Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5807 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2012 - 18:59

Giresun Dolma Takas Evi Feshane'ye sığar mı?

Büyüt
Küçült
Giresun Dolma Takas Evi Feshaneye sığar
Giresun dolma takas evi, Feshane Fuar merkezinde tüm İstanbulluların Giresun otantik kültürünü keşfedebileceği bir olanak sunuyor.

Giresun Dolma Takas Evi Feshane'ye sığar mı?

Giresun dolma takas evi, Feshane Fuar merkezinde tüm İstanbulluların Giresun otantik kültürünü keşfedebileceği bir olanak sunuyor.

Giresun’u marka yapmak için yola çıkan Giresun Günleri, gelecek hafta düzenlenecek olan altıncısıyla kendisi marka olmuş görünüyor.

17 Mayıs günü yapılacak Taksim Yürüyüşünü  büyük bir şenliğe dönüşecek şekilde planlayan Giresun Federasyonu, 18 – 19 – 20 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan 6. Giresun Günleri için de orijinal ve yenilikçi uygulamalar ortaya koyuyor.

Organizasyonda yer alacak olan Giresun dolma takas evi bunlardan biri. Giresun’un geleneksel kileri olarak adlandırılabilecek serentiye eşlik edecek olan Giresun geleneksel dolma takas evi Feshane’de bir kültür gösterisi olarak yorumlanıyor.

Otantik ortamı içinde serenti ve içinde bulundukları fındık bahçeleriyle kompleks bir görüntü veren dolma takas Giresun evleri ahşap karkas arası blok taş dolgu şeklinde işlenir. Evin iç kısmı ise tamamen ahşaptır. Döşemeler taban ağaçlarına bindirilen kalın ve sağlam tahtalarla yapılmıştır.

Dolma taş evlerinin girişinde yer alan mutfağın, bu evlerin en dikkat çekici bölümü olduğunu ifade eden Kılıç, ''Mutfaklarının zemini sıkıştırılmış topraktır. Oturma yeri olarak da kullanılan mutfaktan, diğer odalara da geçiş sağlanmaktadır. Evlerin çatıları ise kırma çatılı ve oluk kiremitle kaplıdır.

Önümüzdeki hafta 18 – 49 – 20 Mayısta Giresun kültürünün ayrılmaz bir parçası olan Giresun dolma takas evi, Feshane Fuar merkezinde tüm İstanbulluların Giresun otantik kültürünü keşfedebileceği bir olanak sunuyor.

Bütün İstanbulluları 6. Giresun Günleri’ne bekliyoruz.

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir