Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3879 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Ağustos 2013 - 18:40

Gurbetçi Giresunlular, Şehitleri İle Buluşuyor

Büyüt
Küçült
Gurbetçi Giresunlular, Şehitleri İle
Türkiye' nin tek İl Şehitliği olan Afyon işçehisar ilçesi Doğanlar köyünde bulunan Giresun Şehitliği'nde atalarımız törenle anılacak.

Gurbetçi Giresunlular, Şehitleri İle Buluşuyor

Türkiye’ nin tek İl Şehitliği olan Afyon işçehisar ilçesi Doğanlar köyünde bulunan Giresun Şehitliği’nde atalarımız törenle anılacak.

BURSA GİRESUNLULAR DÖRT KOLDAN ÇALIŞIYOR

Bursa’da yer alan Giresun il ilçe ve köy dernekleri bu seneki Afyon şehitliği ziyaretini beraber koordine ederek programa geniş katılımın sağlanması için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Bursa’nın dört bir yanını afişler ile donatan Bursa’daki gurbetçi hemşerilerimiz gerek radyo reklamları gerekse yerel gazetelere vermiş oldukları tanıtım ilanları ile Afyon’a sadece Giresunluların değil, tarihine ve ecdadına saygı duyan bütün Bursalıları da davet ediyor.

BURSA İKİ PROGRAM İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bursa’daki il, ilçe ve köy derneklerinin koordinasyonu ile Bursa’dan gerçekleştirilecek olan Afyon şehitliği resmi anma programına katılmak isteyen hemşerilerimiz için birinci program 28 Ağustos akşamı Bursa’dan hareket, 29 Ağustos’da Afyondan dönüş olarak belirlenirken, ikinci program ise hafta sonu bir gezi programı niteliğinde 31 Ağustos gece Bursa’dan hareket, 01 Eylül Afyon’dan dönüş olarak belirlendi.

Bu etkinliklere katılmak isteyen hemşerilerimizin 25 Ağustos akşamına kadar Bursa’da yer alan Giresun il, ilçe ve köy derneklerine kayıt yaptırmaları gerekiyor.

ŞEHİTLİĞİ TÜM GİRESUNLULARIN SAHİPLENMESİ GEREKİYOR

Giresun Federasyonu Başkanı  Hasan Turan yaptığı açıklamada, Afyon Giresunlular Şehitlik ziyaretinin bir tek kuruma ait bir organizasyon değil, bütün Giresunlulara ait olduğunu ve her bir Giresunlunun Afyon ziyaretine katılmasını arzu ettiğini bildirdi.

Turan, Giresun derneklerine seslenerek, Afyon Şehitliği ziyaretine sahip çıkılmasını  beklediğini de sözlerine ekledi. İstanbul, Bursa ve Giresun başta olmak üzere Giresunluların yoğun olarak yaşadıkları yurdun değişik yerlerinden yoğun bir katılım beklediklerini bildiren Turan, İstanbul’dan kaldırılacak otobüslerle ulaşım sorununun hafifletilmeye çalışıldığını kaydetti.

Başka bir ilde kendi şehrinin adını yaşatan şehitlerin çok büyük bir onur vesilesi olduğunu ifade eden Turan, “Bu, dünya tarihinde örneği olmayan bir durumdur. Giresunlular olarak bunun gururunu ve onurunu yaşamakta haklıyız. Bu yüzden de Giresunlu bütün hemşerilerimi 29 Ağustos’ta Afyon İscehisar’da bulunmaya ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan dedelerimizin onurlu mücadelesinin ruhuyla buluşmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Turan, Afyon Giresun Şehitliği  gezisi ile ilgili katılım ve bilgi konusunda Afyon Giresun Şehitliği Komisyonu Başkanı Abdullah Yümsel’le irtibat kurulabileceğini söyledi.

BEYKOZ GİRESUNLULAR 10.000 KİŞİ HEDEFLİYOR

Beykoz'un en faal sivil toplum kuruluşlarından olan Beykozlu Giresunlular Derneği, 28 Ağustos günü  10 bin Beykozlu' yla birlikte Afyonkarahisar' a doğru yola çıkacak.

Yaklaşık 450 kilometrelik mesafeyi 6 saatte kat edecek olan Beykozlu Giresunlular, Afyon'daki Giresunlular Şehitliği'ni ziyaret edecek. Tüm Beykozlulara çağrıda bulunan dernek, 'nereli olduğuna bakılmaksızın' tüm ilçeyi ziyaret için davet etti. Tüm ulaşım, yemek masraflarının dernek tarafından karşılanacağı yolculuk, 28 Ağustos Çarşamba günü, saat 21.00'de başlayacak.

Burada bulunan Giresunlular Şehitliği ise ülkedeki ilk ve tek ‘il şehitliği’olarak biliniyor.

EYNESİL KEMALİYE KÖYÜ  DERNĞİNDEN OYUNCAK KAMPANYASI

Merkezi Şişli Ayazağa da bulunan Giresun Eynesil Kemaliye köyü derneği bu yıl Afyon İşcehisar Giresunlular şehitliği ziyaretine eli dolu gidecek.

Eynesil Kemaliye köyü derneği yönetimi almış olduğu karar sonrasında İşçehisar ilçesi Doğanlar köyünde bulunan çocukları sevindirmek için oyuncak kampanyası başlattıklarını açıkladılar.

GİRESUN’DAN KATILIM MERAK EDİLİYOR

Öte yandan Afyon  Giresun şehitliği resmi programına  Giresun protokolünden her yıl 5-10 kişi katılırken bu yıl gurbetçilerin yoğun ilgi göstereceği Afyon Giresun Şehitliği resmi anma törenlerinde Giresun’dan katılacak olan kişilerin sayısı ise merak ediliyor.

AFYON GİRESUNLULAR ŞEHİTLİĞİ

1. Dünya Savaşı'ndan sonra Giresunlular'dan oluşan 42. Tabur Alayı, önce Karadeniz'de Ruslarla savaşır, ardından da Samsun'da Rum çetelerine karşı mücadele verir. Sakarya Muharebesi'nde ise neredeyse tamamı şehit düşer. Büyük Taarruz'da ise Afyon İscehisar'da çarpışan ve 47. Alay ismiyle ortaya çıkanlar ise yine Giresunlular'dır.

Gönüllü olarak 47 Alay'da bulunan ve Afyon'da şehit düşen 14 Kahraman Asker ise şu isimlerden oluşuyor; Boztekke köyü Karslıoğulları’ndan Ali oğlu Hasan (Doğum Tarihi: 1899), Çukur köyü Sipahioğulları’ndan Mehmet oğlu Necip (Doğum Tarihi: 1901), Alınyoma Bala köyü Hallıcıoğulları’ndan Osman oğlu Hüseyin (Doğum Tarihi: 1901), Kemaliye köyü Eskioğulları’ndan Ahmet oğlu Mustafa (Doğum Tarihi: 1899), Çiçekli köyü Topçuoğulları’ndan İyas oğlu Rasim (Doğum Tarihi: 1900), Sayça köyü Habibhasanoğulları’ndan Ahmet oğlu Dursun (Doğum Tarihi: 1898), Görele Daylı köyünden Vehioğulları’ndan Emin oğlu Yusuf (Doğum Tarihi: 1895), Keşap Küçükgeriş köyü Yusufoğulları’ndan Emin oğlu Yusuf (Doğum Tarihi: 1887), Keşap Karabulduk köyü Giranhacıoğulları’ndan Şükrü oğlu İbrahim (Doğum Tarihi: 1899), Dereli Yavuzkemal Hapan köyü Türkmenoğulları’ndan Yusuf oğlu Osman (Doğum Tarihi: 1893), Bulancak Uçarlı köyü Dervişoğulları’ndan Hüseyin oğlu Niyazi (Doğum Tarihi: 1898), Hamurlu köyü Tümpataoğulları’ndan Ahmet oğlu Osman (Doğum Tarihi: 1893), Keşap Halkalı köyü Alaşalvaroğulları’ndan Salih oğlu Abdullah (Doğum Tarihi: 1901), Tatlılı köyü Durmuşoğulları’ndan Hüseyin oğlu Nazım (Doğum Tarihi: 1900).

www.giresunhavadis.net





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir