Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4137 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2013 - 09:57

Feshane' de Tirebolu Rüzgarı

Büyüt
Küçült
Feshane de Tirebolu
*** 7. Giresun Günleri’nde Tirebolu’yu TİRDEF ve Tirebolu Belediyesi birlikte temsil etti. Tirebolu standı, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere siyasetçilerin ve hemşerilerimiz akınına uğradı.

7. Giresun Günleri tamamlandı 

FESHANE’DE TİREBOLU RÜZGÂRI

 *** 7. Giresun Günleri’nde Tirebolu’yu TİRDEF ve Tirebolu Belediyesi birlikte temsil etti. Tirebolu standı, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere siyasetçilerin ve hemşerilerimiz akınına uğradı.

 

İstanbul Feshane’de düzenlenen 7. Giresun Günleri’nde Tirebolu rüzgârı esti. Tirebolu’yu Feshane’de TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) ve Tirebolu Belediyesi birlikte temsil ederken, 4 günlük maratonda Tirebolu standı siyasilerin ve hemşerilerimizin akınına uğradı.

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç ve Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte, Tirebolu standında TİRDEF Yönetim Kurulu üyeleri ile Tirebolu’dan gelen iki derneğimiz, Tirebolu Çevre ve Tirebolu Eğitim Derneklerinin temsilcileri konukları ağırladı.

Siyasetçilerin büyük ilgi gösterdiği Tirebolu standını  CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu ziyaret ederken, burada basın mensuplarının son gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı. Devlet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte Giresun Milletvekilleri AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Mehmet Geldi, Adem Tatlı ve CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu da bir süre Tirebolu standını gezdi.

BAŞKANLARDAN BÜYÜK İLGİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve eşi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Espiye Kaymakamı Osman Bilgin ve Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın standımızı gezen, konuklardan sadece bir kısmıydı.

 

Çok sayıda Tirebolulunun buluşma noktası haline gelen, uzun ayrılıkların ortadan kalkmasına vesile olan standımızı ziyaret edenler arasında Prof. Dr. Halit Keskin, Adil Emecan ve Ayhan Yüksel gibi değerlerimiz yanında Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Jale Sarmaşık da yer aldı.

Tirebolu standında misafirlere Tirebolu’dan özel olarak getirilen su böreği ve burma tatlısı ile birlikte İstanbul’da yapılan hamsili pilav ve baklava ikram edildi. Ayrıca Tirebolulu bayanlar yöresel yemek tanıtımına Güce ve Alucralı bayanlarla birlikte katıldı ve yöre yemeklerinden örnekleri başarıyla sundu.

DAMAT TRAŞINA BÜYÜK İLGİ

Etkinlik kapsamında cumartesi günü Tirebolu’nun geleneksel damat tıraşı ve kına gecesi canlandırıldı. TİRDEF Yönetim Kurulu üyesi İsmet Rizeli’nin sunduğu, TİRDEF üyesi iki dernek, Tirebolu Çevre ve Tirebolu Eğitim Derneklerinin gönüllüleri tarafından hazırlanan, TİRDEF Yönetim Kurulu üyelerinin gönüllü oyuncu olarak katıldığı etkinlik büyük ilgi görürken, Mavi Karadeniz TV’den de canlı olarak yayınlandı. 

Damat Tıraşı ve Kına Gecesi gösterisi sonrası TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır’ı da sahneye davet ederek, iki dernek adına Şaban Aydın Arslan’a bir plaket verdi.

Tirebolu standında ayrıca Tirebolu Belediye tarafından hazırlatılan Tirebolu broşürü ile TİRDEF tarafından hazırlatılan Tirebolu’ya ait iki kitapçık dağıtıldı. Tirebolu standında hepsi nadide bir değere sahip olan ve antika değeri taşıyan maşrapa, mangal, güğüm gibi eşyalarla birlikte 60-80 yıllık giysiler, perdeler sergilendi. Standın dikkat çekici ayrıntısı ise Google’dan alınarak hazırlanan, olduğu yerde dönme özelliğine sahip Tirebolu haritasıydı. Tirebolulular harita üzerinde doğup büyüdükleri yerleri görürken, memleket özlemlerini de giderdiler.

 

TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)

Telsiz Mahallesi Balıklı Yolu, Balıklı  caddesi N. 1 Zeytinburnu

(212) 6797728  / tirebolutirdef@gmail.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir