Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5305 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   14 Ekim 2011 - 18:43

Giresun Federasyonu STK'lara örneklik ediyor

Büyüt
Küçült
Giresun Federasyonu STKlara örneklik
Sivil toplum Sivil Anayasa İstiyor mesajıyla, 7 Renk Tek Nefes etkinliğinin en son adımı Giresun Federasyonu'nun Merter'deki merkezinde yapıldı.

Giresun Federasyonu STK'lara örneklik ediyor

Sivil toplum Sivil Anayasa İstiyor mesajıyla, 7 Renk Tek Nefes etkinliğinin en son adımı  Giresun Federasyonu'nun Merter'deki merkezinde yapıldı.

Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı Giresun Federasyonu, Merter’deki genel merkezinde Türkiye’nin 7 bölgesinden 20’ye yakın sivil toplum örgütünü bir araya getirerek sivil anayasa ve toplumsal barış başta olmak üzere önümüzdeki dönemin önemli meselelerini konuştu.  
 
Giresun'un sivil toplum örgütlerinin bir üst yapılanması olan Giresun Federasyonu konuklarını pancar çorbası, hamsi pilavı, darı ekmeği ve fasulye turşusundan oluşan yöresel menü ile ağırladı. 
 
Topluluğun çalışmaları 3 yıldır devam ederken, temsil ettikleri yörelerin insanının kendi içine kapanmasını engellemek, diğer yörelerin dernekleriyle işbirliği içinde çalışmalar tertip etmek ve Türkiye’nin geleceği, sorunları ve mutluluğu ile ilgili projeler üretmek amaçlanıyor. 
 
Aynı ekip, daha önce Giresun Federasyonu’nun da desteği ile ‘7 İklim 7 Kültür, Türkiye Buluşuyor’ adı altında toplantılar düzenlenmişti. Türkiye’nin 7 bölgesinden farklı kültür ve renkleri temsil eden dernekler organizasyonlara birer sanatçısını, birer kanaat önderini, birer entelektüelini ve birer folklor ekibini getirmiş; mutfağından birer menü çeşidi sunmuştu. Toplantılarda “Biz birlikte Türkiye’yiz” görüntüsüne vurgu yapılmış ve Türkiye’nin farklılık arzeden ama uyum içinde güzelliğini yansıtan renkleriyiz mesajı verilmişti. Düzenledikleri programların sonunda daima İstiklal Marşı’nı hep birlikte söyleyerek milli birliğe olan inançlarını yansıtan topluluk Türkiye ve dünya çapında konukları ağırlamıştı.  
 
Yine geçtiğimiz günlerde de “7 Nefes Tek Ses, Sivil Toplum Sivil Anayasa İstiyor” ismiyle bir deklarasyon hazırlamış ve Meclis açılmadan önce Rize’nin Güneysu ilçesinde kamuoyuna sunmuştu. Böylelikle sivil toplumun taleplerini kamuoyu ve basınla paylaşmışlardı.  
 
Son toplantıda Giresun Federasyonu, bu ekibe yeni bazı davetliler ilave ederek topluluğu ağırladı. Federasyon bu kez çıtayı yükselterek, yeni bir proje sundu. Ortaya çıkan bu Türkiye fotoğrafı sonucunda, Somali’ye giderek, orada dünyanın varlıklı insanlarının yardımlarına muhtaç bir şekilde, yardım umuduyla beklenti içindeki bu muhtaç insanlara gitmenin anlamlı olacağı projesini sundu.  
 
Yapılan görüşme sonucunda, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın rehberliğinde 21 Ekim tarihinde bu bölgeye gidilme kararı alındı. Buna göre, organizasyonu Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan yüretecek, Somali’de 3-4 gün kalınacak ve Somali – Kenya sınırındaki kamplarda insanların içinde bulundukları durum gözlemlenip aynı zamanda birtakım yardımlar ulaştırılacak. Ziyaret sonrasında ortaya konacak olan tesbitlerden sonra, önümüzdeki dönem için kalıcı çözümlere yönelik projeler de hazırlanacak.  
 
Giresun Federasyonu'nun merkezinde düzenlenen toplantıya Giresun Federasyonu’ndan yöneticiler dışında, Giresun Dernekler Birliği, Bingöl, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Konya, Rize Güneysu, Maraş, Manisa, Ege, Adıyaman, Rumeli, Sakarya, Kastamonu, Antalya, Akseki, Cevizli yörelerinden dernekler katıldı. Aynı zamanda İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan da yöneticiler ile Zeytinburnu Kaymakamı ve Zeytinburnu Belediye Başkanı da gecenin konukları arasındaydı. Gece geç saatlere kadar süren toplantı, keyifli bir ortamda gerçekleşti.  
 
İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan Cüneyt Kılıç, Ahmet Sarıkurt, Yaşar Kutluay’ın Giresun Federasyonu’ndan övgülerle söz ettiği görüldü.  
 
İHH Vakfı’ndan Yaşar Kutluay, “Biz şu ana kadar hemşeri örgütlerinin ürettiği bu sinerjinin ve bu kaliteli yapının farkında değildik. Giresun Federasyonu bize bu farkındalığı yaşattı. Bir hemşeri organizasyonu olmasına rağmen birkaç seneden beri organize ettiğimiz bütün yurtdışı projelerinde, başta Pakistan’da bir Giresun Mahallesi inşa etmek üzere, Irak’ta Irak yetimleriyle ilgilenirken, Sudan’da ve Somali’de açlıktan ölen insanlara yardım ulaştırırken de Giresun Federasyonu hep yanımızda oldu. Dolayısıyla bir hemşeri örgütünün kendi ili ve insanı için gayret gösterirken, dünyanın diğer mazlum milletleri, Türkiye’nin biraz önce bahsettiğimiz gibi sivil anayasanın oluşturulmasından, toplumsal barışın tesis edilmesine kadar birçok konuda faaliyet gösteriyor olmasını takdire şayan bulduğumuzu belirtmek isteriz. Bu, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak insanın önüne sınır koymadan, ‘Her coğrafyadaki insan, bizim insanımızdır’ mantığıyla çalışmasından onur duyduk. Dolayısıyla buradaki diğer örgütlerimizin başkan ve yöneticilerinin sahip oldukları saygın kimlik, kültürel birikim ve duygu dünyalarına şahit olduğumuzda da Giresun Federasyonu ile yaşadığımız bu süreç daha da kuvvetlendi ve dünyamızın geleceği adına ciddi anlamda umutlandık. Bugün burada Giresun Federasyonu’na sunduğumuz hediyelerin aynılarını diğer örgütlerimize de birlikte yapacağımız organizasyonlardan sonra, mekânlarını ziyaret ederek takdim etmek istiyoruz.” dedi. 
 
Kutluay, konuşmasının sonunda İHH adına getirdiği hediyeleri Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’a takdim etti. Hediyelerden ilki; Müslümanların Mescid-i Haram’dan önceki kıblesi olan Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’yı temsil eden bir maket oldu. Bir diğer hediye, Somali – Kenya sınırında kâğıt kalem bulamayan insanların eğitim ve yazı malzemesi olarak kullandığı ve bu iş için özel olarak yetiştirilen bir ağaç çeşidinden elde edilen üzeri ayet yazılı kabuktu. Son olarak ise, Somalili bir çocuğun yazdığı mektubu içeren bir plaket de hediyeler arasındaydı. Bu çok anlamlı hediyelerin takdimi esnasında duygulu anlar yaşandı.  
 
Yaşar Kutluay ayrıca Hasan Turan'ın şahsında Giresun Federasyonu'na dış organizasyonlarda mağdur ve muhtaç halklara yardım ulaştırmada kendilerine verdikleri desteklerden dolayı bir de teşekkür plaketi takdim etti. 
 
Bu arada Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın programı dikkatle takip ettikleri gözlerden kaçmadı.  
 
Tek tek söz alan konuklar, toplantının Türkiye’nin hayrı için düzenlenmiş önemli bir program olduğunu ve burada bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getiren sözler söyledi. 
 
Giresun Dernekleri Birliği Halil Kütük, Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyeleri de toplantının değerini belirten ifadeler kullandılar.  
 
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bir Giresunlu olarak böyle bir toplantıda, Türkiye’nin 7 bölgesinden seçilmiş çok kıymetli derneklerin bir araya geldiği bu toplantıda, hem Federasyon’un merkezinin Zeytinburnu’nda bulunması münasebetiyle evsahibi konumunda olmasından dolayı, hem de Giresunlu bir evsahibi olarak böyle bir toplantıya şahit olmaktan ve katılmaktan onur duyduğunu belirtti. Kendisinin de Giresun adına kurulmuş böyle bir yapılanmanın içinde bulunmaktan dolayı çok onur duyduğunu sözlerine ekledi. Bu kardeşliğin çok önemli olduğunu, geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu’nda yaşanan birtakım nahoş olayların durdurulmasında, daha da büyümemesinde işte şu an burada bulunan sivil toplum kuruluşları arasında yaşanan kardeşlik ve birlik-beraberlik duygularının çok etkili olduğunu kaydederek, eğer bu diyalog olmasaydı örgütlerimiz birbirleriyle sıkı ilişki içinde olmasaydı tabanda şiddet olaylarının daha da çabuk bir biçimde alevlendirileceğini vurguladı. 
 
Aydın, “Bunu biz çok önemsiyoruz. Bu Türkiye ve dünya için gerçekten önemli bir adım.” diye konuştu.  
 
Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar ise şöyle konuştu: “Dikkat ettim buradaki insanlar toplantının başından beri adeta yerinde çivilenmiş gibi, pür dikkat programı takip ediyor. Bir kişi bile yerinden kalkıp dışarı çıkmadı. Yapılan konuşmalar da oldukça dikkat çekici, herkes kültürel birikim açısından gayet donanımlı, etkileyici ve seçkin insanlardan oluşuyor. Şahsım adına konuşuyorum: Ben hemşeri birliklerinin böyle bir fotoğraf çıkaracağını ve bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak bu çapta projelere imza atacağını doğrusu tahmin edemiyordum. Çünkü bugüne kadar böyle bir şeye şahit olmamıştım. Fakat bugün yaşadığım atmosfer beni çok etkiledi. Böyle bir ortamda bulunmak beni gerçekten çok mutlu etti. Bu gelişmeyi paylaşmanın kazancını hissettiğimi belirtmeden edemeyeceğim. Ne mutlu ki, Sayın Başkanım Murat Aydın’la birlikte geldim ve buradayım. Bundan sonra daha sık görüşmek istiyorum bu toplulukla. Birlikte daha güzel şeyler yapılabilir. Biz de elimizden geleni yaparız.” 
 
Toplantıya katılan derneklerin başkanları da yaptıkları konuşmalarda bu toplulukla birlikte bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Başkanlar, bu birliği önemsediklerini, Türkiye'nin geleceği ile ilgili tesbitlerin yapıldığı, tavsiyelerin oluşturulduğu bu toplantıların tüm ülke ve dünya açısından hayrına inandıklarını kaydettiler.

TOPLANTIYA KATILANLARIN LİSTESİ

Bingöl İl Derneği - Mücahit Tankur,

Çanakkale Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı - Sarahaddin Özkan,

KON TV ve Konya Derneği - Dr. Mehmet Eker,

Maraşder Derneği Başkanı  - Av. Şaban Kurt,

Manisa Kültür ve Yardımlaşma Dern. Başkanı - Ahmet Dilik,

Manisa Kültür ve Yardımlaşma Dern Derneği Başkan vekili - Süleyman Doğan,

Egeliler Birliği Derneği - H. Reşit Öz,

Adıyamanlılar vakfı Başkanı - Ömer Özkartal,

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği – Süleyman Aksoy,

Giresun Dernekler Birliği Başkanı – Halil Kütük,

Zeytinburnu Belediye Başkanı  – Murat Aydın,

Zeytinburnu Kaymakamı  – Mustafa Dündar,

Bitlis Dernekleri Federasyonu Başkanı – Kerem Koçyiğit,

Bitlis Dernekleri Federasyon Başkan yard. – Selim Korkmaz,

İHH İnsani Yardım Vakfı  – Başkan Yardımcıları: Cüneyt Kılıç, Ahmet Sarıkurt, Yaşar Kutluay

Sakarya Dernekler Birliği Başkanı – Yaşar Saka,

Kastop Gen. Koordinatörü  – Gültekin Taşpınar,

Antalya-Akseki Dernekleri Başkanı  - S. Yalçın Çetin,

Rize Güneysu Dernek Başkanı  - Sabri Çepni,

Rize Güneysu Derneği Başkan vekili - Ömer Erdoğan,

Giresun Federasyonu Başkanı  - Hasan Turan,

Giresun Federasyonu Başkan vekili - Mehmet Kuğu

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi - Mustafa Eren,

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi - Veysel Ekmen,

Giresun Federasyonu yönetim kurulu üyesi – Temel Bilecen

haber: Zeynep Yıldız - giresunhaberi.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir