Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4387 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2013 - 10:54

Kabadayı Son Yolcuğuna Uğurlandı

Büyüt
Küçült
Kabadayı Son Yolcuğuna
Geçtiğimiz gün hayata veda eden Bursa'daki Giresunluların önde gelen isimlerinden Mehmet Kabadayı 22.04.2013 Pazartesi günü son yolculuğuna göz yaşları içerisinde uğurlandı.

Mehmet Kabadayı Son Yolcuğuna Uğurlandı

 

Geçtiğimiz gün hayata veda eden Bursa’daki Giresunluların önde gelen isimlerinden Mehmet Kabadayı 22.04.2013 Pazartesi günü son yolculuğuna göz yaşları içerisinde uğurlandı.

 

 

1980’den sonra Giresun’dan kalkıp Bursa’da kendisini bulan herkese kol kanat geren Mehmet Kabadayı Emek Adnan Menderes camiisinde kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Kent mezarlığı aile kabristanlığında toprağa verilirken, yapılan cenaze törenine çok sayıda Giresunlu sanayici, iş adamı ve vatandaşların yanı sıra yaşamı süresince hizmet verdiği çeşitli kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Cami avlusunu dolduran kalabalığın görüntüsünden Kabadayı’nın iyilik severliği ve hemşeri canlılığı birkez daha gözler önünde serilirken, ailesinin yanı sıra toplanan kalabalığın duymuş oldukları üzüntü “Giresunluların büyük bir değeri” kaybettiğinin göstergesiydi.

 

 

Cenazenin kaldırılmasını baştan sona kadar Giresunlular Derneği yönetim kurulu adına takip edip, Kabadayı’ya karşı son görevlerini yerine getirmeye çalışan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu adına açıklamada bulunan dernek başkanı Üzeyir Aktaş yapmış olduğu açıklamada “Bursa olarak büyük bir değerimizi, abimizi, önderimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Vefa’nın çok önemli olduğu günümüzde Giresunluların değerlerine sahip çıkıp, onların isimlerinin yaşatılması için birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Çok değerli önderimiz Mehmet Kabadayı abimize Allah2tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm Giresun camiasına sabır diliyorum” dedi.

 

 

Giresunluların Bursa’da örgütlenmesinde çok büyük emekleri olan Kabadayı hakkında görüşlerini aldığımız yol arkadaşlarından Av.Murat Toker “Öğretmen Bir muma benzer, eriyene kadar aydınlatır.Rahmetli Kabadayı’da Bir muma benzeyip eriyen insanlardan biriydi. Geldiği yeri hiç unutmadı.Geldiği yerin sorumluluklarını hep üzerinde taşıdı. Mehmet Kabada’yı Bursa’ya geldiği dönemde Giresunluların kısaca “İş ve İşçi Bulma Kurumuydu.” Bursa’da 2 Giresunludan 1’i iş buldaysa Kabadayı sayesinde bulmuştur. Allah rahmet eylesin” dedi.

 

 

Bursa’daki Giresunlular arasında söz sahibi kişiliğe sahip insanlar içerisinde yer alan bir diğer isim olan Ali Osman Demirtaş’da yapmış olduğu açıklamada “Beyfendi kişiliği, hemşeri canlılığı ile tanıdık Mehmet bey’i, sosyal sorumluğunu üzerinden hiçbir zaman kaybetmemesi onun en büyük sevdasıydı. Ahlaklı, dürüst bir arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

 

Bursa Giresunlular Derneğinin kuruluşunda beraber omuz omuza mücadele ettikleri Kabadayı hakkında görüşlerini sunan Bursa İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Güvendi’de “1980’li yıllarda Bursa’da Giresunluların örgütlenmesi için gecesini gündüzüne katıp büyük emek veren Mehmet abinin vefatından dolayı büyük üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin.Allah mekanını cennet bahcelerinden eylesin” dedi.

 

 

Yine derneğin kuruluşu esnasında 10 kişinin arasında yer alan Hamza Yıldız’da “Mehmet abi hep eli taşın altında olan bir insan’dı. Hemşerilerimizin iyi gününde, kötü gününde her daim yanlarında oldu. Yanına giden hiç bir kimseyi geri çevirmemiştir.Allah rahmet eylesin” dedi. Yine Kemal Akgün’de “40 yıllık arkadaşımızdı, ama malasef bizleri bırakıp gitti. Allah gittiği yerde utandırmasın. Bursa olarak büyük bir değerimizi, önderimizi kaybettik.İnşallah ahirette yüzü Ak olur.Tek temennim bu doğrultudadır” dedi.

 

 

Yaklaşık 10 yıl aynı kurumda çalışıp, Sosyal dernekçilik yaşantısında da sürekli Mehmet Kabadayı’nın yanında yer alan bir diğer isim Yusuf Torun’da yapmış olduğu açıklamada “Mehmet abi herkesin kararına saygı duyan, aynı zamanda kendi kişiliği ve dürüstlüğünden ödün vermeyen bir kişiliğe sahipdi. Yeri geldiğinde bir Baba, yeri geldiğinde bir kardeş gibiydik. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin” açıklamasında bulundu.

 

Bursa İl Vaizi Giresunlu hemşerimiz İbrahim Sezer hocanın kıldırmış olduğu Cenaze namazının ardından dostları tarafından son yolculuğuna uğurlanan Bursa Giresunlular Derneği kurucu başkanı Mehmet Kabadayı ruhuna 25.04.2013 Perşembe akşam ve yatsı namazı arasında Emek Adnan Menderes camiisinde Mevlid-i Şerif ve Kur-an’ı Kerim okutulacağı açıklandı.

 

Erdal Avcı / Giresun Havadis

   



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir