Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3937 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   05 Kasım 2013 - 14:21

Kemençe ile Horon Oynadılar, Hamsi ile Fındık yediler Vatan için Kan Verdiler

Büyüt
Küçült
Kemençe ile Horon Oynadılar, Hamsi ile Fındık yediler Vatan için Kan
Kemençe ile Horon Oynadılar, Hamsi ile Fındık yediler Vatan için Kan Verdiler

Kısa adı BEY-Gİ-DER Beylikdüzü Giresunlular Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Kızılay Şubesi ve Giresun Federasyonunun koordinasyonu ile “Bir damla KAN bir ömür HAYAT” sloganı ile gerçekleştirilen Kan kampanyasında 170 ünite kan bağışında bulunuldu.

3 Kasım 2013 Pazar günü saat 10.17,30 arası Bey-Gi-Der tarafından gerçekleştirilen Kan kampanyasına Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Başkan yardımcılarından Av. Ercan, Kızılay şube Başkanı Ayhan Başarır,Giresun Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan, Fed. Kurucu Başkanı Halil Kütük, Eyüp Belediyesi özel kalem müdürü Mustafa Meyveci, Dolmabahçe Saraylar daire Başkanı Mustafa Coşkun, Bey-Gi-Der Başkanı İhsan Yüksel; Beylikdüzü Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yakup Kendir, Sultan gazi Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Demiray, Küçükçekmece Giresunlular Derneği Başkanı Mehmet Cebeci, Eyüp Giresunlular Derneği Başkanı Avni Aydın, Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurahman Ada, Arnavut köy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal, Bulancak, Ataköy Derneği, Bulancak Ahmetli köyü Derneği, Bulancak Erdoğan Köyü Derneği, Bağcılar Bulancaklılar Derneği Başkan ve Yöneticileri, Yöresel Sanatçılar ve Gazeteciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bey-Gi-Der Başkanı İhsan Yüksel, organizasyonla ilgili şu ifadelere yer verdi. “Beylikdüzülü Giresunlular olarak benim başkanlığımda bu organizasyonu ilk kez yapıyoruz. Bu çalışmanın Sivil Toplum Kuruluşları açısından bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu düşünüyorum. Yönetim kurulunda yaptığımız toplantıda 300 ünite Kan bağışını hedeflemiştik. Kızılay ile yaptığımız görüşmede bu tür organizasyonlarda yaklaşık 65 ünite Kan topladıklarını, bu hedefin kısa gün içersinde çok yüksek bir rakam olduğunu, fakat 120 ünite KAN bağışı alacak şekilde hazırlık yapacaklarını ifade etmişlerdi. Hedefe ulaşmak için Bey-Gi-Der Yönetim Kurulunda her arkadaşımıza görev verdik. Kan verecek kişi, sayı bakımından hedefin üzerindeydi, uzun kuyruklar oluşturuldu. Ancak sizde takdir edersiniz ki her gelen kişiden Kan alınamıyor. Bu hedefi yakalamak için “Bir damla KAN bir ömür HAYATVatan için KAN vermeye HAZIR’ız Bir ünite KAN ver üç kişiye hayat HAYAT ver” şeklinde üç farklı slogan geliştirdik. Ayrıca yöresel sanatçılarımızdan Huri Sapan, Yücel Öner ve Salim Işıklının aldığı sahnede Kemençe ile horon oynayıp hem eğleniyoruz hem de Kan veriyoruz, diğer yandan Ekmek arası Hamsi ızgara, Fındık ve Çay ikramları yaparak yiyoruz içiyoruz Kan veriyoruz. Şeklinde konsept geliştirdik. Yaptığımız organizasyon sonrası bu çalışmanın farkını gördük ve 170 ünite Kan topladık. Ulaşılan bu hedefin Beylikdüzünde bir rekor olduğunu düşünüyorum. Beylikdüzü Giresunlular Derneği olarak bu çalışmayı geleneksel hale getirip, Kızılay’ın %85’ini karşıladığı Türkiye Kan ihtiyacının %100’e ulaşması için özel gayret gösterip Türkiye rekorunu kırmayı hedefliyoruz.”dedi. 

Haber:bulancakmedya




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir