Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5335 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   10 Ocak 2012 - 18:46

''Giresunlular Sarıkamış'ta 5.000 Karanfil Dağıtarak Şehitlerini Andılar''

Büyüt
Küçült
Giresunlular Sarıkamışta 5.000 Karanfil Dağıtarak Şehitlerini
Sarıkamış Çevirme Harekatı'nın 97. Anma yıldönümü törenleri 8 Ocak 2012 tarihinde yapılan 7 km'lik yürüyüş ve ardından yapılan törenlerle sona erdi.

''Giresunlular Sarıkamış'ta 5.000 Karanfil Dağıtarak Şehitlerini Andılar''

Sarıkamış Çevirme Harekatı'nın 97. Anma yıldönümü törenleri  8 Ocak 2012 tarihinde yapılan 7 km'lik yürüyüş ve ardından yapılan törenlerle sona erdi. Son iki yıldır olduğu gibi, bu yılki törenleri de Antalya Giresun Derneği tarafından gönderilen ve tüm şehitlerimizi temsilen dağıtılan 5.000 karanfil daha da anlamlaştırdı. Bu yılki törene  katılan İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin Antalya’dan Giresun Derneğinin gönderdiği karanfilleri “Kardan Şehit Heykelleri” üzerine bırakarak, tüm şehitlerimizin ruhuna Fatiha okudu.

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.

“Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinlikleri kapsamında Kars’dan Sarıkamış'a geçen İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bahçesinde oluşturulan, üzeri Türk bayraklarıyla örtülü kardan şehit heykellerinin açılışını yaptı. Şahin, şehitleri rahmet ve saygıyla andıklarını belirterek, kar heykeller üzerine karanfil bıraktı ve ardından dua okudu.

“Şüphesiz 1915'te yaşanan acı büyük ama kahramanlık örneği. Sadece Kars iline ait değil bütün ülkenin, bütün milletin ortak hareketi ve ortak hatırasıdır. Ama ev sahibi olarak Kars için unutulmaz ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Bu vesileyle Kars'ın bu gurur gününü bir kez daha yad etmek istiyoruz. Acı hatıralı gününde bir kez daha yad etmek istiyoruz. Bu nedenle buradayız.

Vatan sevgisinin en anlamlı, en heybetli, en azametli, en haşmetli savaş hikayesinin Allahuekber Dağları'nda, 1915 yılında, zemheri ayında gerçekleştiğine vurgu yapan İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin, şöyle devam etti:

“Bu topraklar bir kez daha 1064 yılından sonra şehit kanlarıyla sulanıyor. Belki de sulanamıyor. Çünkü mevsim kış, ısı derecesi eksi kırklar ya da daha düşük...Ve insanlar, yiğitler donuyor. Kan donuyor... Ölüm sıcak değil, soğuk oluyor. Kan akamıyor. Donarak sessiz bir ölüm ve sessiz bir duruşla sergileniyor.

Ama biz ecdadımızın her halini ve her halinden daha önce samimiyetini, niyetini asla yargılamayız. Sadece ve sadece onlara selam gönderir ve onları rahmetle ve minnetle anarız. Onlar şehadetleriyle düşmanı durdurmayı, zarar vermeyi başarmışlar. Düşman korkmuştur ve korkutulmuştur. Onların ölüleri bile birer yiğitlik abidesidir bu dağlarda, bu topraklarda. İnandığımız yüce kitabımızda bildiğimiz gibi (Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz. Öldürülenlere ölü demeyiniz. Belki de onlar diridirler fakat siz farkında değilsiniz.) Bu milletin şehitleri arasında adı Allahuekber olan dağlarda Allah adına, vatan uğruna şehit olanların ayrı bir farkı vardır diye düşünüyorum. Çünkü Allah adına, vatan adına şehit oldular. Ne güzel tesadüf; şehit oldukları dağlar da Allahuekber Dağları'dır. Mekanları cennet olsun.”

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir