Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3625 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Eylül 2013 - 12:59

Hasan Turan: ''Bulancak Belediye başkan adayı Giresunlu değil''

Büyüt
Küçült
Hasan Turan: Bulancak Belediye başkan adayı Giresunlu
Giresun Federasyonu Başkanı Bulancak Belediye Başkanlığı haberiyle gündeme gelen ve Can Çavuşoğlu isimli şahıs hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

BULANCAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GİRESUNLU DEĞİL!

Giresun Federasyonu Başkanı Bulancak Belediye Başkanlığı haberiyle gündeme gelen ve Can Çavuşoğlu isimli şahıs hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Şahsın Giresun’la hiçbir bağlantısının olmadığın dile getiren Turan, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Turan şunları söyledi:

“Son günlerde Can Çavuşoğlu adında bir şahsın Giresun’un en büyük ilçelerinden biri olan Bulancak’ımıza Belediye Başkan adayı olacağı ile ilgili haber, yerel ve ulusal medyada gündem olmuştur. Tabii ki seçimlerin yaklaşmasıyla, insanların demokratik haklarını kullanmaları ve bununla ilgili çeşitli gündemlerin oluşması doğaldır. Ancak bizim açımızdan doğal olmayan husus, kişinin cinsel tercihleri üzerinden haber konusu yapılmasıdır. Buradaki asıl mesele adı geçen kişinin Giresunlu ve Bulancaklı olmamasıdır.

Bu kişinin Bulancaklı ve Giresunlu olmaması  ve üstüne üstlük cinsel tercih vurgusu ile gündeme gelmiş  olması hemşerilerimiz arasında rahatsızlıklara neden olmuştur. Bu da şehrimizin insanını üzmüştür.

“Çavuşoğlu Giresunlu değildir, hemşerilerim rahatsız”

Bizi üzen şey, bizim sosyal tabanımızdan olmayan ve şehrimizle hiçbir aidiyet bağı bulunmayan birinin şehrimize belediye başkan adaylığını koyacağını duyurarak toplumsal bilinçaltının Bulancaklılar aleyhine bir algı oluşmasıdır. İstanbul’daki en organize topluluk Giresunlular olarak bilinir. Biz de onların temsilcisi olarak böyle bir açıklama yapmayı gerekli görmüştür.

Giresun tarihi, kültürü, coğrafyası ve 2 tane gönüllü alayıyla bu ülkenin tarihine şehit vermiş, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve onların savunucusu olma özelliği ile; cinsel tercihler üzerinden aday adaylığı açıklayan insanların lansman aracı olamaz, olmamalıdır. Tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik bir marka değeri olan Giresun’umuzun bu tür ucuz haberlerle anılmasından rahatsızız ve şehrimiz ve insanımızın imajına zarar verilmesine izin vermeyiz.”

 “Giresun markası üzerinden pay çıkarmaya çalışıyorlar”

Turan, Giresun’un çok büyük bir sosyal sıçrama yaparak marka değerini artırdığını Giresun üzerinden yayılan Can Çavuşoğlu haberinin de bu marka değerinden pay çıkarmaya yönelik teşebbüsler olduğunu kaydetti.

Turan, “Sivil toplum örgütlerinin temel alanı şehirleri ile ilgili pozitif algı yaratmak için katkıda bulunmak ve bu konuda mücadele etmektir. Bu sebeple Giresun Federasyonu da ulusal ve yerelde Giresun hakkındaki negatif algı oluşturacak haberlerin zikredilmesinden ve ilgisiz haberlerle gündem olmaktan rahatsız olmaktadır.” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir