Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5024 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2011 - 15:22

GİMDER Çanakkale ve İstanbul'u gezdi.

Büyüt
Küçült
GİMDER Çanakkale ve İstanbulu
Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER) tarafından Giresunlu memur ve işçilere düzenlenen Bursa, Çanakkale ve İstanbul gezisinden katılımcılar memnun döndü.

GİMDER Çanakkale ve İstanbul'u gezdi.

Giresun Memur İşçi ve Köylü  Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER) tarafından Giresunlu memur ve işçilere düzenlenen Bursa, Çanakkale ve İstanbul gezisinden katılımcılar memnun döndü.

GİMDER’in geleneksel hale getirdiği bahar gezileri kapsamında 45 kişiden oluşan memur ve işçileri 3 günlük Bursa, Çanakkale ve İstanbul gezileri yapıldı. Bursa ve İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını gezen GİMDER üyeleri bir sonraki durağı Türk tarihinin dönüm noktası Çanakkale oldu.

Çanakkale Savaşı’nın meydana geldiği yerlerde, ecdadın vatan toprağı uğruna verdikleri mücadeleyi onların izinden giderek yerinde görme imkânı elde ettikleri için mutlu olduklarını belirten İdris Sarı” Dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşları, şanlı ecdadımız tarafından nasıl fedakârlıkla kazandığını idrak etmekteyiz. Bâtılıa geçit vermeyen, bu kutlu şehri vatan toprağı kılan kahraman ceddimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.”dedi.

Geziyle ilgili değerlendirmede bulunan Sultan Yılmaz, gezide İstanbul ve Bursa’nın tarihi ve kültürü yanında ruhları aydınlatan manevi havasıyla mest olduklarını belirterek,”Ecdadımızın, kanıyla suladığı Çanakkale’de vatanımızı borçlu olduğumuz ölümsüz kahraman şehitlerimizin hikâyeleriyle şanlı tarihimizi hatırlayarak zaman zaman gururlandık zaman zaman da hüzünlendik ”şeklinde konuştu.

Gezi ile ilgili konuşan GİMDER Başkanı Fikret Öztürk, Bursa, İstanbul ve Çanakkale gezisiyle Giresun’daki farklı meslek gruplarındaki kişileri kaynaştırmayı amaçladıklarını, insanlar için ufuk açıcı olduğunu belirterek,”Farklı mesleklerden 45 kişinin katıldığı gezide, İstanbul ve Bursa’nın yüzlerce yıllık tarih ve kültürel mirası ile bir kahramanlık destanın yazıldığı Çanakkale’yi gezip görme imkanımız oldu. Katılımcılar oldukça güzel izlenimlerle döndüler. Önümüzde dönemde Gürcistan, Bosna-Hersek ve Romanya gibi ülkelere gezi planladıklarını” söyledi. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir