Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4246 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   09 Temmuz 2013 - 21:22

Bursa Giresunlular Tarihi Bir Gün Yaşadı

Büyüt
Küçült
Bursa Giresunlular Tarihi Bir Gün
Bursa Giresunlular derneği öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu yılda 18. Düzenlenen Otçu Göçü Festivali Uludağ Hüseyin alan köyünde coşkulu bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi.

Bursa Giresunlular Tarihi Bir Gün Yaşadı

Bursa Giresunlular derneği öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu yılda 18. Düzenlenen Otçu Göçü Festivali Uludağ Hüseyin alan köyünde coşkulu bir kalabalığın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yaklaşık 30.000 vatandaşın katıldığı yayla şenliğine, 22.dönem Ak Parti Bursa milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Ak Parti Bursa İl başkanı Sedat Yalçın, Cumhuriyet Halk Parti Bursa İl başkanı Metin Çelik, Milliyetçi Hareket Parti Bursa il başkan yardımcısı Zafer Karakılıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan yardımcısı Muzaffer Karadeniz, Bursa İl Genel meclisi daimi üyesi Hüseyin Güvendi, Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Vedat Çolak, Zeytinburnu eski Belediye başkanı ve Giresun Vakfı yönetim kurulu üyesi Dr.Adil Emecan,  Giresun Yağlıdere Belediye başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Giresun Yağlıdere Üçtepe belediye başkanı Harun Öztürk, Yıldırım Belediyesi başkan yardımcısı Yücel Can, Gemlik Belediye başkan yardımcısı Muharrem Sarı, Osmangazi belediyesi başkan yardımcısı Kenan Akan,  Ak Parti Osmangazi ilçesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş, Gemlik Giresunlular Derneği başkanı Hasan Okumuş, GİSİYAD yönetim kurulu başkanı Hasan Okumuş, GİRMEP başkanı Ali Şükrü Kara, Gazeteci -Yazar Zeki Al ve Şaban Kutlu, Bursa Giresun Espiyeliler derneği yönetim kurulu başkanı Necmettin Aktaş’ın yanı sıra çok sayıda STK başkan ve yöneticilerinin yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Günler öncesinden Hüseyin alan köyü mesire alanını çadırlar ile doldurup,  atalarından gelen Otçu Göçü geleneği sürdürmek isteyen Bursa’daki Giresunlular tarihi bir güne imza atarak, birlik ve beraberliklerini Bursa ile paylaştılar.

Birlik ve Beraberliğimiz Büyük Ses Getirdi

Bursa’daki ilçe ve köy derneklerinin katkılarıyla düzenlemiş oldukları şenliğin büyük ses getirdiğini dile getiren Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş “Göreve geldiğimizden bu yana ilçe ve köy derneklerimiz ile koordineli bir şekilde hareket edip Bursa’da güç birlikteliği yapıyoruz. Bugün burada meydana çıkan karede emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımı ve dernek başkanlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca bizlerden desteğini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye başkanım Recep Altepe ve Osmangazi belediye başkanım Mustafa Dündar başta olmak üzere, sponsor firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa’ya Değer Katmaya Devam Ediyoruz

Giresun kimliği ile Bursa şehrinin yapısına her zaman destek olduklarını da belirten Aktaş “Hemşerilerimizin Siyasetdeki ve ekonomideki başarısı Bursa şehrine büyük güç katıyor ve katmaya da devam edecektir. Allah izin verirse halkımızın burada sergilemiş olduğu birlik ve beraberlik şehrin etkin yapısında da devam edecek”

 

Topal Osman’ın Torunları İle Buluşmak Güzel Bir Duygu

İşgali olmayan Tek il olup, Topal Osman’ın torunları olan Giresunluların şenliğine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Ak Parti Bursa İl başkanı Sedat Yalçın, “Çevremizdeki Giresunluları çalışkanlığı tanıyorduk. Bugün buradaki manzara her şeyi gözler önüne seriyor. Yaşadıkları topluma sürekli katkı sağlayan, bunun yanında kendi kültürlerini de hiçbir zaman unutmayan siz değerli Giresunlulara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Böylesine profesyonel bir şenliğin hazırlanmasına öncülük eden tertip komitesine de teşekkür eden Yalçın “Bu tür şenlikler toplumların etkin yapısına güç katıyor. Bu gün burada görmüş olduğumuz bu manzarada Bursa’daki Giresunluların gücüne güç katmıştır” dedi.

Otçu Göçü  Canlandırıldı

Otçu göçü yürüyüşü ile başlayan şenlik de, Gemlik Giresunlular derneği Halk oyunları ekibi muhteşem bir horon gösterisi yaparken, davetliler 2 gün 2 gece süren programda Karadenizin en güçlü sesleri İbrahim Can, Erdal Güvendi, Cimilli İbo, Onay Şahin, Elifçe, Kuzeyin kızı Süreyya, Ali Gedik, Erdoğan Erol, Kamil Yılmaz, Rüştü Karpuz, Cengiz Topal, Ahmet Yahşi, söylemiş olduğu türküler ve kemençe horon şhowları ile kendilerinden geçtiler.

Pankatlar Dikkat Çekiciydi

Öte yandan Uludağ yolu boyunca asılan şenlik tanıtım tabelaları ve özellikle şenlik alanına asılan afişlerde yazılan mesajlar büyük dikkat çekti.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir