Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4570 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   06 Haziran 2012 - 11:04

'Kaldığım yerden devam'

Büyüt
Küçült
Kaldığım yerden
Vatani görevini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra 2009 yılından beri tek başına sürdürdüğü yardım faaliyetlerine kaldığı yerden devam eden Yalova'nın Robin Hood'u Erdal Karahasan, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi' ne konuk oldu.

Vatani görevini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra 2009 yılından beri tek başına sürdürdüğü yardım faaliyetlerine kaldığı yerden devam eden Yalova'nın Robin Hood’u Erdal Karahasan, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne konuk oldu. Karahasan, “Kaldığım yerden devam ediyorum” derken, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, “Her zaman yanındayız” diyerek Robin Hood’u yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

                      http://c1206.hizliresim.com/y/6/7jrm9.jpg

Kent Konseyi Kadın Meclisi yöneticileri, yaptığı yardım faaliyetleri ile adı Yalova’nın Robin Hood’una çıkan Erdal Karahasan’ı konuk ettiler. Karahasan’ın başta gençler olmak üzere herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan Kadın Meclisi Başkanı Anıl, “O ilk bu işlere başladığında herkes gelip geçici bir heves gözüyle bakmıştı. Ama biz bunları onun içinden gelerek yaptığını fark edip, kendisini 2010’da yılın genci seçmiştik. Şimdi askerliğini tamamlayıp, yeniden kaldığı yerden devam ettiğini görmek bizi çok mutlu etti. Yapabileceğimiz her konuda kendisine destek olacağız. O tam bir Robin Hood, zenginden alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor” dedi.

Şimdiden 10 aileye erzak yardımı yapılmasını sağladığını, bir öğrencinin ise ücretsiz olarak dershaneye gidebilmesine yardımcı olduğunu dile getiren Erdal Karahasan, “Yardım yapacağım aileleri dikkatle seçiyorum. Muhtarlar ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile işbirliği yapıyorum. Komşularından bilgi alıp ondan sonra yardım etmeyi tercih ediyorum” diyerek,  gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediğini dile getirdi.

2009 yılında gazetelerde bir şehit çocuğu olan ayakları çıplak Güneş bebeğin fotoğraflarını gördükten sonra, yardıma muhtaç ailelere yardım etmeye karar verdiğini belirten Karahasan, ilk başlarda herkesin kendisine nasıl şüpheyle baktığını şu cümlelerle anlattı:

“İlk başladığımda bir Vali Yardımcısı’yla görüştüğümde, ‘Sen bu işlerden anlarsın!’ demişti. Bir kırtasiyeciden yardım istediğimde ‘Sen dilenci misin?’ diye beni terslemişti. Sonradan gerçeği öğrendiğinde benden özür dilemişti. Basındaki arkadaşların da yardımı ile insanlar beni daha iyi anladı. Yaptığım çalışmaları da dosyalayıp, belgeledim. Bu dosyayı gösterdiğimde destek istediğim insanlar daha bir güven duygusu içinde yardımda bulunuyorlar.

Dışarıdan bakıldığında kolay geliyor. Bir gün iki arkadaşımı da yanıma aldım. Ertesi gün aradığımda biri hasta olduğunu, diğeri ise ödevinin olduğunu söyleyip gelmediler. Ama ben hiç yılmadım. Ailemin desteğiyle çabalarımı sürdürdüm. Çok yakında üniversiteye başlayacağım. Sizlerinde desteğiyle bu çalışmalarımı sürdürebildiğim kadar sürdürmek istiyorum.”

 

Yalova Haberci




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir