GİRESUN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TOPLANTILARI SONA ERDİ
Rektörümüz
Prof. Dr. Sayın Aygün ATTAR başkanlığındaki üniversitemiz heyeti,
İstanbul’da 5 gün süren çalışmalarını tamamladı. Son olarak; Giresun
Vakfı ve Şebinkarahisarlılar Vakfı tarafından organize edilen ve Giresun
Federasyonunun da desteği ile gerçekleşen toplantıya katılan Rektörümüz
Sayın ATTAR, burada yaptığı konuşmada, katılımcı kişi ve kuruluş
temsilcilerine ”üniversite için herkes elini taşın altına koymalı.
Giresun sevdalısı olmak bunu gerektirir.
Ozanın dediği gibi; Bir olalım,
iri olalım, diri olalım” çağrısı yaptı.
İstanbul’da
faaliyet gösteren dernek temsileri, STK’lar ve çeşitli kişi ve
kuruluşlardan yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantı, Titanic Otel’de
gerçekleştirildi. G.Ü Genel Sekreteri Bünyamin Kaya’nın üniversiteyi
tanıtan ve sorunlarını anlatan sunumuyla başlayan toplantıda ilk sözü
alan Giresun Vakfı Başkanı Adil Emecan üniversite için neler
yapılabileceğini anlattı. Emecan, Giresunluların üniversitelerine sahip
çıkmak için her türlü organizasyona katılacaklarını ve vakıfın da bunun
için çaba harcayacağını sözlerine ekledi.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Aygün Attar ise Rektör atandıktan sonra bu yana geçen süreçte yapılanları değerlendirdi. Konuşmasına, “Osman Ağa gibi tarihe malolmuş bir şahsiyetin ilinde görev yapmaktan onur duyuyorum. Ancak üniversitemiz ilimizin şanlı bir geçmişini yansıtacak büyüklükte ve güçte olmalı” diye başlayan Rektörümüz şunları söyledi: “Ben buraya sizlerden maddi katkı istemeye değil, üniversite için ne yapabiliriz sorusuna cevap aramaya geldim. 20 bin öğrencimiz, 1.000 akademik personelimiz var. Böyle bir gücü kalkınma ve gelişmemize katkı sunar hale getirmeliyiz. Bunun için herkes elini taşın alıtına koymalı. Ozanın dediği gibi bir olalım, iri olalım, diri olalım. Sizlerin kıymetli fikirlerini almak istiyoruz”
Rektörümüz Sayın Attar, 42 üniversitenin bağlı olduğu Kafkas Üniversiteler Birliği’ne üye olup bu birlik üyesi 8 üniversite ile öğrenci değişimi konusunda işbirliği yapıldığını, YÖK’ten 400 yabancı öğrenci kontenjanı alındığını, TÖMER, İslam İlimleri Fakültesi, Kadın Sorunları Araştırma Merkezi’nin kuruluşunun YÖK tarafından onaylandığını söyledi.
“Giresun Üniversitesi farklılıklarıyla bir cazibe merkezi olacak. Karaceniz’in parlayan yıldızı iddiamız gerçekleşecek” diyen Sayın Attar, “İnşallah Tıp Fakültesi de istediğimiz şekilde faaliyete geçer. Öğrencileri başka bir ilde okuyan tek üniversiteyiz. YÖK’ün bu konudaki talebimizi ret etmesine gerekçe olan akademik personel sayısına dair kriterleri de yerine kısa süre içinde yerine getireceğiz. ÖSYM klavuzunda fakültemizin tercih edilebilirliğini sağladık. Sözümün arkasındayım. Önümüzdeki yıl Tıp Fakültesi öğrenci alacak ve öğrencilerimiz de ilimizde okuyacak” dedi.
Toplantının sonunda yapılan tartışmalardan sonra Giresun Üniversitesi’nin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak üzere Giresun Vakfı, Şebinkarahisar Vakfı, Alucra Vakfı ve Giresun Dermekler Federasyonu’nun temsilciliğinde bir kurul oluşturulmasına karar verildi.
Toplantı düzenlenen kokteylle sona erdi.