Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4741 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   11 Ağustos 2011 - 20:51

İftar sofrası Ahmet Yesevi diyarında kuruldu

Büyüt
Küçült
İftar sofrası Ahmet Yesevi diyarında
Bağcılar Belediyesi Kazakistan iftarlarının sonuncusu Hoca Ahmet Yesevi diyarı Türkistan şehrinde verdi.

İftar sofrası Ahmet Yesevi diyarında kuruldu

Bağcılar Belediyesi Kazakistan iftarlarının sonuncusu Hoca Ahmet Yesevi diyarı  Türkistan şehrinde verdi. İftar programı  öncesinde hem Hoca Ahmet Yesevi’nin türbesi hem de Hoca Ahmet Yesevi anısına kurulan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ziyaret edildi.

Bağcılar Belediyesi, Kazakistan iftarlarının sonuncusunu Hoca Ahmet Yesevi’nin türbesinin de yer aldığı  Türkistan şehrinde verdi. Çimkent’te gerçekleştirilen iftarın ardından Türkistan’a geçen Bağcılar Belediyesi ekibi, burada da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Arkasarı Restorant’ta gerçekleştirilen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Almaatı ve Çimkent’in ardından son iftarı Hoca Ahmet Yesevi diyarı olan Türkistan’da verdiklerini ifade etti. Gönül sofraları ile gönül köprülerini kurmayı hedeflediklerini ve bunda da başarılı olduklarını ifade eden Çağırıcı, “Mübarek Ramazan’ınızı tebrik ediyorum” dedi.

Programda konuşan Kazakistan Milletvekili Rakım Temirburgen, “Burada yaşayan Kazaklar, Özbekler, Uygurlar olarak size minnettarız. Buradan gidip, Avrupa’nın ortasında Osmanlı’yı, Türkiye’yi kurmuşsunuz. Başarılarınızı görüyor ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Programa, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Rektör Prof. Dr. Lesbek Taşimov, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Aynural,  Türkistan Belediye Başkanı Hayrat Hüseyinoğlu, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başyurt ve yine TDBB Meclis Üyesi Ahmet Torun ile çok sayıda davetli katıldı.

İFTAR ÖNCESİNDE AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Türkistan şehrine gelmek için Çimkent’ten yola çıkan Bağcılar Belediyesi ekibi, önce yol üzerinde bulunan, Hoca Ahmet Yesevi’nin hocası Arslan Baba türbesini ziyaret etti. Daha sonra yola devam eden ekip, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Lesbek Taşimov ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Aynural tarafından kapıda karşılanan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile beraberindeki ekibe üniversite gezdirildi. Grup, Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Osman Horata tarafından kabul edildi. Horata yaptığı konuşmada, üniversite ile ilgili bilgiler verdi. “Atayurduna yaptığı katkılardan dolayı Bağcılar Belediyesi’ne, Türkistan adına teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Horata, “Bağcılar Beeldiyesi’nin çalışmalarını geçen yıldan itibaren yakından görme fırsatı buldum, bizlerin işlerini son derece kolaylaştırıyorlar” ifadelerinde bulundu.

Üniversite yapılan görüşmenin ardından Hoca Ahmet Yesevi’nin Türkistan’da bulunan türbesi ve çilehanesi gezildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir