Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4532 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Mart 2012 - 19:10

DOKA Heyeti İş Gezisinden döndü

Büyüt
Küçült
DOKA Heyeti İş Gezisinden
DOKA ve ABIGEM işbirliği ile düzenlenen ''Pekin-Şanghay-Singapur İnceleme ve işbirliği'' Ziyareti 14 Mart Çarşamba günü sona erdi.

DOKA ve ABIGEM işbirliği ile düzenlenen “Pekin-Şanghay-Singapur İnceleme ve işbirliği“ Ziyareti 14 Mart Çarşamba günü sona erdi.   DOKA Yönetim Kurulu ve uzmanlardan oluşan19 kişi ile ABIGEM ve işadamlarından oluşan 22 kişilik ticari heyetten oluşan toplam 41 kişilik heyette Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Artvin Valisi Necmettin Kalkan, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün’ün yanı sıra bölgemizden ticaret odası başkanları, DOKA Yönetim Kurulu’nda yer alan uzman ve ticari heyetten oluşan işadamları yer aldılar.   Toplam on günlük ziyaret esnasında DOKA heyeti 23 farklı toplantı yaptı. Bu toplantılarda Pekin, Şangay ve Singapur Ticaret Odaları ve bankalara bölgenin yatırım ortamı ve potansiyelleri anlatılırken işbirlikleri için ilk temaslar kuruldu. Bölgenin en büyük mobilya fuarını ziyaret eden heyete yetkililer tarafından mobilya kümelenmesinin 29 yıllık başarı hikayesi ve gelecek hedefleri ile ilgili sunum da yapıldı. Singapur’da su arıtma ve organik çöplerden organik gübre üretim tesisleri ile Biyopolis Bilim Merkezi ziyaretleri gerçekleştirildi.   Dünyanın ikinci en büyük limanı olan Singapur Limanı Yetkilileri tarafından karşılanan heyete limanın konteyner hizmetlerini nasıl yönettiği ve işlem hacmi ile gelişim süreci ile ilgili brifing verildi.   Şangay’da Başkonsolos, Pekin’de ve Singapur’da Büyükelçilerimiz ve Ticari Ataşelerimiz ile görüşmeler yapılarak bu bölgeler ile ticaret hacminin geliştirilebilmesi ve DOKA bölgesine yatırım çekilebilmesi için neler yapılabileceği ile ilgili istişareler gerçekleştirildi.    Heyet ve DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Şahin, yoğun programa rağmen çok faydalı toplantılar gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’nin ve bölgenin potansiyelleri hakkında otoriteleri bilgilendirdiklerini ifade etti. Özellikle Singapur’un belediyecilik ve ticaret adına son derece başarılı örnekler sergilediğini ifade eden Şahin, Çinli iş adamlarının da özellikle enerji ve katı atık yönetimi yatırımları ile ilgilendiklerini ifade etti.   DOKA olarak bu tip inceleme ve işbirliği ziyaretlerine devam edeceklerini ve her fırsatta bölgenin yatırım olanakları ile potansiyellerini tanıtacaklarını ifade eden Şahin, yoğun olmasına rağmen problemsiz bir organizasyon gerçekleştiren DOKA ve ABIGEM personellerine de teşekkür etti.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir