

Haber - Erdal Avcı 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir