Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3347 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2012 - 14:44

GİMEV Pazar kahvaltılarını başlattı.

Büyüt
Küçült
GİMEV Pazar kahvaltılarını
İmam Hatip Nesli Sadece Türkiye'ye Değil Tüm Dünyaya Hizmet Etmeyi Hedefler

İmam Hatip Nesli Sadece Türkiye'ye Değil Tüm Dünyaya Hizmet Etmeyi Hedefler

Kısa adı GİMEV olan Giresun ve İlçeleri İHL Mezun ve Mensupları Eğitim ve Kültür Vakfı geleneksel Pazar kahvaltılarını başlattı.

Vakfın Eyüp’te bulunan genel merkezinde mütevazi bir topluluğun bu hafta ilki yapılan toplantıda konuğu kısa adı ÖNDER olan İmam-Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği’nin Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut idi. Korkut, ÖNDER’i tanıtıp, yaptığı faaliyetleri kısaca özetledikten sonra “Gördüğüm kadarıyla GİMEV büyük projelere imza atacak” dedi.

Toplantı kahvaltı ile başladı. Kahvaltı  sonrası GİMEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Dokumacı, GİMEV’in kuruluş sürecini özetleyerek “Arkadaşlarımız dernek kuralım diye konuşuyorlardı. Ben kuracaksak vakıf kuralım vakfın yapacağı faaliyetler, ileride oluşturabileceği önemli işler olabilir dedim. Allaha şükür kısa sürede içinde bulunduğumuz genel merkezimizi aldık. Hedeflerimizi büyük tutarak Edirnekapı’da güzel bir arsa aldık. Yanında bir kişiye ait bina var arsamızı tevhid ve ifraz yaparak güzel bir külliye kurma fikrimiz var. Hedefimiz büyük inşallah ileride GİMEV Üniversite kurarak daha önemli işler imza atacak. Ayrıca GİMEV, öncü kuruluş olarak çevresinde bulunan kurum ve kuruluşlara ilham olmaya devam edecektir” dedi.

ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, “Başkanımı dinleyince İngiltere’de bulunduğum bir toplantıda Cezayirli bir katılımcının imam hatip liselilerinin motivasyonu ile ilgili sorduğu soruyu hatırladım. “İmam hatipliler vatanına ve milletine hizmet aşkı ile doludur, motivasyonunun asıl kaynağı da budur” dedim. Osmanlı modernleşmesi ile ortaya çıkan tartışma medrese mi yoksa mektep mi tartışması başladı. 1929 yılına kadar medreselerin tamamı kapandı. 1929-1946 arası dini eğitimi verilmeyerek milletimizin dini bilgileri tamamen yok edildi. Bu dönemde yapılan eğitim tam anlamıyla kaçak bir eğitim olmuştur. 1946 yılında hiç olmazsa cenazelerimizi kaldıracak kişileri yetiştirelim diye imam hatip kursları açıldı ama öğrenci yok diye kapandı. İmam hatiplerin esas açılması 1951 sonrasıdır.

Bu tarihte İstanbul başta olmak üzere 7 imam hatip okulu açıldı. İstanbul mezunları da Önder’in ilk tohumu olmak üzere 1958 yılında mezunlar derneğini kurdular. Bugün 250’lere yaklaşan İHL dernekleriyle irtibat halinde çok büyük bir yelpazede hizmet etmektedir.

1990 yılların başlarından itibaren rejim imam hatiplere milletin sahip çıkmasını bir tehlike olarak algıladı. İmam hatipler hem yüksek öğretime hem de mesleğe yönelik olarak eğitim verdiği halde bu tarihten itibaren yüksek öğrenim olarak sadece ilahiyatın anlaşılması gerektiği vurgulanmaya başladı. 28 Şubat sürecine gelindiğinde ise her şeyi ile tamam öğretime açılması mümkün olan 200 civarında okul öğretime açılmayarak bu konudaki algı hayata geçirildi. Bu tarihte 600’e yakın okulda 600.000 yakın öğrenci öğrenim görüyordu. Yapılan büyük tazyik ve yüksek öğrenim yolunun kapatılması ile bu sayı 2002 başında 50.000 e kadar düşmüştü. Bu tarihten sonra görece kolaylıklar ve yolun açılmasıyla bugün bu sayıya ulaşılmıştır.

Bugün bini aşan sayısıyla imam hatipler nicelik açısından belli sayıya ulaşılmıştır. Artık okullarımızın kalitesini artırmak için bu okullara hep beraber sahip çıkma zamanıdır. Bizim ilgilendiğimiz proje okulları vardır. Bu okulların kiminde akademik başarı, kiminde güzel sanatlar, kiminde de sporun çeşitli branşlarında önemli genç kabiliyetler yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu tür projeler İstanbul’da her ilçede, illerde de en az bir okulda uygulanmaya konulacaktır” dedi.

İmam hatip neslinin sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya hizmet edecek bir şuurla yetişmesi için bir çaba ortaya koyuyoruz. Bunu gerek ÖNDER, gerekse GİMEV, gerekse diğer gönüllü kuruluşlarla bu çabayı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Haber: İbrahim Balcıoğlu




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir