Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4650 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   19 Mart 2012 - 18:56

Giresun Medya Platformu Kendini Sorguladı

Büyüt
Küçült
Giresun Medya Platformu Kendini
Toplantıya; Platform Başkanı Ali Şükrü Kara, Platform Sekreteri İbrahim Balcıoğlu, Platform üyeleri Sadi Toygar, Tülay Dolu, Ethem Bakar, Şaban Kutlu, Metin Ruşen, Yahya İpek, İbrahim Cırıt, Ali Aydın, Hüseyin Aksu, Nuri Yılmaz, Oğuzhan Kılıçarslan, Hüseyin Karadağ, Hüseyin Şenel Odacı, Ali Akgün, İlhan Çabukol ve Zeki Al, Federasyon Başkanı Hasan Turan, yöneticiler Abdullah Akgün, Temel Bilecen, Aydın Kömürcü katıldılar.

Giresun Medya Platformu Kendini Sorguladı...

 

Toplantıya; Platform Başkanı Ali Şükrü Kara, Platform Sekreteri İbrahim Balcıoğlu, Platform üyeleri Sadi Toygar, Tülay Dolu, Ethem Bakar, Şaban Kutlu, Metin Ruşen, Yahya İpek, İbrahim Cırıt, Ali Aydın, Hüseyin Aksu, Nuri Yılmaz, Oğuzhan Kılıçarslan, Hüseyin Karadağ, Hüseyin Şenel Odacı, Ali Akgün, İlhan Çabukol ve  Zeki Al, Federasyon Başkanı Hasan Turan, yöneticiler Abdullah Akgün, Temel Bilecen, Aydın Kömürcü katıldılar.


    

 

Toplantını kahvaltı ve sohbet toplantısı olduğunu belirten Platform Başkanı Ali Şükrü Kara, ” Uzun zamandır bir araya gelememiştik. Uzayan mesafeyi kısaltalım istedik. Arkadaşlarımızın ileriye dönük projelerini dinlemek ve dikkate almak istedik” dedi.

Feshane’ye her sene katıldıklarını belirten Kara, “2007 yılında kurulduk. Birlikte yol aldık. Projeler ortaya koyduk. Giresun’daki önemli projelere platform olarak destek verdik. Giresun Havaalanı, Eğribel Tüneli, Tirebolu Demiryolu bunlardan bir kaçı” dedi.

Feshane'nin Giresun'un vizyonu olduğunu vurgulayan Ali Şükrü Kara, ”Bizler Giresun’a endeksliyiz. İstanbul’da Giresun’un en iyi temsil edildiği yer Feshane. Onun için bizler de Feshane’deyiz. Giresun’un temsil edildiği bir başka yer varsa bizler orada da oluruz. Giresun’un menfaati yönünde buradayız. Bu işi gönüllü yapıyoruz. Zaman zaman eleştiri alıyoruz. Ekonomiye endeksli değiliz. Belki çok şey yapmıyoruz. Ancak yanlış da yapmıyoruz. Platforma katılanlar oldu. Kırılanlar oldu. Sonradan dönüş yapanlar oldu. Hepsiyle beraberiz. Hiç kimseyle sorunumuz yok. Bu iş bizim birinci işimiz değil. Giresun’un bütün sorunlarını çözmek bizim işimiz değil. Başka kurumlar da var.” Şeklinde konuştu.

Platform Genel Sekreteri İbrahim Balcıoğlu ise "Toplantıya katılanlara teşekkür ederim. Giresun Medya Platformu 5 yıldır çalışıyor. Bu toplantı yapmamız gereken bir toplantıydı. Bugün 18 Mart. Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz. Bir “Fatiha” okuyalım. Yine Yeşilpınar’da değerli bir abimiz vefat etti. Mustafa Üste’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz.”

Balcıoğlu, Platformun bir haber havuzu olduğunu üyelerin gönderdiği haberlerin bu havuzda toplandığını ve diğer kanal üyelerine gönderildiğini ve isteyen üyenin haberleri kullandığını ifade etti.  

Son günlerde Giresun’da sağlık sorunları yaşandığını belirten Zeki AL, ”Giresun hastalarımıza çare bulamıyor. Samsun, Trabzon, Gümüşhane, İstanbul, Ankara arasında mekik dokuyor. 10 aylık yavrumuz Samsun’da, Üniversiteli gencimiz Gümüşhane’de, yaşlı insanımız Trabzon’da çare arıyor. Peki Giresun Medya Platformu ne yapıyor? Bizim Trabzon’da basılıp İstanbul’a kadar ulaştırdığı, en çokta Giresunluların okuduğu gazeteler gibi bir gazetemiz olsa bugün Giresun’da yıllardır görevde olan ne Sağlık Müdürü, ne de il Kültür Turizm Müdürü görevde kalır.” Şeklinde konuştu.

 

Sadi Toygar, “ Feshane dışında da anılmalıyız.Yönetim geliştirilmelidir.En kısa zamanda gülcü bir yönetim oluşturulmalıdır. Giresun Medya Platformu Yönetiminde kopukluk var. Burada herkes kucaklanmalıdır.” Şeklinde konuştu.

 

Nuri Yılmaz ise ”Herkes bir şeyler söylüyor. Giresun’a zaman ayıramıyorlar. Bu yapı para kazanan ve kazandıran bir hale çevrilmeli" Şeklinde konuştu.

 

Yahya İpek, “Platformun içinde değilim. Dışında da değilim. Tebrik etmek lazım. Platform haber yönünden sitelerimizi beslemiştir. Giresun Sivil Toplum Kurumlarının yapamadığını yapmıştır. Giresun projelerine destek vermiştir. Bunlar iyi şeyler. Kurumsal bir yapı altında bir araya gelmekte fayda var.” Şeklinde konuştu.

 

Tülay Dolu,” 2006 yılından bu yana Alucra haberleri yapıyorum. Beş kuruş kazancım yok. İçimizde benden başka bayan da yok. Neden ben tekim. Başka bayan yok mu? Bu platformda yalnızım. Haberden habere koşmaktan yoruldum. Derdimize çare yok. Kazançtan vazgeçtim. Masraflarımızın karşılanmasına razıyım." Şeklinde konuştu.

 

Şaban Kutlu, ”Platform olarak para kazanamadıysak da, çevreden saygı gördük, çevreye saygılı olduk. Kimseyle çıkar ilişkisine girmeden işimize baktık. Platform istenilen yerde değil ama Giresun için çok gereklidir. Bu Platform devam etmeli.Büyüklerimiz bizlere yardımcı olmalıdır." Şeklinde konuştu.

 

Ethem Bakar, ”Platformu eleştirenler. Çözümünü de söylemelidir. Giresun Medya Platformu için tutulacak ofis için işin başında 6 bin Liraya ihtiyaç var. İç düzen, sigortalı işçisi, kirası, elektrik, su vs. Kolay değil..." Şeklinde konuştu.

 

Oğuzhan Kılıçarslan, “Arkadaşları dinledim. Sıkıntı olduğu görülüyor. Öncelikle bir birimize değer vermiyoruz. Biri birimizi yüceltmiyoruz. Başka il dernekleri içinde daha değerliyiz. Eleştirilerden ziyade, çözüm bulmalıyız.” Şeklinde konuştu.

 

İlhan Çabukol,” Benim bir şeyden haberim yoktu. Yeni öğrendim, geldim. Ben de bu platformda çalışmak, çalışmalarına katılmak isterim” dedi.

 

Metin Ruşen, “Platforma yer, büro güzel. Para lazım. Destek olan biri lazım. Ben Giresunlu’nun olduğu her yerdeyim 4 TV değiştirdim. Kaçkar TV’ye geçtiğimde ziyaretime gelenler oldu. İlk kez ziyaretime gelenler oldu. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

 

Ali Aydın,” Hep eleştiriyoruz. Yaptığımız işlerin yapıcı yönlerini ele alırsak daha iyiye doğru götürebiliriz. Bir havuz oluşturulabilir. Platformun bir yeri olmalı. Biri birine değer vermemek Giresunlunun yapısında var. Derneklerimiz de önemli. Giresun Sivil Toplum Kurumlarımızın içindekiler hepsi bizim insanımız.” Şeklinde konuştu.

 

Daha güzelinin yapılması için yılların geçmesi gerektiğini belirten Hasan Turan, ”Platform kurulurken o günkü şartlar öyleydi. Şimdi şartlar değişti. Yeniliklerin istenmesi doğaldır. Bizler de Feshane’de her yıl çıtayı yükselterek bugünlere geldik. Giresun Dernekler Birliği’nin 15 yıl bir mekanı olmadı. Bizler dar imkanlarla çalışıyoruz. Federasyon yerimiz oldu. Kira veriyoruz. Şimdi kalıcı bir bina da arıyoruz." Şeklinde konuştu.

 

Not: Çekimler Salı günü akşamı Kaçkar TV’ de 19.00 haber programı sırasında yayınlanacak.

 

Haber: Zeki AL







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir