Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4890 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2011 - 16:44

Gişhad' tan Gürcistan' a İş Gezisi

Büyüt
Küçült
Gişhad tan Gürcistan a İş
Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği(GİŞHAD) 07-08 Haziran 2011 tarihleri arasında Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Bakanlığının daveti üzerine bölgeye iş gezisi düzenledi.

     GİŞHAD' TAN GÜRCİSTAN İŞ GEZİSİ 

     Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği(GİŞHAD) 07-08 Haziran 2011  tarihleri arasında Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Bakanlığının daveti üzerine bölgeye iş gezisi düzenledi. Sınırda Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm bakanlığı yetkili kişileri ve fahri Tuskon temsilcisi tarafından karşılanan heyet Acara Özerk Cumhuriyetin Başkenti olan Batuma hareket ettiler. Öncelikli olarak Batum’da Türk konsolosluğunu ziyaret ettiler. Başkonsolos sayın Tuğrul Ercan Özten bey ile görüşen heyet Batum’un ticari yapısı hakkında bilgi aldıktan sonra Acara Turizm ve Ticaret Bakanlığına bağlı olan Batumi investment Agency ziyaret ettiler. Turizm ve Ticaret uzmanı Sayın Zaal Tchaghalidze ile birlikte batum da yapılacak olan yatırım alanlarını, yatırımcılara sağlanan imkanları ve Acara Özerk Cumhuriyetinin Türk Girişimcilere uyguladığı mevzuat hakkında bilgi aldılar. Toplantıdan sonra Acara Uluslararası yatırım derneğinde dernek yöneticileri ile bir araya gelen Giresun heyeti dernek çalışmaları ile birlikte ülkede yatırım yapılabilecek sektörler hakkında bilgi edindiler. Turizm bakanlığı yetkilileri ile şehir gezintisi yapan heyet turizm alanında yapılan yatırımları yerinde inceledikten sonra Acara Özerk Cumhuriyeti Ekonomi ve Finansman Bakanı Sayın Vazha Bolkvadze davetlisi olarak  bakanlık toplantı odasında bir araya geldiler. Toplantıda genel olarak ülkenin yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan bahseden   Bolkvadze ,Turizm ,inşaat, tekstil ve Tarım başta olmak üzere her sektörden yatırımcıya ihtiyaç olduğunu belirtti. İki ülke arasında T.C Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın girişimiyle gerçekleşen kimlik kartı ile geçişin AB ülkeleri dışında iki ülke arasında dünyada bir ilk olduğunu belirtti. Bu uygulama ile iki ülke arasında turizm ve ticari alandaki çalışmaların hızlanacağını belirtti. Ticari olarak en iyi partnerin Türkiye olduğunu söyleyen Bolkvadze; Türk Girişimcileri yatırım yapmak amacıyla ülkesine davet etti. GİŞHAD Genç Komisyon Başkanı Murat ATAR ‘ın Hediye taktim etmesi ile Bakanlıktan ayrılan heyet Batum’da 1994 yılında faaliyetine başlayan Batum Refaiddin Şahin Ulusal Dostluk Lisesi’ni ziyaret etti. Giresun heyetini saygıyla karşılayıp odasında bilgiler veren Okul Müdürü Mesut YAVUZ, 10 yıldan beri bu okulda görev yaptığını ve 7. mezunlarını geçen yıl veren okulda Gürcü Eğitim Bakanlığının programının uyguladıklarını belirtti. Zorunlu eğitiminin 12 yıla çıkarıldığını söyleyen Yavuz, 10 tanesi Türk olmak üzere toplam 45 öğretmenin okul bünyesinde çalıştığını ,440 öğrencinin  öğrenim gördüğünü ve öğrencilerin dört dili iyi seviyede öğrendiklerini belirtti. Gezinin 2.Günü Gürcistan’ın ikinci Büyük şehri olan Kutaisi hareket eden Gişhad heyeti burada şehir turu ve Kutaisi de esnaf ziyareti yaptıktan sonra şehirde bulunan yatırım alanlarını ziyaret ederek bilgi aldılar ve geri dönüş için harekete geçtiler.

     Gezi sonunda Gişhad heyetinde bulunan tüm Giresunlu İş adamları, geziden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Tuskon’a bağlı bir derneğe üye olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirttiler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir