Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5078 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2013 - 09:56

Giresunlular Federasyonu Kahvaltıda Buluştu

Büyüt
Küçült
Giresunlular Federasyonu Kahvaltıda
Bursa Giresunlular Derneği öncülüğünde yürütülen süreç kapsamında, geçtiğimiz günlerde resmi kuruluşunu tamamlayan Giresunlular Federasyonu, Bursa'da yaşamını sürdüren Giresunlu Akademisyen, Bürokrat, Doktor, Eğitimci ve İş adamı hemşerilerimiz ile buluştu.

GİRESUNLULAR FEDERASYONU HİLTON’DA BULUŞTU

 

Geçtiğimiz günlerde resmi kuruluşunu tamamlayan Giresunlular Federasyonu, Bursa’da yaşamını sürdüren Giresunlu Akademisyen, Bürokrat, Doktor, Eğitimci ve İş adamı hemşerilerimiz ile buluştu.

 

 

Pazar günü Bursa Hilton Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Bursa Milletvekili İsmet Su, Bursa Büyükşehir Belediye başkan danışmanı Fahrettin Yıldırım, İstanbul Giresun Federasyonu başkanı Hasan Turan, Gemlik Belediyesi başkan yardımcısı Muharrem Sarı, Ak Parti Yıldırım ilçe başkan yardımcısı Yücel Can, Ak Parti Osmangazi ilçe yönetim kurulu üyesi Mustafa Ateş, Gemlik Ak Parti Belediye başkan aday adayları Selim Yavuz ve Cemil Karataş, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye meclis üyesi aday adayı olan hemşerilerimizin yanı sıra çok sayıda Giresunlu sanayici, işadamı, Sivil Toplum kuruluşları başkanları, yöneticileri ve bürokratlarımız katıldılar.

 

 

Bursa Giresunlular derneği genel sekreteri Av.Ahmet Eren Memiç’in sunumu ve Bursa Giresunlular Derneği ve Giresunlular Federasyonu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş’ın açılış konuşması ile başlayan kahvaltı programında Giresunlular Federasyonu’nun kuruluş süreci hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

 

Giresunlular Federasyonu kurucu başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş açılış konuşmasına Bursa Giresunlular Derneği’nin kuruluşundan bugüne kadar emekleri olan değerlerimizin isimlerini zikrederek başlarken, Giresunluların Bursa’da örgütlenmesine öncülük etmiş, cemiyetçilik hayatında aktif olarak çalışıp şuanda aramızda olmayan değerlerimizin varlıklarını her zaman üzerlerinde hissettiklerini bunun için değerlerimize yaşamları süresince sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

 

GİRESUNLULAR FEDERASYONU 3 YILLIK SÜRE GELEN OLAY

 

Bursa Giresunlular Derneği öncülüğünde devam eden Federasyonlaşma sürecinin yaklaşık 3 yıldır devam ettiğini belirten Aktaş, “2010 yılında Holiday Inn salonunda bir kahvaltı düzenlemiştik. Orada Giresunluların Bursa’da var olması için 2 tane önemli güce ihtiyacı var demiştik. Bunlardan birincisi sayısı hızla artan derneklerimizin koordinasyonlu ve eş güdümlü çalışması için Giresunlular Federasyonu, ikincisi ise hızla büyümeye devam eden sanayicilerimizin birbirini daha iyi tanıması için bir Karadenizli iş adamları derneğinin kurulması gerektiğini söylemiştik. Birinci önceliğimiz olan ‘Giresunlular Federasyonu’nu katılımcı üye derneklerimiz ile kurmuş bulunuyoruz. Bu doğrultuda Federasyon çalışmaları dün aklımıza gelip uygulamaya soktuğum bir şey değildir. Bununla ilgi olarak aslında bizler sadece Bursa’da var olan gücümüzün, değerlerimizin üzerinde örtüyü kaldırdık. Gelinen noktada çok güzel, umut verici bir tablo ortaya çıktı. Bu işlerin yegana sebebi Giresunlular derneğinin arkasındaki sizlersiniz. Sizlerin gücü Giresunlular derneğine ve doğal olarak Giresunlulara güç veriyor.” dedi.

 

 

HALKIN DESTEĞİ VE GÜVENİ İLE İLERLİYORUZ

 

Gelişen süre zarfında sağlam zeminler üzerine Federasyonumuzu inşa etmek için halkımızdan hiçbir zaman kopmadan bir süreç geçirdiklerini belirten Aktaş, “Dernekçilik ve cemiyetçilik çalışmalarında birilerini yok sayarak, ötekileştirerek başarılı olunmaz. Halkın içerisinde sosyal dernekçilik yapılırsa başarılı olur. Bununla beraber tek halkın ve tabanın nabzını da tutmak yetmiyor. Halkımızın taleplerine karşılık verecek bir yapının da oluşması gerekiyor. Bugün burada halkımızın sıkıntılarına çözüm üretecek değerlerimizi görüyoruz.  Giresunlular derneğinin de bu süreci ilçe ve köy derneklerimiz ile iyi bir şekilde sürdürdüğünü düşünüyor ve inanıyoruz” dedi.

 

 

GİRESUNLULAR DERNEĞİ BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAKALADI

 

Bursa Giresunlular derneğinin son zamanlarda büyük bir değişim yakaladığını belirten başkan Aktaş, “Giresunlular derneği büyük bir değişim yakaladı. Değişime ayak uyduramazsan başarılı olamazsın. Bursa’ya katkı sağlamak için mikro milletçilikten ziyade,  Bursa’ya katkı sağlayacak projelerin hazırlanmasına destek oluyoruz. Bursa’ya katkı sağlayan insanlarımızın da sayısı bir hayli fazla. Giresunlular camiasının öncelikli misyonu da bu değerli şahsiyetlere sahip çıkmaktır. Değişimle birlikte halk herkesi görüyor. Onun için her yerde sesimizi çıkarmamamızın sebebi büyüklerimize saygıdandır. Giresunlular derneği yönetimi olarak amacımız Giresunluların Bursa’da varlığını göstermektir. İnşallah bugünleri göreceğimize günlere çok yakınız” dedi.

 

 

GİRESUNLULAR MARMARA BÜYÜK GÜÇ

 

Dünya çapında Giresunluların sesinin duyulmasına öncelik eden kuruluşların başında yer alıp, kahvaltı programının onur konuğu olan Giresun Federasyonu başkanı Hasan Turan, Marmara bölgesinde Giresunluların yoğun bir nüfusunun olduğunu altını çizerken, “Sadece İstanbul’da Giresun nüfusunun 2 katı büyüklüğünde yaklaşık 1 Milyon hemşerimiz yaşıyor. Biz de bu nüfusu nüfusa çevirmenin mücadelesini veriyoruz” dedi.

 

 

TOPLUMSAL VARLIĞIMIZI ORTAYA KOYMANIN PEŞİNDEYİZ

 

Yaklaşık 7 yıldır inatla toplumsal varlıklarını ortaya koymak için birlik ve beraberlik içerisinde tüm Federasyon ve Derneklere örnek olan Feshane Giresun Günlerini ortaya çıkardıklarını belirten Turan, “İstanbul’daki Giresunlular olarak güzel projelere imza atıyoruz. Çoğu il derneği yaptığımız projeleri izleyip bizlerden danışmanlık desteği istiyorlar. Bu da bizim için çok güzel bir duygu. Güzel şeyleri paylaşmak faydalıdır. Biz ‘Kişi Kişinin Aynasıdır’ diyoruz. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda atalarımızın göstermiş oldukları fedakarlıkları da göz önüne bulundurarak onlar gibi önemli işlere imza atıyoruz” dedi.

 

 

SESSİZLİĞİMİZ, “SESSİZ ÇIĞLIK” HÜKMÜNE GELEBİLİR

 

Başkan Üzeyir Aktaş’ın konuşmasındaki Sessizlik kelimesinin çok anlam taşıdığını belirten Hasan Turan, “Bizim sessizliğimiz, bir şeyleri talep etmiyor gibi  gözükebilir. Ancak bizim sessizliğimiz ses çıkaranlardan daha önemli bir ‘Sessiz Çığlık’ hükmüne gelebilir” dedi.

 

 

İŞİN TEMELİNDE BİRLİK OLMAK GEREKİYOR

 

Toplumların başarılı olabilmesi için temelinde birlik olmanın yattığını belirten Hasan Turan konuşmasının devamında, “Bir olmakta, diri olmakta, güçlü olmanın temel faktörüdür. Buradaki çalışmaları İstanbul’dan dikkatle takip ediyoruz. Arkadaşlarımızın yapmış oldukları çalışmalara da elimizden geldiğince katkıda bulunmaya özen gösteriyoruz. Bursa başta olmak üzere Marmara’da bulunan bütün derneklerimiz ile sürekli istişare halindeyiz. İleriki dönemde ülkemizde bulunan Giresunlu Federasyonları resmi olarak bir çatı altına toplama için Konfederasyon çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

 

 

19 OCAK’TA TURNUVANIN STARTI VERİLİYOR

 

Hasan Turan konuşmasının devamında Giresun Federasyonun yapmış olduğu faaliyetlerden söz ederken, ülkemizde ve 16 ülkede bir yardım kuruluşu gibi hizmet eden Giresun Federasyonunun önemli etkinliklerinden olan Osman Ağa Futbol Turnuvasının startının 19 Ocak’ta verileceğini ve tüm hemşerilerimizi de bu muhteşem görkemli turnuvaya davet ettiğini belirtti.

 

 

Hasan Turan’ın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, böyle bir topluluk ile bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken nüfus cüzdanında doğum yeri Giresun yazmamasına rağmen 4 yıl Giresun’da yatılı lise eğitimi gördüğü için Giresun’un tüm değerlerini yakından tanıdığını söyledi.

 

 

İLK MAAŞIMI YAKUP AKTAŞ’TAN ALDIM

 

Bursa’ya geldikten sonra lise yıllarından tanıdığı Giresunlu dostlar ile Bursa’da da karşılaştığını söyleyen İsmet Su, “Bursa’ya değer katan oldukça Giresunlu hemşerimizin olduğunu yakinen biliyorum. Bunlardan bir tanesi de hiç unutamadığım rahmetli Yakup Aktaş. Siyasetin yanında 85’li yıllardan gelen dostluğumuz ile farklı bir iletişimimiz vardı. Bursa adliyesinde hakimlik stajına başvurduğumda kendisi orada personel müdürüydü ve yaşamımda ilk maaşımı da onun ellerinden aldım. Onun için kendisinin bende çok farklı yeri vardır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

 

GİRESUN’A HER GİTTİĞİMDE TOPAL OSMAN’I ZİYARET EDERİM

 

Her şehrin kendi bir değerinin olduğunu söyleyen ismet Su, “Topal Osman Ağa bu değerlerden bir tanesidir. Ben her Giresun’a gittiğimde Giresun kalesinde bulunan Osman Ağa’nın mezarını ziyaret eder, çocuklarıma da onun hayatını ve yaşantısını anlatırım. Geçmişini bilmeyen insanların geleceği okuması imkansızdır. Onun için tarihimizi çocuklarımıza her zaman anlatalım” dedi.

 

 

Kahvaltının sonunda masalar tek tek dolaşılırken hemşerilerimizin de fikirleri alındı. Toplu fotoğraf çekimi ile son bulan kahvaltından hemşerilerimizin mutlu ayrıldığı görülürken, Bursa’nın Siyasetinde, Bürokrasisinde, Ekonomisinde söz sahibi olan çok sayıda Giresunlu hemşerilerimizin bir arada olması gelecek dönem için büyük bir ışık oldu.

 

Erdal Avcı- www.giresunhavadis.net

                       

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir