Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5027 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2011 - 21:02

Giresunlular Yağlıdere Parkında İstişare Etti

Büyüt
Küçült
Giresunlular Yağlıdere Parkında İstişare
Kısa adı GİRFED olan Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nun düzenlediği Giresunlular Siyasetin Neresinde? konulu toplantı Eyüp Yeşilpınar'da bulunan Yağlıdere Parkı Tesislerinde yapıldı.

Giresunlular Yağlıdere Parkında İstişare Etti

Kısa adı GİRFED olan Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu’nun düzenlediği Giresunlular Siyasetin Neresinde? konulu toplantı Eyüp Yeşilpınar'da bulunan Yağlıdere Parkı Tesislerinde yapıldı. Toplantıya çok sayıda STK temsilcisinin yanı sıra sanatçılar ve medya mensupları da büyük ilgi gösterdi. 

GİRFED Gençlik ve Spor Kollarından sorumlu Abdullah Akgün’ün başkanlığında bir heyetin düzenlediği toplantıya milletvekili aday adaylarından Ak Parti İstanbul 1. bölgeden Ali Bilir, Saadet Partisi 2. bölgeden Özbay Yağmurkaya ve Büyük Birlik Partisi 2. bölgeden Salim Etem Mican da katıldı. 

Toplantının açış  konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı  Murat Aydın, bu toplantı siyasete müdahale toplantısı değildir. Adayların açıklanacağı günün arifesinde böyle bir şey zaten mümkün de değildir. Biz burada varsa aday adaylarımızı aramızda görmek ve federasyonumuzun başarıyla organize ettiği futbol turnuvasının finaline sizleri davet etmek ve esas da beşincisi yapılacak Giresun Günleri hazırlıklarımızı gözden geçirmek istedik dedi. Aydın daha sonra sözü Giresun Dernekler Birliği Başkanı Halil Kütük’e verdi.  

Kütük konuşmasında “Giresun dernekçiliğini 1991 yılında başlattık ve bu hareketimizi devam ettiriyoruz. Biz faaliyetlerimizi federasyonumuz vasıtasıyla yapmaya çalışıyoruz. Ben daha ziyade Giresun gençlik derneği’ni daha aktif etmeyi istiyoruz. Bu derneğimiz şimdiden büyük bir teveccühe mahzar oluyor. Gelecek genliğimizin kurtarılmasındadır. Giresunlular siyasette ileri geçmek istiyorlarsa ilgi duyduğu partilerin çeşitli kademelerinde aktif görev almak zorundadır. Ben hemşerilerimizin bulundukları partilerde önemli görevlere talip olmalarını istiyorum. Gençlerimiz görev aldıkları çeşitli kurumlarda çok önemli mevkilere gelmekte ve büyük başarılar yakalamaktadırlar” dedi.  

Toplantıda konuşan GİRFED Başkanı Hasan Turan ise Giresunlular, “günler” kavramını pazarlama ve reklam sektörüne kazandırmış bir topluluktur. Biz Feshane’de Giresun Günleri düzenledikten sonra diğer iller de kendi illeri adıyla günler düzenlemeye başladırlar. Biz ortaya güzel şeyler koymaya çalışırken bazı hatalarımız da olmuş olabilir. Geçtiğimiz günlerde başlattığımız futbol organizasyonumuzu Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın katılımı ile başlattık. Önümüzdeki günlerde finalini de büyük bir organizasyonla neticelendireceğiz. Bunu bile yapmak büyük bir iştir. Ancak biz beş yıldır yüz binlerce Giresunlunun katıldığı Giresun Günleri’ni 13-14-15 Mayıs tarihlerinde yine Feshane’de yapacağız. Bu tarihlerde Alibeyköy ile Eminönü arasını doldurmalı o yolları gidilemeyecek hale getirmeliyiz. İşte o zaman dikkate alınırsınız. Bu manada bu organizasyon benim veya bir başkasının değil tüm Giresunlularındır. Herkes elinden gelen katkıyı benim için değil, GİRFED için değil Giresun için ortaya koymalıdır. Bak bugünlerde Feshane’de Hatay günleri yapıyor. Bu organizasyonu Hatay valiliği yapıyor. Cebinden  tek kuruş harcayan yok. 5 yıldır biz bu organizasyon için devletten tek kuruş almadık. Bıu seneki günlerin temasını kabuğunu kırmak olarak belirledik. Bu tema hem fındığı hem de dışa açılmayı ifade eden bir temadır” dedi. 

Toplantıda  milletvekili aday adayları söz alarak kendilerini tanıttılar. Yapacakları  konusunda kısa açıklamalarda bulundular. Konu hakkında diğer sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de söz alarak toplantıya renk kattılar.  

Toplantıya Ömercan, Halil Derya, Mürsel Kızıltaş, Murat Çelik ve Salim Işıklı gibi yerel sanatçılar, medyagiresun.com’dan İbrahim Balcıoğlu, Giresunlular.com’dan A.Şükrü Kara, Giresun Aktüel’den Zeki Al, canakçı.gen.tr’dan Ali Kaplan, vadininsesi.net’ten Metin Ruşen gibi medya mensupları katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir