Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6184 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   21 Ocak 2014 - 10:15

Giresunlular Sahada, Türkiye takipte

Büyüt
Küçült
Giresunlular Sahada, Türkiye
Giresun Federasyonu’nun düzenlediği 6. Osman Ağa Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası için start verildi, Giresunlular mücadele için sahaya indi.

Giresunlular Sahada, Türkiye takipte

Giresun Federasyonu’nun düzenlediği 6. Osman Ağa Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası için start verildi, Giresunlular mücadele için sahaya indi.



Turnuva’nın açılışının gerçekleştirildiği ilk hafta Giresunluların yoğun ilgisiyle oldukça canlı bir atmosferde geçti. Giresun Valisi Hasan Karahan, Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Ünal Kaçır’ın yanısıra Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, Giresunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Yamak, Bursa Giresunlular Federasyonu Başkanı Üzeyir Aktaş, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, Mavi Karadeniz TV Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kuş ve İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Ekmen’in de bulunduğu turnuvanın açılışında siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, medya kuruluşları, bilim ve sanat camiasından isimler de hazır bulundu. Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra okunan Kur’an-ı Kerim ve dua ile yapıldı.
“İstanbul’daki Giresunluların sosyal varlığını ortaya çıkarıyoruz”
Açılış konuşmasını yapan Hasan Turan, katılan herkese teşekkür ederek, “Altıncı kez düzenlediğimiz bu turnuva artık gelenekselleşti. Bütün toplumu kucaklayan faaliyetlerimizden dolayı Giresun gabuğunu gırdı sloganımız hakikatte de bir anlam taşıyor. Amacımız İstanbul’daki Giresunluların sosyal varlığını açığa çıkarmak. İstanbul’da bir milyona yakın nüfusumuz var. Bu nüfusu nüfuza dönüştürmenin gayreti içindeyiz. Hemşerilerimizin toplumsal yönetim alanında ve üst katmanlarda bir yerlere gelmesi için gayret gösteriyoruz. Hemşerilerimiz arasında birlik ve dayanışmanın sağlamlaşması için çalışıyoruz. Giresun Günleri etkinliğimizi de bu kapsamda değerlendiriyoruz. Bu sene de inşallah 1-2-3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde 8.sini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Giresunspor Eski Başkanı Ömer Ülkü ile ilgili olarak verilen beraat kararını da değerlendiren Giresun Federasyonu Başkanı Turan, “Sayın Eski Başkanımızın beraati, Giresunspor’un da beraati anlamına gelir. Giresunspor’un tarihinin hiçbir döneminde şike gibi gayri meşru yollara tevessül etmediği bu kararla hükme bağlanmış oldu.” dedi.
“Giresunlular yedi düvele karşı savaştı”
Daha sonra, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal önemli bir süreci yaşadıklarını belirterek Giresunluların nimete değil, külfete talib olduklarını ortaya koyduklarını ifade ederek yedi düvele karşı koyduklarını söyledi. Altıncısı düzenlenen bu futbol turnuvasının kardeşlik ve dayanışma içinde geçmesi temennisini dile getirerek, organizasyonu düzenleyen Giresun Federasyonu yönetimine ve ekibine teşekkür etti.
Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, Giresunspor’un durumunun gittikçe düzeldiğini ve mali yönden rahatladıklarını ifade etti. Giresunsporlu futbolcuların Süper Lig’den talep gördüğünü kaydeden Bozbağ, “Bu gelişmeleri tek başına kulüp yöneticileri yapmadı. Bu, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Giresunlu taraftarın destekleri ve verdiği moral sayesinde de gerçekleşti. Bizim her zamankinden daha çok birlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Başarılarımız ancak bu şekilde artar. Bu turnuva, bu amacımızı gerçekleştirmek açısından çok önemli. Bu sebeple bu organizasyonu gerçekleştiren Giresun Federasyonu Yönetimine ve emeği geçen ekipteki herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“Giresun Federasyonu lider ve öncü bir kuruluş”

Bursa Giresunlular Federasyon Başkanı Üzeyir Aktaş ise, Giresun Federasyonu’nun örgütlenme ve faaliyet anlayışının Türkiye’nin her yerindeki dernekçilik anlayışını derinden etkilediğini, Giresun Federasyonu’nun bu anlamda lider ve öncü bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kurucusu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğu Giresun Federasyonu’nun düzenlediği bu tür organizasyonların tanışmak, birlik olmak, kaynaşmak ve dayanışma duygularının pekişmesine çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek, bir sivil toplum kuruluşunun görevleri arasında bulunan her şeyi Giresun Federasyonu’nun ziyadesiyle yerine getirdiğini kaydetti. Başkan Çağırıcı, Türkiye dışında da birçok yardım faaliyetlerine katılarak örnek olan Giresun Federasyonu’nun yanında olduklarını, halkın da her zaman hizmetinde bulunduklarını ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, her fırsatta hemşerileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, bütün bu çalışmaların tek bir amacı olduğunu ifade etti. Kaçır şöyle konuştu: “Bizler Giresunlular olarak Giresun’a ve hemşerilerimize hizmet etmek amacıyla gayretlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Bugün de bu gayretle ortaya konmuş olan Osman Ağa Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası’nda hemşerilerimi bir ve dayanışma içinde görmek hepimizi memnun ediyor. Bu organizasyonda emeği geçen bütün kardeşlerimi tebrik ediyor, herkese teşekkür ediyorum.”

“Giresunlular memleketlerini daima destekliyor”

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresunlularla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Giresun Federasyonu her zaman Giresunluların bir arada olabileceği farklı ve örnek organizasyonlar yapıyor. Bu futbol turnuvasında da futbol öne çıksın ama centilmenlik ihmal edilmesin. Bu ortamın yaşanmasına vesile olan Federasyon yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepsini gösterdikleri üstün gayretten dolayı tebrik ediyorum.” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Giresun Valisi Hasan Karahan da 4,5 seneden beri Giresun’da bulunduğunu ve Giresunluların her zaman kendisini şaşırttığını kaydederek, “Giresunlular böyle güzel bir günde gelip birlik ve dayanışma örneği sergiliyor. Bu takdire şayandır. Bu kalabalık çok etkileyici, Giresun’da da bu şekilde bir hareketlenme olsa, büyük bir bereket olur. Giresunspor da şampiyonluğa oynuyor. Bundan da çok memnuniyet duyuyoruz. Giresunlular memleketlerini daima destekliyor. Biz de bu çorbada biraz tuzumuz olsun diye çabalıyoruz. Giresun kışın da yaz mevsimindeki kadar güzeldir, herkesi Giresun’a bekliyoruz.” dedi.

Etli pilav-ayran Zeytinburnu Belediyesi’nden

6. Osman Ağa Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası’na İstanbul dışından da Giresunluların rağbet ettiği görüldü. Zeytinburnu Belediyesi’nin ikram ettiği etli pilav ise konukların ağzını tatlandırdı. Giresunspor’un hazırlattığı Giresunspor Takvimi satışları ise, “Takımına destek ol, bir takvim de sen al!” sloganıyla sürdü. Giresunlu sanatçıların sahne aldığı Turnuva açılışında birçok alandan ünlü isimlerin katıldığı protokol maçı da oldukça ilgi çekti.

Ulusal haber ajansı İHA’nın da takip ettiği Turnuva açılış organizasyonunu Mavi Karadeniz TV canlı olarak yayınladı. Sosyal medyada takip yoğunluğunun yaşandığı tweet ve paylaşımlarla 6. Osman Ağa Giresun Derneklerarası Futbol Turnuvası tüm Türkiye’nin takip ettiği bir etkinlik oldu.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir