Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4586 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2012 - 18:46

GİSİYAD İlk Kongresini Gerçekleştirdi

Büyüt
Küçült
GİSİYAD İlk Kongresini
Giresunlu Sanayici, İşadamları, Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği ilk genel kurulunu yaptı.

Giresunlu Sanayici, İşadamları, Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği ilk genel kurulunu yaptı.

 

Geçtiğimiz ay Bursa’da Hasan Topkara’nın kurucu başkanlığında kurulan GİSİYAD ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

 

Güven tazelemek için gerçekleştirilen genel kurula katılanların heyecanı gözlerinde belli olurken yeni oluşturulan yönetim kurulu Hasan Topkara başkanlığında Nurettin Oral, V.Murat Okkaoğlu, D.Şansal Hereklioğlu, Oktay Kahveci, Ertuğrul Toker, A.Oral Kılıç, İsmet Şişman, Turan Kargın, Mehmet Akgün, Nihal Emiroğlu, Abdulllah Bayram, Durmuş Uslu ve Atilla Akgün’den oluştu. Bunun yanında derneğin Denetleme Kurulu ise Kemal Korkmaz, Kamil Koç, Naci Özbay, Mustafa Demiral, Köksal Yıldırım ve A.Necati Vural’dan oluştu.  

 

 

Genel kurul esnasında açıklamada bulunan Giresunlu Sanayici, İşadamları, Yönetici ve Serbest Meslek Mensupları Derneği yönetim kurulu başkanı Hasan Topkara, “15-16 yıldır Giresunluların bir araya gelmesi için çeşitli mevkilerde büyük emekler verdik, umarım bu emeklerimizin meyvelerini Giresunlu hemşerilerimiz almışlardır. Ancak görünen tabloda ne yazık ki Bursa’da hak ettiğimiz payı tam olarak almış değiliz. Bu büyük açığı inşallah hep beraber kapatıp, bundan böyle artık Bursa ve Gemlik’teki hemşerilerimiz Bursa’nın gelişmişliğinden üzerine düşen payı alacaktır. Bize olan güveni boşa çıkarmayacağımızı bilmenizi isterim” dedi.

 

 

Proje Üretip, Yeni Pencereler Açan Dernek Olacağız

 

Ekonomik anlamda güçlenmek için yeni projeler üretip bunları üyeleri ile paylaşacaklarını dile getiren Topkara, “15 günde bir Ticaret Sanayi Odalarının ekonomik güç birliği toplantıları oluyor. Bizler buraları takip edip almış olduğumuz notları sizler ile paylaşacağız. KOSGEB’in girişimciler için hazırlamış olduğu hibe destekli kredileri araştırıp üyelerimizin bilgisine sunup, yapmış oldukları ticarette onlara katkı sağlayacağız. Başarıyı Allah izin verirse hep beraber yakalayacağız” açıklamasında bulundu. 

 

Danışma Kurulu: Her Zaman Desteğe Hazırız

 

Yönetim kurulunun yanında bir de Danışma Kurulu oluşturulurken, bu isimler; Enver Kuş, M. Murat Toker, Yücel Can, Kemal Akgün, Orhan Kuş, Abdurrahman Tığ, İsmail Toraman, H. Mehmet Karaca, Cengiz Ay, Muzaffer Medik, Baykal Hereklioğlu, Kemal Aslan, Alpaslan Öztürk, Cemil Karataş, Servet Uyar, İsmail Duran, Mustafa Çır ve Sedat Kesmer’den oluştu.

 

 

Kongrede söz alan diğer bir isim olan Av. Murat Toker yapmış olduğu açıklamaları örnekler ile detaylandırırken, “Bize ihtiyaç duyulduğunda, bizden bilgi istenildiğinde her zaman kapımız açık olacaktır. Bu dernek ile artık bir Giresunlu olarak Bursa’da ticaret yapmak, bürokratik engelleri ortadan kaldırmak daha kolay hale gelecektir” dedi.

 

 

Toker açıklamasının devamında, “Biliyorsunuz, büyük şehirlerde göçlerden dolayı bir zenginlik oluşuyor. Giresunlular da memleketlerinden göçüp büyük şehirlere göçtüklerinden dolayı bu paydan hak alması gerekiyor. Bunun da yolu Giresunlu iş adamlarını, bürokratlarını bir araya getirmekten geçiyor. Bu derneğin içinde birinin söylediği bir laf mutlaka diğer arkadaşımızın bir ufkunu açar. Bir de şöyle bir gerçek var ki en değerli şey bilgidir. Her siyasi partide bir politika yapan hemşerimiz var. Şehrin nereye gelişeceğini onlar çok iyi bilirler. Bu durumda bilenler 1/100 kazanırken, bilmeyenler ise bizim gibi biraz çile toplarlar. İnşallah Giresunlular akıllı yatırımlara bu dernek vasıtasıyla imza atacaklar” dedi.

 

 

Giresunluların zamanında çok trenler kaçırdığının altını çizen Toker, “Bizim önümüze çıkan en önemli fırsatlardan biri zamanında fındıktı. Fındık Türkiye Cumhuriyetinin gelişme döneminde sanayileşmede en önemli kalemiydi. O zamanlarda da iyi para ediyordu. Ama ne yazık ki bizim dedelerimizin çoğu o paraları büyükşehirlerde yemişler. Halk önderlerinden birisi de çıkıp ‘durun kardeşim, bu paraların yarısını yiyin de yarısı ile de Büyükşehirlerde gayrimenkullere yatırım yapın’ dememiştir. Deselerdi şimdi Büyükşehirlerin gayrimenkul zenginleri Rizeliler yerine Giresunlular olurdu. Bir örnek daha verecek olursak yine yurt dışına giden hemşerilerimiz köylerine 4-5 katlı binaları dikmişler, boşa yatırım ile en ön planda olmuşlardır. Bunları doğru yatırıma yönlendirecek halk önderlerinin ve siyasilerin peşinde olup doğru yatırımı bilmemiz gerekmektedir” dedi.  

 

Yaşamdan Örnekler Hedefe Daha Kolay Ulaştırır

 

Bu toplantılara ailecek katılım sağlanması noktasında gelecek nesillerin daha sağlam temeller üzerine inşa edileceğini söyleyen Toker, “İşinde, görevinde, iyi yerlere gelmiş başarılı olmuş hemşerilerimizin hayat hikayelerini bundan sonra yapılacak toplantılarda dernek üyeleri ile paylaşır iseler başarı daha çabuk elde edilir” dedi.

 

Bursa ve Gemlik Ticarette Bir Olmalıdır

 

Gemlik’te yaşayan hemşerilerimize de bir mesaj gönderen Av.Murat Toker, “Bu derneğin Gemlik ile bütünleşmesi lazım. Yoksa Gemlik’te yaşayan ticari ve siyasi anlamda çok iyi yerlere gelen hemşerilerimiz bu büyük Bursa’yı göremeyecekler. Gemlik’te sıkışıp kalacaklar” dedi.

 

 

Problem Çözmeden Ziyade, Ticari ve Siyasi Hayatta Birliktelik Sağlayacağız

 

Derneğin kurucuları arasında yer alan Av. Şansal Hereklioğlu, derneğin amaçlarını açıklarken, “Yeni sistemde biraz problem çözmekten ziyade Ticari ve Siyasi hayatta birlikteliği sağlamak istiyoruz” dedi.

 

 

Hereklioğlu, açıklamasının devamında üye profillerini 3 koldan takip edeceklerini söylerken, “Yeni yönetimimiz oluştuktan sonra aktif olarak çalışacak arkadaşlarımızı aramıza alacağız. Bununla beraber iş yoğunluğu fazla olan arkadaşlarımızdan manevi güç alacağız. Son olarak Danışma Kurulu olarak belirlediğimiz Bursa’daki halk önderlerimizin ayağına giderek onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanacağız” açıklamasında bulundu.

 

 

Kongre, üyelerin tek görüş ve önerilerini sunmasının ardından son bulurken derneğin genel merkezinin 15-20 güne kadar Bursa’nın Nilüfer ilçesinde açılacağı öğrenildi.

 

Erdal Avcı / Giresun Havadis




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir