Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4952 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Eylül 2013 - 01:44

Bursa Giresunlular Şehitleri ile Buluştu

Büyüt
Küçült
Bursa Giresunlular Şehitleri ile
Bursa Giresunlular derneği yönetim kurulu ve yaklaşık 50 kişiden oluşan kafile ile Kurtuluş Savaşı’nda Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerinden oluşan Osman Ağa emrindeki 47. Alayın Büyük Taarruz sırasında savundukları Dedesivri tepesinde şehit olan 14 Giresunlu Kahramalarını ziyaret için Afyonkarahisar’a gittiler.

BURSA GİRESUNLULAR ŞEHİTLERİ  İLE BULUŞTU 

Bursa Giresunlular derneği yönetim kurulu ve yaklaşık 50 kişiden oluşan kafile ile Kurtuluş Savaşı’nda Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerinden oluşan Osman Ağa emrindeki 47. Alayın Büyük Taarruz sırasında savundukları Dedesivri tepesinde şehit olan 14 Giresunlu Kahramalarını ziyaret için Afyonkarahisar’a  gittiler.


 28 Ağustos 2013 gerçekleştirilen resmi programlara temsili boyuttu heyet gönderen Bursa Giresunlular derneği, hafta sonu gerçekleştirdikleri gezi ve şehitlik programı ile tarihi anılara şahit oldular.

 Cumartesi gecesi yola çıkan 50 kişilik kafile sabahın erken saatlerinde Afyon Gazlıgöl bölgesinde termal tesisler kahvaltı yapıp, Giresunlular şehitliğinin bulunduğu Doğanlar köyüne ulaştılar.


 Köy meydanında köyde yaşayan manevi hemşerileri ile buluşan Giresunlular şehit atalarını ziyaret edip, onların ruhuna Kur-an’ı Kerim okuttular.

 Afyon Giresun Şehitliği derneği başkan yardımcısı Mustafa Doğan’ın tarihe dönük yapmış olduğu açıklamalar Giresunluların duygu dolu anlar yaşamasına neden olurken, Dedesivri tepesine çıkıp atalarının canlarını heba ettiği toprakları kuşbakışı izleyen Giresunlular gözyaşlarına engel olamadılar.


 Köy meydanında yapılan hoş sohbetin ardından açıklamada bulunan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş Kurtuluş Harbi’nde gerçekleşen ve iki alay askerin kendi memleketi dışında, düşmana karşı koyup ve şehit oldukları topraklarda defin edilmesinin başka bir örneğinin bulunmadığını belirtirken “ Vatansever memleket evlatları Topal Osman Ağa komutasındaki Giresun Uşaklarının göstermiş oldukları bu cefakarlık aslında onların Giresun’un ve Giresunlunun tarihine verdiği en güzel cevaptır” dedi.

 Açıklamasının devamında bu toprakların kazanılmasında büyük emekleri olan 47.Alayda şehit olan atalarına sahip çıkan Doğanlar köyü halkına teşekkür eden Aktaş “ Burada atalarımızı bağrına basıp onların şehitliğine sahip çıkan Doğanlar köyü halkına çok teşekkür ediyorum. Bizler her yıl olduğu gibi yine atalarımızın huzurunda olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Dernek olarak yapmış olduğumuz bu tür kültürel geziler ilerleyen günlerde devam edecektir”  dedi.

 Şehitlik ziyaretinin ardından Afyon’un tarihi Afyonkarahisar kalesi başta olmak üzere Ulucami, Uzun çarşı gibi mekanlarını ziyaret etme şansı bulan Giresunlular buralarda bol bol fotoğraf çektirip kendilerine birer hatıra bıraktılar.

 Bursa’dan gerçekleştirilen bu geziye Bursa’da yer alan Giresun İl,İlçe ve köy dernekleri üyelerine yapmış oldukları duyurular ile katkıda bulurken,  Bursa Giresunlular derneği başkanı Üzeyir Aktaş, Bursa Tirebolu ve Güceliler derneği başkanı Metin Güneş başta olmak üzere Ak Parti Osmangazi ilçesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş, Bursa Giresunlular Derneği başkan yardımcısı, İş adamı Halil Demirtaş, Av.Ömer Narin, dernek yöneticilerinden Mehmet Kuru, Mehmet Demirel, Erdal Avcı, Ekrem Şen Yakup Eyice ve üyeler katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir