Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3946 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2012 - 18:52

Giresun Giresun Olalı, Böyle Tanıtım Görmedi!

Büyüt
Küçült
Giresun Giresun Olalı, Böyle Tanıtım
İstanbul'da bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilecek olan ''Giresun Günleri''nin yeterince ses getirebilmesi ve basın organlarında yerini bulabilmesi için 17 Mayıs Perşembe günü saat 16:00'da İstiklâl Caddesi'nde geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi.

Giresun Giresun Olalı, Böyle Tanıtım Görmedi!

İstanbul'da bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilecek olan ''Giresun Günleri''nin yeterince ses getirebilmesi ve basın organlarında yerini bulabilmesi için 17 Mayıs Perşembe günü saat 16:00'da İstiklâl Caddesi'nde geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi.

Eyüp ilçesi Feshane Fuar Merkezi’nde 18 – 19 – 20 Mayıs tarihlerinde düzenleyecek olan 6. Giresun Günlerinin tanıtımı için, bu yıl farklı bir uygulama gerçekleştirilerek açılıştan bir gün önce Taksim İstiklâl Caddesi’nde Galatasaray Lisesi önünden Taksim meydanına kadar, aralarında milletvekilleri, bürokratlar, yerel yönetim temsilcileri, kaymakamlar ve belediye başkanları, STK yöneticileri, il, ilçe ve köy derneklerinin temsilci ve üyeleri, yerel ve ulusal basından temsilcilerin bulunduğu bir yürüyüş gerçekleştirildi. Giresunlu sivil toplum kuruluşları Bursa, İzmit, Çanakkale ve Trakya yörelerinden gelerek İstanbul’da tam bir Giresun birliği gerçekleştirdiler.

Yürüyüşte başta fındık olmak üzere Giresun’un değerlerini taşıyan görseller, yürüyen reklam panoları, ilçelerin değerlerini ortaya koyan dövizler, araç süslemeleri, ilçelerin folklor grupları, maskotlar ve Giresun’a dair her şey Taksim’e taşındı. Yürüyüşe İstiklâl Caddesindeki işyeri çalışanları, vatandaşlar ve turistler de destek verdi.

Giresun’un değerlerinin, sorunlarının ve beklentilerinin araç giydirmeleriyle ortaya konduğu yürüyüşte en dikkat çekici olanı Harşit Vadisi Demiryolu projesi konusundaki arzuyu dile getiren giydirilmiş tren vagonu idi.

Yürüyüşte Yarbay Osman Ağa’nın hayatını anlatan “Atatürk’ün Fedaisi: Osman Ağa” filminin oyuncuları ile 42. ve 47. Gönüllü Alayları temsil eden kamalı, aba zıpkalı Giresunlular da İstiklâl Caddesi boyunca halkı selamladı.

Protokolün ve diğer katılımcıların yanı sıra, Giresun’un bütün ilçe derneklerinin katkılarıyla bir kısmı yöresel kıyafetler giyinmiş  olan hemşerilerimiz de toplanarak; Taksim’de renkli, dikkat çekici bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Annesinin vefatı  ve cenazesi nedeniyle yürüyüşe katılamayan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın yerine Başkan Vekili Mehmet Kuğu bir konuşma yaparak, Giresun Günleri’nin Giresun’u birleştirmek için düzenlenen bir organizasyon olduğunun altını çizdi. Burada açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, Türkiye'nin bir bütün olduğunu ve düzenlenen ''Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü''nün, bütünün parçalarını tanımaya yardımcı olacağını söyledi.

Giresunlu hemşerileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Öğütken, ''Türkiye, çok renkli toplulukların birleşmesidir. Biz bu yürüyüşle adetlerimizi sergilemiş olduk. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Giresun, iş anlamında değerlendirilmelidir'' dedi.

Daha sonra konuşan İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır ise, “Feshane Giresun Günleri’ne çoluk çocuğumuzla gelelim” diye hatırlattıktan sonra, Giresun’un sosyal ve ekonomik olarak isteklerini belirttiği döviz ve pankartlardaki mesajları da aldıklarını bunları önemsediklerini ve sırasıyla gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını  söyledi.

Daha sonra söz alan Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ise, “Böyle hemşerileri olan Giresun hak ettiği yere gelecektir. Hepimiz Giresun için çalışıyoruz.”  diye konuştu.

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Temel Bilecen de etkinliklerin 20 Mayıs Pazar gününe kadar Feshane'de devam edeceğini kaydetti.

Bu arada, gruptakiler, İstiklâl Caddesi'nde sefer yapan nostaljik tramvaya, ''Sağlığınız için bir avuç fındık yiyin'' yazılı pankart astı.

Taksim Meydanı’nda yöresel sanatçılar Baransel ve Salim Işıklı hemşerilerimizi söyledikleri Giresun türküleriyle coştururken, Giresunlular Taksim Anıtı etrafında büyük bir horon halkası oluşturarak turistlerle birlikte horon oynadılar.

Yöresel oyunların sergilenmesi ve ilimizi tüm yönleriyle tanıtmak amacıyla ilimizin kültürel ve sosyal değerlerini yansıtan fındığın, küçük hediyelik paketler halinde hazırlanarak katılımcılara dağıtılmasının ardından program sona erdi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir