Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4817 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2012 - 11:00

Görele'nin Kurtuluşu Kutlandı...

Büyüt
Küçült
Görelenin Kurtuluşu
İstanbul' da Kurulu bulunan Görele Dernekleri Federasyonu tarafından Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere çok sayıda işadamı, siyasi ve bürokrat katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve çeşitli etkinliklere sahne olan Görele’nin Rus İşgalinden kurtuluşunun bu yılki kutlamalarının açılışında Görele Dernekleri Federasyonu Başkanı Birol Kardaş davetlilere hitaben yapmış olduğu konuşmada, bu tür kutlamaların hemşerilerimizin bir araya gelmesinde önemli yer tuttuğunu ifade ederek, işgal yıllarında yaşanılan büyük acıların hala günümüzde izlerinin yer aldığını, zorlu mücadelelerden sonra kazanılan bu özgürlüğün kıymetinin ise iyi bilinmesinin altını çizdi.

Birol Kardaş konuşmasında ayrıca geçmişte verilen mücadelenin günümüzde ekonomik alanda verilmesini isteyerek, çok büyük emeklerle Görele’ye yaptırılan Fakülte Binasının ise bir an önce tamamlanarak hizmete sokulması için tüm Görelelileri yardıma çağırdı.

Sunuculuğunu Musa Ada ve Uğur Bilgi’nin üstlendiği Görele’nin Kurtuluşu Gecesi çerçevesi içinde düzenlenen Görele’nin Rus İşgalinden Kurtuluşunun anlatıldığı slayt gösterisi sunumu yapılarak, yöresel sanatçılar söylemiş oldukları türkülerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattılar. Daha sonra sahneye davet edilen dernek başkanları tek tek davetlilere tanıtılarak taktim edildiler.

Gecede bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, bugün kazanılan özgürlüklerin geçmişte çok büyük fedakârlıkla kazanıldığını belirterek, bunun değerinin çok iyi bilinmesini isteyerek bir daha o çok kötü günlerin yaşanılmaması temennisinde bulundu.

Gecede ayrıca Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Başbakanlık Danışmanı Hüseyin Besli birer konuşma yaptılar.

Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü etkinliklerine ayrıca AK Parti Görele İlçe Başkanı Tolga Erener, MHP İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş, Büyükşehir Hukuk Danışmanı Yaşar Parlak, Yazar Ayhan Yüksel, Çanakçı Dernekler Birliği Başkanı Aydın Sordi, Yazar Seyfullah Çiçek, İşadamı Osman Çırak, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Hayati Kaptanoğlu, İşadamı Sadi Kaya, İşadamı Sabri Erdem, Çınar Çetinkaya ve İstanbul’da kurulu bulunan Görele Dernek Başkanları katıldılar. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı başta olmak üzere birçok işadamı ve siyasetçi ise geceye telgrafla kutlama mesajlarını ilettiler.

Haber ve Resim Şaban Kutlu- Giresun Medya Platformu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir