Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4231 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2011 - 01:02

GİMEV'in Bu Haftaki Misafiri Ahmet Gündoğdu'ydu

Büyüt
Küçült
GİMEVin Bu Haftaki Misafiri Ahmet
Giresun ve İlçeleri İ.H.L. Mezunları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın bu haftaki konuğu MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu oldu.

GİMEV’in Bu Haftaki Misafiri Ahmet Gündoğdu’ydu

Giresun ve İlçeleri İ.H.L. Mezunları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın bu haftaki konuğu MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu oldu.

Her ayın ilk Pazar sabahı  Eyüp’te bulunan vakıf merkezinde kahvaltı programı yapan GİMEV, mezun ve mensuplarıyla MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu kahvaltıda bir araya getirdi. Gündoğdu kahvaltı sonrası sendikal faaliyetlerden ve yeni anayasadan beklentilerini anlattı.

1924,1961,1982 Anayasalarına atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Gündoğdu; “Türkiye için 2007 e-muhtırası kırılma noktası olmuştur. Bu muhtıra sivil toplumun uyanışı vesile olarak 28 Şubat sürecinin sonlanması için önemli bir adım teşkil etmiştir. Bu süreçte sendikalar kabuğunu kırmış ve kendi kimliğine kavuşmuşlardır. Anayasanın 174. maddesi çok eleştirilmiş ve anti demokratik emellere alet edilmiştir. Hükümetin tüm sivilleşme gayretlerine rağmen vesayetin bazı unsurları maalesef devam etmektedir. Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi askere verildiğinden, 28 Şubat sürecinde Kur’an Kursları, İmam-Hatipler ve Yurtlar basılmıştır. Bugün gelinen noktada nerelerde nasıl yanlış yapıldığı ortadadır. MEMUR-SEN olarak anayasa çalışmalarımızı tamamladık ve en kısa zamanda hazırladığımız metni kamuoyu ile paylaşacağız.

Yeni Anayasadan çok önemli beklentilerimiz vardır. İnsanı temel alan ve hak ve özgürlükleri teminat altına alan bir anayasaya ihtiyaç vardır. Çağdaş ve özgürlüklerin teminatı olan, sivil toplumu önceleyen ve kısa bir anayasa olmasından yanayız. Örneğin İngiltere’nin bir anayasası yoktur ama dünyada sayılı demokrasilerin başında gelmektedir” dedi.

GİMEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırdemir de “Bizler sizleri ve vekillerimizi dikkatle izliyoruz. Biz de bahsettiğiniz aksaklıkları biliyor ve giderilmesi için elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Yeni dönemde hiçbirşeyin eskisi olmayacağının bilincindeyiz.. GİMEV’in bir üyesi olarak bugün buraya gelerek üyelerimizi bilgilendirdiğiniz için size ve katıldıkları içinde tüm mezun ve mensuplarımıza teşekkür ederim” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir