Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6996 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2011 - 00:42

CHP Giresun Federasyonu'nu ziyaret etti

Büyüt
Küçült
CHP Giresun Federasyonunu ziyaret
Giresun Federasyonu, çok hareketli günler yaşıyor.

CHP Giresun Federasyonu'nu ziyaret etti 

Giresun Federasyonu, çok hareketli günler yaşıyor. Yemen Islah Hareketi Genel Sekreteri Abdulmecid Farhan’dan sonra, CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay da Giresun Federasyonu’nu ziyaret etti. 

    

Giresun Federasyonu’nun ününü duyan Tunay, İstanbul’da üçüncü nüfus yoğunluğuna sahip olan Giresunlularla tanışmak için Federasyon’un Merter’deki merkezine bir ziyarette bulundu. 

Toplantı başlangıcında Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan kısa bir giriş  konuşması yaptı. Demokrasinin önemine değinen Turan, Giresun Federasyonu’nun Giresunlulara hizmet üretmek gibi faaliyetlerinin yanısıra ülkemizle ilgili her türlü meselede söyleyecek sözü olan bir kuruluş olduğunu, ayrıca ülkemizin kültür ve medeniyet coğrafyasının da Giresun Federasyonu’nun ilgi alanında olduğunu hatırlattı. Turan, Faik Tunay’ın tanışma talebinin kendileri açısından çok değerli olduğunu kaydetti.  

Giresunlu nüfusun, İstanbul’da demografik açıdan 1 milyonluk rakamla en büyük 3.ncü vilayet olduğunu kaydeden Hasan Turan, bunun çok önemli bir rakam olduğunu ifade eden Başkan Turan, Giresunlu sivil toplum kuruluşlarının da İstanbul’da oldukça fazla olduğunu ve siyasi temsilin öneminin burada kendini gösterdiğine dikkati çekti. Hasan Turan sözlerine şöyle devam etti: “400’e yakın derneğimiz, çeşitli siyasi partilerde faaliyet yapan hemşerilerimiz var. İstanbul’da 3 tane belediye başkanımız var. Kendi vilayetimizden çıkmış 4 tane milletvekilimiz var. Diğer partiler bu dönemde listelerinde Giresunlulara yer vermediler. Ancak biz bu konuda o partilerle mücadele eden hemşerilerimiz vasıtasıyla siyasi temsil hakkımızı gündeme getirdik. Bu mücadeleye ve bunun önemini vurgulamaya devam ediyoruz. Hizmet üreten bütün partiler bizim için eşit mesafededir, ancak bizim varlığımızı görmeleri ve takdir etmeleri için siyasette, bürokraside yoğun lobi faaliyetlerimiz devam ediyor. Tabii ki bütün vekiller bizim vekillerimizdir.” 

Hasan Turan: “STKlar çok önemlidir” 

İstanbul’da yaşayan Giresunluların aynı zamanda İstanbullu da olduklarını vurgulayan Turan, “Biz İstanbul’da bir Giresunlu gettosunda yaşamadığımızın bilincindeyiz. Medya kuruluşlarımızla, yazılı ve görsel basınımızla da lobi çalışmalarımız güçlenmektedir. Bu bağlamda bazı taleplerimizi dile getirmek istiyorum: Anlaşmaların orta noktaya yaklaşmakla kolaylaşacağını savunuyorum. Her kesimin daha ılımlı bir orta noktaya doğru yaklaşması lazım. Biz, insan olma ortak paydasından yola çıkarak hizmet üreten bir topluluğuz. Bu açıdan her vatandaşımız bizim açımızdan değerlidir. Konuyu aşırılığa vardıranlar ve ayrılık unsuru yapanlar benim için doğru bir iş yapmıyorlar.” 

Bu bakış açısının sivil toplum örgütlerinin yaklaşımını da dile getirdiğini kaydeden Turan, bu kuruluşların çok ciddi işler yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu: “STKlar bu ülkede siyasetin önünde koşuyor. Ancak STKların önünün açılması lazım. Bunun olabilmesi için sizden bizim bir temsilcimiz olarak mecliste bir önerge vermenizi talep ediyorum. Ayrıca seçim öncesi ve seçim sonralarında STKların hitap ettiği kesimlere ulaşmak için bu kuruluşların bir köprü olarak görülmemesi lazım. Siyasetin önemli ve düşünce üreten kuruluşları olarak görülmesi ve belirli noktalara dahil edilmesi gerek.” 

“Etkisiz, yetkisiz ve bütçesiz kurumlar olmak istemiyoruz”

STK’ların etkisiz, yetkisiz ve bütçesiz kurumlar olmak istemediklerinin de altını çizen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Türkiye için, Türkiye’nin geleceği için mesaisini harcayan sivil toplum kuruluşları gönüllülerinin maddi hiçbir kazancının olmadığını ifade etti. Turan, “Bu insanlar cebindekileri toplum için harcarken, seçim zamanlarında milletvekili adaylarının ziyaret edip acaba buradan kaç oy toplarız diye düşünmesine layık değiller.” dedi. 

“Anayasa yapılırken bize sorulmalı” 

“Anayasa yapılırken de bize sorulmalı.” diyen Turan “çeşitli siyasi süreçlere ve kent konseyleri gibi müesseselere aktif bir şekilde dahil edilmek ve Türkiye’nin gerçek sesi olarak bize kulak verilmesini istiyoruz.  

Bundan dolayı artık Türkiye’de STK Yasası’nın çıkmasını istiyoruz. STK yöneticilerinin bu ülkenin yönetim kademelerinde bir konsey şeklinde, yerelden genele doğru değerlendirilmesi ve ülke yönetiminde halkın gerçek temsilcileri olarak söz sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Meclis bu yönde bir yasa çıkarabilir.  Bu bizim açımızdan en önemli konudur. İkinci olarak, 2014 Yerel Seçimleri yaklaşıyor. Giresunluların İstanbul’da 1 milyona yakın nüfusu ve uygun oranda seçmeni var. Yarın biz CHP’den kaç meclis üyesi arkadaşımız çıkıyor, bakarız. Biz Giresunlular Genel seçimlerde bizi aday göstermeyen partileri basın açıklamasıyla protesto ettik. Partilerde yıllardan beri aktif siyaset yaparak emek harcayan Giresunluların aday gösterilmesi en doğal ve gerekli bir tavırdır. Bu insanların İstanbul’un 3 bölgesinden de seçilebilecek sıralardan nüfusumuzla doğru orantılı olarak aday gösterilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ben birçok platformda ifade ettim.” 

“Giresun Gabuğunu Gırdı”

Giresun’un gabuğunu gırdığını  ve Giresunluların artık uyandığını belirten Hasan Turan, Giresunluların artık layık olduğu konumda görülmesi gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu: “Bizim hiç kimseyle bir sıkıntımız yok. Bugün burada yaşanan tablo aslında ders alınması gereken bir tablo. Bu tablodan herkes dersini alacaktır. Ayrıca herkes verdiği değer kadar değer görecektir, bu da böyle bilinsin. Dolayısıyla bizim hemşerilerimiz 2014 yerel seçimlerinde sizin listenizde kaç tane Giresunlu olduğunu test edecektir. Eğer görürse oy verecek, eğer göremezse yine protesto edecektir.” 

Sporda şike yasasından da şikayet eden Hasan Turan, adil bir düzenlemenin bir an önce yürürlüğe girmesini istedi.  

Daha sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, kendisini kısaca tanıttıktan sonra “Bu toplantı benim için çok değerli. İstanbul’da yoğun bir nüfusa sahip olan Giresun’un muhterem halkını tanımak istedim.” diye konuştu.  

Milletvekili Faik Tunay, Giresun Federasyonu’nun ününü birçok platformda duyduğunu, Giresunluların siyasal ve toplumsal olarak İstanbul’da özellikle önemsenmesi gerektiğini hatırlattıktan sonra, konuşmasına şöyle devam etti: “Giresunlular, sivil toplum yapılanması açısından çok bilinçli bir toplum. Bunu daha önceki toplantılarımda farkettiğim için Giresun Federasyonu’yla görüşmek amacıyla, Sayın Başkanımızı şahsen aradım ve kendisinden bir görüşme ve toplantı talep ettim. Bu sıcak ve samimi ortamı gördüğümde çok doğru bir iş yapmış olduğumu anladım.” 

Milletvekili üstün bir sınıf değildir, milletin vekilleridir 

Milletvekillerinin milletten üstün bir sınıf olmadığını ve onların milletin ‘vekili’  olduklarını vurgulayan Tunay, soru-cevap şeklinde gerçekleşen sohbette fikirlerini ve duygularını ortaya koyma imkânı bulduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Faik Tunay, vekil olmakla hizmet yükümlülüğüne girenlerin neden dokunulmazlık gibi bir kuruma ihtiyacı olduğunu da eleştirdi. Toplumun şeffaflığa ve bilgilenmeye ihtiyacı olduğunu da ifade eden Tunay, “Ancak önümüzdeki meseleler konusunda yeteri kadar bilgilendiğimizde düzgün bir tartışma ortamı ortaya çıkar. Bu olmazsa bilgi tartışması ve gerçeğe ulaşma çabası yerine, bir kördövüşü gibi herkes taraftar olur, fanatik olur. Fikirlerin savunuculuğu yerine, takım tutar gibi bir tavır ortaya çıkar.” 

Devletin bütün kurumlarıyla, milletin tarafında olması gerektiğini ifade eden Faik Tunay, “Aramızdaki engelleri aşmamız gerek. Bunlardan en önemlisi önyargıdır. Önyargılardan kurtulmamız lazım.” dedi. Bu toplantının bir ilk adım olduğunu söyleyen Tunay, “İnanıyorum ki bundan sonrası da gelecektir.” diye konuştu. Gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getiren Tunay, “Halkın görüşlerinden birinci elden istifade etmek, gerçekten önemli. Beni de bir temsilciniz olarak görmenizi istiyorum. Buradaki herkese gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim.” dedi. 

Soru-cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda iç ve dış birçok meseleye değinildi. Milletvekili Tunay da sorular doğrultusunda görüşlerini ortaya koydu. 

Çok sıcak ve samimi bir atmosferde geçen toplantıya katılımın yoğun olduğu görüldü. Giresun’un çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri sordukları sorularla memleket gündemine dair ilgilerini gösterdiler.  

Katılanlar

Toplantıya Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Eren, Recep Dönmez, Avni Aydın, Abdullah Akgün, Mustafa Coşkun, Karadeniz TV Yön. Kr. Başk. Fuat Kuş, Ümit Sarıyıldı, Hasan Dede, Erkan Civak, Tiyatrocu Hayrullah Kozak, Mustafa Civak, Giresun Vakfı Yön. Kur. Üyesi Süleyman Torlak, Azaklıoğlu Eğitim Kültür ve Sos. Yard. Vakfı mütevelli heyeti Başk. Necati Bay, Bulancak Fedakar Dostluk Platformu’ndan İhsan Yüksel, Hemart Yapı Mühendislik’ten Erdem Kütük, Piraziz Dern. Birl.’nden Bahtiyar Genç, Giresun Gençlik Derneği’nden Hikmet Kargün, Elvan Gıda Üretim Şefi Abdullah Karayaz, Pirbul Dern. Yön. Kur. Üyesi Erol Toraman, Giresun Alucra Çakrak Köyü Dern. Mürsel Çırak, Bulancak-Pirazizliler Dern. Yön. Kur. Üyesi Hüseyin Şimşek ve çok sayıda hemşerimiz katıldılar. 
 


 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir