Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6843 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   24 Temmuz 2012 - 23:47

Giresunlu Mucit, Almanya'da Gündem Oldu

Büyüt
Küçült
Giresunlu Mucit, Almanyada Gündem
Almanya'da yaşayan Bulancaklı hemşerimiz Birol Uğurlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyacağı teknoloji harikası projeleri ile Almanya'da gündem olurken; Türkiye'den ve özellikle Giresun'dan destek görememenin acısını yaşadığını belirtti.

Birol Uğurlu, düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Biliyorsunuz birçok proje alanında uğraşmaktayım. Projelerimi de daha önceden de gelip memleketim olan Giresun’da anlatmaya çalıştım. Ama gelin görün ki Türkiye’de hiç bir kurum bana projelerime destek vermiyor, hatta cevap bile verme lüzumunu görmüyorlar.

Sizlere soruyorum. Ben politikacı tanımıyorum, büyük yerlerde dayım yok, tomarla da param yok. Bir gurbetçiyim ve projelerimi Giresun’da veya başka bir ilde ya da ilçede üretmek istiyorum.

Bu sonuçta bir çalışma. Ar-Ge (Araştırma-Geliştirme) çalışması.

Bana yardım edilmesi için ne yapmam gerekiyor?

Lütfen bunu büyüklerimden bürokratlardan öğrenmek istiyorum. Televizyonlarda gazetelerde her gün gurbetçilerin çalışmaları aktarılıyor, ama bir gurbetçi projelerini memleketine getirmek istediği zaman kimse duymuyor, ilgilenmiyor. Ben de destek istiyorum, bir arsa, bir yer istiyorum herkes gibi.

Acaba sizlerden çok şey mi istedim?

Size projelerimden birini anlatmak istiyorum.

Projelerimden bir tanesi olan stealth teknolojisi uygulanan ve özel kompizot malzeme ile kaplanan, radara karşı görünmezlik sağlayan yüksek soğuk ve yüksek ısıya karşı dayanaklı, askeri ve sivil kullanıma açık olan karda, karada, denizde, buzda, kumsalda, kumda, yangın alanlarında, uçak, helikopter, gemi kazalarında arama tarama faaliyetlerinde, depremlerde su baskınlarında, orman yangınlarında, adalara lojistik desteklerde, hasta ve malzeme taşımasında kullanılabilen, her türlü hava şartlarında gece gündüz yararlana bilinen bir araçtır.

TDK-28 amfibiye stealth aracım askeri olarak ta SAT ve SAS komandolarının teçhizatlarıyla 4-14 personeli bir bölgeden bir bölgeye ulaştırmasında, düşman hatlarının göremeyeceği şekilde radara karşı görünmezlik sağlayan PTFE (POLYTETRAFLUORETHYLEN) kömürgrafit karışımı %49-65, oluşan plakaların dış bölüme özel yapıştırıcı ve gövdeye zımbalanması ile çok yüksek soğuğa ve sıcağa dayanaklıdır.

Bu kompizot plakaları ayrıca da tankların dış gövdesinde, gemilerin dış gövdesinde uçak, helikopter zırhlı araçlar olmak üzere roketlerin dış bölgesinde kullanımı çok yararlar kazandıracaktır. Aracın üretim malzemesi çelik 1.4021 x 20cr13 hb=230Rp0.2N/mm2 RmN/mm2 700-850 alt bölümler katamaran üzerine oturtulmuş 5 parçadan oluşmaktadır. Gerektiğinde 1 saat içerisinde sökülüp bir kamyonet ile taşınabilir. Bu bir gemide olabilir. Operasyon bölgesinde de kolaylıkla montajı yapılabilir. Aracın alt bölümlerine ayrıca hidrolik tekerler ekipmanlar yerleştirilmiştir. Denizden sulak alanlardan kumsaldan karaya çıkabilmesi içindir. Deniz ve sulak alanlarda 65 Deniz mili, karada ise 50-80km/h gidebilmektedir. Aracımın birçok değişik versiyonu olup 6-17 metre arası uzunlukta değişik modellerde üretimi yapılabilinir.

500km’lik varış güzergâhına sahiptir. Kendi silahlarıyla konvansiyonel teçhizatlarıyla kendisini koruyabilir. Elektronik karartmalara karşı hiç bir şekilde etkilenmez. Bir roketin izlemesini önlemek için de motorların dış bölgeye ısı vermesi önlenmiştir. Komando bölümü zırhlıdır. Araç suda batmaz. Her türlü isabette alt bölümün birçok parçadan oluştuğu için de büyük bir özelliğe sahiptir. SAT ve SAS komandolarının düşmana görünmeden aracın içindeki kapaklardan görünmeden suya girmesi yan kapılardan da hiç bir silah karşısında etkilenmeyip operasyon bölgesinde araca binebilir ve araçtan ayrılabilir olarak dizayn edilmiştir. Araç çok yüksek bir performansa sahip olup terörle mücadelede karada da kullanıma açıktır.”

 

Defence Stealth Boat Technology Systems

Birol Uğurlu.

Bergheimerstr.122.

47228-Duisburg / Germany

birolugurlu@web.de

Tel: 0049 0 1605566005

Kerasus Haber



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir