Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4948 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2012 - 11:15

Giresun Günleri ve Hasan Turan

Büyüt
Küçült
Giresun Günleri ve Hasan
'' Giresun Gabuğunu Gırdı, Giresun'un Kalbi Feshane'de Atıyor '' sloganıyla bu yıl 6. sı düzenlenecek olan Feshane Giresun Günleri'ne artık sayılı günler kaldı. Giresun Günleri diye başlayan bu etkinlik daha sonra tüm vilayetlerimizi kapsayacak şekilde hızla yayılma eğilimine girmiştir.



Giresun Günleri ve Hasan Turan

 

'' Giresun Gabuğunu Gırdı, Giresun'un Kalbi Feshane'de Atıyor '' sloganıyla bu yıl 6. sı düzenlenecek olan Feshane Giresun Günleri'ne artık sayılı günler kaldı. Giresun Günleri diye başlayan bu etkinlik daha sonra tüm vilayetlerimizi kapsayacak şekilde hızla yayılma eğilimine girmiştir.

 

Bir çok vilayetin valisi ve o vilayetlere mensup İstanbul'da bulunan Belediye Başkanları, Bürokratlar, işadamları ve siyasetçiler kendi vilayetlerinin tanıtımını yapmak ve gurbet ile sılayı buluşturmak için maddi, manevi her türlü fedakarlığı göze almış olmalarına rağmen, yinede böyle bir etkinliği yapabilecek duruma gelememenin üzüntüsünü yaşıyorlar.

 

Bu durumlar gözönüne alındığında Feshane Giresun Günleri'nin mutlaka her yıl yapılması bir zorunluluk haline gelmiştir. Giresun Dernekler Birliği (GDB) ve onun Başkanı Halil Kütük ile başlayan bu süreç, daha sonra Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (GİRFED) ve onun Başkanı Hasan Turan ile devam etmektedir.

 

Enaz dört ayını bu işe ayıran ve yılın diğer zamanlarında da çeşitli faliyetlerde bulunan GİRFED ve onun Başkanı Hasan Turan, her yıl Giresun Günleri'ne inanılmaz güzellikler ve renkler katmaktadır. Bu sebeple Hasan Turan ve ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Bu etkinliği yaparken Giresun Günleri'ni kendi becerisiyle marka haline getiren ve bu markanın avantajlarını en iyi bir şekilde kullanmanın yanında, çeşitli kurum ve kişilerdeki şahsi kredilerinide buraya katarak kimseden maddi anlamda bir katkı beklemeden bu işi en güzel şekilde yapan Hasan Turan övgülerin en güzeline layıktır.

 

Giresun camiasında şuanda bu işi Hasan Turan'dan başka layıkıyla yapacak bir kişinin var olduğuna ben inanmıyorum. Ayrıca şuanda Giresun STK'ları içinde Giresun'u her yerde ve her platformda temsil kabiliyetine sahip, bilgi, beceri ve donanımda bir kişide henüz gözümüze ilişmedi. Giresun Vakfı'nı ve onun Başkanı Dr. Adil Emecan'ı bu değerlendirmemin dışında tutuyorum.

 

Feshane Giresun Günleri dışında Giresun adına yapılan bir çok faliyetin altında da GİRFED ve Hasan Turan imzasını görmekteyiz. Dört ayını tam kadro Giresun Günleri'ne ayıran, 12 ay boyunca Giresunluların birçok sorunlarıyla uğraşan ve iyi niyetle elinden geleni yapmaya çalışan Hasan Turan'ı ve GİRFED'i yıpratmaya çalışmak Giresun'a ve Giresunlulara ihanettir.

 

Tüm bu övgülere rağmen eleştiri konusu olacak bir şey yokmu diye sorulacak olursa elbette var ama, eleştirinin konusu Feshane Giresun Günleri ve Hasan Turan değil, ellerinde birçok işleri yapma imkanı olduğu halde, hiç oyunun içinde yer almayan ve hep tribünlerde seyirci olmayı ve boş yere gazel okuyarak iş yapmaya çalışanları karalayanları eleştirmeliyiz.

 

Evet "Giresun Gabuğunu Gırdı" derken bu her kesim tarafından ve her alanda gerçekleşmek zorundadır. Sadece Hasan Turan'ın gayretleri ile ve zoraki olarak gabuğumuzu gırmak yerine, Hasan Turan'daki bu bitmek tükenmek bilmeyen enerjiye güç ve destek vererek hep beraber gözümüzü açıp ayağa kalkmak zorundayız.

 

Bu sebeple Giresun Günlerinde verilen mesajlar tüm Giresunluları dalga dalga kapsayacak şekilde yayılmalıdır. Siyasetçisinden bürokratına, İşadamlarından STK'larına, gurbetten sılaya tüm Giresunlular gabuğunu gırıp, Kalbi Feshane'de atıp, Efsanenin farkına vardığı gün gerçek anlamda gabuğumuzu gırdık diyebiliriz.

 

Türkiye'nin en büyük yöresel organizasyonunu yaparken hemşehrileri arasında her kesime ve her görüşe eşit mesafede durmaya azami derecede gayret gösteren, gurbetle sılayı buluşturmak için olağanüstü gayretler sarfeden GİRFED Başkanı Hasan Turan ve onun cefakar, fedakar yol arkadaşlarını kutlar başarılar dilerim.

 

NOT : Bu yazı hiç kimseye cevap niteliği taşımadığı gibi, yazının içerisinde ismi geçen kişi ve kurumlara yağcılık niteliği de asla taşımamaktadır.

 

Ben sadece gördüklerim, bildiklerim ve yaşadıklarımdan yola çıkarak böyle bir yazıyı kaleme alma ihtiyacı hissettim.

 

Giresun camiasında hiç bir işe yaramayıp sadece sanal alemde ahkam kesenlere özellikle duyurulur.

 

*******************************************

 

GİRESUN GÜNLERİ TAKSİM'E YÜRÜYÜŞ İLE BAŞLIYOR.

 

17 MAYIS 2012 SAAT 16.00 BEYOĞLU TEPEBAŞI İSTİKLAL

 

CADDESİ GALATASARAY LİSESİ ÖNÜNDEN BAŞLAYACAK OLAN

 

BÜYÜK GİRESUN YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞALIM.

 

********************** UNUTMA ! ! ! *********************

BU YÜRÜYÜŞ KİŞİLERE VE KURUMLARA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

DEĞİL, BUGÜNE KADAR ÇİLEDE VAR OLAN FAKAT MÜKAFATTA

HİÇ OLAMAYAN, HER YERDE VE HER ALANDA GERİ BIRAKILAN

BİR VİLAYETİN VE ONUN EVLATLARININ VAR OLDUĞUNU

HAYKIRIP GELECEĞE DAMGASINI VURMAK İÇİN BAŞLATTIĞI

KUTLU BİR YÜRÜYÜŞÜN İLK ADIMLARIDIR. O HALDE HEP

BERABER HAYDİ YÜRÜYÜŞE, HAYDİ GELECEĞE





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir