Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4379 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   17 Kasım 2011 - 18:52

GİMEV Giresunluları Yardımlaşmaya Davet Ediyor

Büyüt
Küçült
GİMEV Giresunluları Yardımlaşmaya Davet
İstanbul'da yaşayan Giresun ve İlçeleri İmam-Hatip Lisesi Mezunlarının kurduğu, genel olarak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulmuş olan GİMEV ilginç bir öneri sundu.

GİMEV Giresunluları Yardımlaşmaya Davet Ediyor

İstanbul'da yaşayan Giresun ve İlçeleri İmam-Hatip Lisesi Mezunlarının kurduğu, genel olarak eğitim ve kültür  faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulmuş olan GİMEV ilginç bir öneri sundu.  

Geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yapan GİMEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırdemir “İstanbul’da bulunduğu söylenen 463.000 Giresunlu sadece 1 TL verse 600 öğrencimize 8 ay süreyle burs verme imkanımız olur dedi. 

Kırdemir daha sonra “Sadece İstanbul’da yaşayan Giresunlunun 1 milyon civarında olduğu tahmin edilmekle birlikte, nüfus sayımı verilerine 463.000 civarındadır.  

Biz Giresunlular için, göç toplumu olmanın birçok olumsuz etkileri olmakla birlikte, bu konu sosyal araştırmacıların işidir. Ancak bu olumsuzlukların etkilerinin azaltılması hatta avantaja çevrilmesi GİMEV ve diğer tüm STK’lara düşmektedir. GİMEV 1996 yılında, İstanbul’da yaşayan Giresun ve İlçeleri İmam-Hatip Lisesi Mezunlarının kurduğu, genel amacı eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmak olan bir vakıftır.  

İktisat biliminin en basit tanımı olan, sınırsız olan insan ihtiyaçlarının kıt olan kaynaklardan sağlanmasıdır. GİMEV’de birçok kuruluş amacı olmasına rağmen, kıt olan kaynakları nedeniyle faaliyet alanları birkaç konu ile sınırlanmıştır.  

GİMEV kurulduğu günden bu zaman kadar en büyük faaliyeti Giresunlu öğrencilere verdiği burs ve eğitim yardımı ile olmuştur. Her yıl sayıları 50 ile 70 olan Giresunlu öğrencilere burs ve eğitim yardımı yapılmaktadır” dedi. 

Vakfın faaliyetlerine değinen Mehmet Kırdemir “Eyüp’te şuan Vakıf Merkezi olarak kullanılan bina alındıktın sonra, her Cuma “Cuma Sohbetleri” ve her ayın ilk Pazarı “ Sabah Kahvaltısı ve sohbetleri” düzenleyerek, davetli olan bilim ve kültür adamları, üye ve davetlilerine konferans verdirmektedir. GİMEV her yıl Sakarya ve Giresun’da mezun ve mensuplarını, Pilav Günü etkinliği ile, bir araya getirmektedir. Ana başlıkları ile bu faaliyetleri yapan Vakfımız, kurumsallaşma anlamında almış olduğu mesafeyi, Eyüp Edirnekapı’da yeni almış olduğu arsada yapacağı bina ile tamamlayacaktır.   

Kurulduğu günden bu zamana kadar kesintisiz yapmış olduğu yüksek öğrenim öğrencilerine vermiş olduğu burs ve öğrenim yardımını yeni bir kampanya ile genişletmeyi düşünmektedir. Giresunlu gençlerimize öğrenim hayatında “Başarı Sizden Destek Giresunlulardan” sloganı ile her İstanbul’da yaşayan 7’den 77’ye tüm Giresunluları burs vermeye davet etmektedir” dedi.

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir