Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8754 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2011 - 20:53

GF Başkanı Hasan Turan'dan Avrupa'da fındık tanıtım atağı

Büyüt
Küçült
GF Başkanı Hasan Turandan Avrupada fındık tanıtım
Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'dan Avrupa'da fındık tanıtım atağı

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan yaklaşık Bir yıl önce başlattığı "Avrupa´da Fındık tanıtım projesi"nin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladı. Ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden fındığı "Giresun Kalite" öncelikli tanıtmak için bir proje hazırlayan Hasan TURAN, bu amaçla birçok yatırımın oluşmasına da imza attı.

Malatya kayısısı, Amasya elması, Gaziantep fıstığı gibi, "Giresun fındığı”nın da yurtdışında marka değerinin yükseltilmesi, başta Almanya olmak üzere çeşitli ülkelerde tanıtım faaliyetleri düzenlemek için girişimlerde bulundu.

Bu amaçla Almanya´ya periyodik ziyaretler yapan Hasan Turan hazırlıklarını sürdürdüğü proje için hemşerileriyle görüş alışverişinde bulundu. Yurt dışındaki dernekleri ziyaret eden Turan, hayalindeki projeyi  hemşerileriyle paylaşarak, fındığın günlük kullanımda, kahvelerde, marketlerde ve  pek çok yerde bulunmadığını ve bu konuda bir açlık olduğunu anlattı. Araştırmaları sonucu bu projeyi uygulamak üzere gönüllü olan ve destek veren  Lütfi Güneş´le anlaşarak işe koyuldu.

İlk etapta Hasan Turan’ın katkılarıyla alınan bir ton "Giresun Fındığı", tanıtım amaçlı dağıtılmak üzere Almanya’ya gönderildi. Ayrıca yine sıcak servis yapılması için Giresun´dan fındık kavurma makineleri alınarak Almanya ya ulaştırıldı. Yine fındık tanıtımında kullanılmak üzere çeşitli reklam materyalleri hazırlatıldı.

İlk olarak Duisburg Kitap Fuarı’nda Giresun’a ait yöresel eşyalarla süslenmiş tanıtım standında sıcak servis yapılarak nabız yoklaması yapıldı. Burada vatandaşların yoğun ilgisini gören Hasan Turan, tanıtım noktalarını genişletmek amacıyla yeni çalışmaları başlattı.

Hazırlanan küçük "tadımlık" paketler vatandaşların yoğun olarak bulunduğu dernek, lokal ve kıraathanelerde dağıtıldı. Gurbetçilerin yoğun ilgisi ve takdiriyle karşılanan deneme çalışmaları periyodik aralıklarla değişik bölgelerde devam ettirildi.

Şu ana kadar içlerinde Alman ve İtalyanların da bulunduğu yaklaşık 1000 dernek ve lokale ulaşıp buralarda fındık tüketiminin artmasına öncülük eden Hasan Turan, işletme sahiplerine de Giresun fındığı pazarladıklarından ve tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı “teşekkür belgesi” takdim etti.

Hâlihazırda Almanya´nın birçok şehrinde yoğun şekilde sürdürülen çalışmaların Hollanda, Belçika ve Fransa başta olmak üzere, diğer Avrupa ülkelerinde de uygulanması için hızlandırıldı. Hasan Turan’ın Avrupa’da yaşayan gurbetçilere ve bu ülkelerin vatandaşlarına "Giresun Kalite" fındığın farkını göstermek amacıyla hazırladığı proje, birçok kişiye de iş imkânı sağlayıp ekmek kapısı açtı. Yaptığı çalışmalarla projenin uygulanmasına katkılarından dolayı Lütfi Güneş´e de plaket veren Hasan Turan, Giresun ’unumuzun simgesi ‘Giresun kalite’ fındığı Avrupa’da marka yapmak için çalışmaların devam edeceğini,  şu ana kadar Giresundan Almanyaya onlarca ton fındığın gittiğini  belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir