Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5130 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   30 Mayıs 2011 - 11:59

Giresun Umrecileri (1)

Büyüt
Küçült
Giresun Umrecileri
Değerli okurlarımız bir süre önce Giresun ilinden Umre vazifesi yapmak üzere 277 kişilik bir kafile ile Suudi Arabistan'a kutsal topraklara bir seyahat gerçekleştirdik. Bu seyahatte çok önemli anlar günler yaşadık.

Giresun Umrecileri (1) 

Değerli okurlarımız bir süre önce Giresun ilinden Umre vazifesi yapmak üzere 277 kişilik bir kafile ile Suudi Arabistan'a kutsal topraklara bir seyahat gerçekleştirdik. Bu seyahatte çok önemli anlar günler yaşadık.

İşte bu anları ve günleri bir dizi haber formatında siz okurlarımızın beğenisine sunacağız, istifade etmeniz dileği ile. 

Giresun ilinde yapılan törenlerin ardından yine sütunlarımızda yer alan bir haber ile ilk olarak Medine’ye peygamber efendimizin kabri şeriflerinin bulunduğu kutsal beldeye gelmiştik takip eden okurlarımız bilir oradan size “ Medine’de Giresun Kafilesi Ayrıcalığı” başlıklı birde haber ile ulaşmıştık. 

Medine kutsal belde anlatma ile sonu gelmez tadına doyulmaz bir şefkat beldesi rahmet peygamberinin evinin yatağının olduğu mescidi nebevinin yurdu. Umre kafilemiz 28 Nisan günü Trabzon’dan kafilemize özel uçakla havalandı 3 saatlik uçuştan sonra Cidde hava alanına indi burada kılınan yatsı namazından sonra tahsis edilen 6 otobüs ile Medine’ye hareket etti. 6 saat süren yolculuktan sonra Medine’ye ulaşıldı. 

Kafile başkanlığını  Bulancak Müftüsü Şaban Sapan’ın yaptığı kafilede Giresun Merkez Hacı Miktat Camii (Meydan) İmam Hatibi Ali Süral, Merkez Teyyaredüzü Camii İmam Hatibi Muhsin İnsafoğlu , Giresun Merkez Yenicehisar Köyü Camii İmam Hatibi Zekariya Gürgenci, Bulancak Ahmetli Köyü İmam Hatibi Abdullah Beyaz, Bulancak Din Görevlisi Adnan Yılmaz, Giresun Merkez Kur’an Kursu hocası Zeliha Kara, yer aldılar. 

Giresun umre kafilesin de gazeteci yazar Ethem Bakar İstanbul, Ömür Eczanesi Adil Erol, Deniz Lokantası Hamza Tütüncü, Merkez Erikliman Mahalle Muhtarı Cemal Dereli, İsmail Hakkı Yayla, Saffet Bilgili, Yiğit Döner Hüseyin Yiğit Göher, Bahri Yılmaz, Şenel Karabulut gibi Giresun’da yaşayan önemli isimler yer aldı. 

Giresun kafilesi Medine ve Mekke sokaklarında kafile halinde gezerken örnek davranışları  toplu ziyaretleri ve ibadet yerlerindeki davranışları ile dikkat çekti. 

Kafile olarak yaptıkları  ziyaretler sırasında 277 kişilik kafilede hemen herkesin dayanışma içinde olması Diyanet İşleri Başkanlığını uyguladığı  bütün kurallara uyulması sorunsuz bir ibadet yolculuğu yapılmasına ve hiçbir tatsız durum yaşanmadan ülkeye geri dönülmesine yetti.  

İzlenimler:

Medine; Müslümanlar Medine beldesine geldiklerinde kendilerini bekleyen Rahmet Peygamberinin kabrine vardığında içlerine dolacak huzur bu huzurun tarifi yok, gerçekten anlatmayla bitmeyecek bu tat her inanın bu anları yaşamasını tavsiye ederim. Medine de yaşadığım bir an var ki hayatım boyunca o saatleri unutmam mümkün değil. İşte o anlar “ İstanbul Esenler Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Aydın ile birlikte gece saat: 23.00 sıralarında yaptığımız 10 kişilik bir kadro ile UHUD savaşının yaşandığı dağların eteklerinde bir mağaraya gidiyoruz. Bu Mağara gitmesi yasak olan bir yer olduğu için gece gidiyoruz.

Mağaranın antolojisi şöyle; Peygamber efendimiz UHUD savaşı sırasında kendisinin talimatına uymayan okçuları nedeniyle kısa bir karmaşıklık yaşanıyor amcası Hamza R.A.’ı burada kaybediyor. Kendi Diş’i şerifleri de burada kırılıyor. Peygamberimiz bu sırada savaş alanının hemen karşısındaki bu mağaraya girip saklanıyor. İşte bu mağaranın girişine yaklaşıyoruz. Ama o anlarında inanın tarifi yok. Mağaraya yaklaştıkça sizi bekleyen o kokunun o anların sözlere sığacak onu anlatacak sözcükler yok.

Devam edecek. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir