Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5433 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   03 Ocak 2014 - 18:50

Mustafa Bozbağ Bilgelik Akademisi'ne Konuk Oldu

Büyüt
Küçült
Mustafa Bozbağ Bilgelik Akademisine Konuk
Giresun Federasyonu’nun ev sahipliği yaptığı Bilgelik Akademisi kapsamında düzenlenen programa Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ katıldı.

“Giresunspor’un en büyük varlığı, taraftarı”

Giresun Federasyonu Bilgelik Akademisi adıyla sürdürdüğü toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Toplantının başında konuşan Federasyon Başkanı Hasan Turan şunları söyledi: “Bilgelik Akademisi adını verdiğimiz bu toplantılarda Giresun’un yetiştirdiği değerleri, kendi meselelerimizi, Türkiye’nin meselelerini, kendi alanlarında yetkin, seçkin simalarla mütalaa ediyoruz. Hemşerilerimizin kendi meselelerine sahip çıkmanın bilincini ve hassasiyetini oluşturmaya gayret ediyoruz. Hemşerilerimizi bir konu ve konuk etrafında İstanbul’daki sosyal ve kültürel varlığımızı dağılmadan bir arada tutmanın gayretini gösteriyoruz. İstanbul’daki Giresunlu hemşerilerimiz adına bir gündem oluşturmaya, ses çıkarmaya çalışıyoruz.”

“Giresun’un tek takımı var, yanında olmak zorundayız”

“Giresun’un tek takımı var, yanında olmak zorundayız” diyen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, tabanla irtibatların yanında dernekler vasıtasıyla sürdürülecek irtibatın da Giresunspor’u güçlendireceğini belirtti.

“Türk Futbolunda çok kötü bir şike süreci yaşandı”

Türk futbolunun çok büyük sorunlarla boğuştuğunu söyleyen Giresunspor Başkanı Mustafa Bozbağ, bunun en büyük sebebinin ise kulüplerin önündeki vergi borçları ve yanlış idare şekilleri olduğunu kaydetti. Çözüm olarak kulüp yöneticilerinin kendi dönemlerinden sorumlu tutulmasının fayda sağlayacağını ifade eden Bozbağ, kullanılan yetkilerin sorumluluk gereğini de getirdiğini sözlerine ekledi.

Şike sürecinden de bahseden Giresunspor Başkanı Bozbağ, “Bu süreçte hiç hak etmediğimiz şekilde hırpalandık. Arkadaşlarımız hapis yattı. Bütün bunlar Giresun sevdası için yaşandı.” diyen Bozbağ, “Şike olayı Giresunspor’a çok ciddi bir sekte vurdu. Giresunspor şike sürecine dâhil edilmese, daha farklı yerlerde olurdu.” şeklinde konuştu.

“Babam bu kulübün kurucularından”

Babasının Giresunspor’un kurucularından olduğunu belirten Bozbağ, “Giresunspor’un tarihinde şikeye tevessül etmek gibi bir temayül yoktur. Çocukluğumdan beri biliyorum ki, Giresunspor hiçbir şaibeye karışmamıştır.” dedi.

2 sene önce Giresunspor’un kapanma noktasına geldiğini, 13 milyon TLborç altında olduğunu kaydederek, borç içinde ve hacizle karşı karşıya bulunan bir kulüp devraldığını söyledi. 1,5 yıl içinde borcunu azaltan tek kulübün Giresunspor olduğunu söyleyen Bozbağ, şu andaki borç tutarının 8,5 milyon TL olduğunu kaydetti. Bozbağ, “Giresunspor’un ödenmemiş hiçbir vergi ve sigorta borcu yoktur. Giresundaki sağlayamadığımız tek şey, sportif başarıdır. Bu da çeşitli imkanlarla bağlantılıdır. Altyapı ve üstyapı kaynakları bulmak, bu kaynaklarla futbolcu alırken kulübü borçlandırmamak bunda oldukça etkilidir. Biz takımı ayakta tutmak, daha fazla borçlandırmamak, var olan borçları azaltmak ve başarı kazanmak için ilk günden beri bütün gücümüzü sarf ediyoruz.” dedi.

“Pırıl pırıl bir takımımız var, umutluyuz”

“Şu andaki takımımız genç, pırıl pırıl futbolculardan oluşuyor. Bugün ben ve ekibim olmasa bile, bayrağı devralacak olan yeni ekibin ellerinde çok iyi bir kadro var. Kendi imkanlarımızla, valimizin, vekillerimizin, belediyemizin çeşitli katkılarıyla buraya kadar geldik.” diyen Bozbağ, Mavi Karadeniz TV’ye de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bozbağ’ın konuşmasından ana cümleler şöyle:

“Giresunspor, Giresun’un en önemli markası. Maçlarda en az onbin kişilik bir taraftar, televizyonları başında ise Giresunlu olan ve olmayan 2 milyon seyirciyi toplayabilen bir takımız. Giresunspor hiç kimseyle kavga etmemiştir. Sadece kendi mücadelesini sürdürmüştür. Eleştirilere darılmayız, bunlar karşısında birlik oluruz. Her şey maddiyat değil, buradaki topluluğu görünce birliğimizin kuvvetleneceğine inancım arttı. Giresunspor’un yaşadıklarını çoğu takım yaşamadı, yaşayanlar ise ayağa bile kalkamadı. Kötü günler geride kaldı. Bundan sonraki her şey birlik ve hoşgörü için olmalı. Geçmişi değil, bundan sonra yapacaklarımızı düşünmeliyiz. Bunun için yapılacak olanlar bugünkü yönetici ekibi aşan boyutlarda. O yüzden taraftarımızın desteğine daha fazla ihtiyacımız var.”

“Taraftarımız için Giresunspor takvimi hazırladık”

Gelir kaynaklarına katkıda bulunabilmek için bir Giresunspor takvimi hazırladıklarını söyleyen Mustafa Bozbağ, “Bugün bir deplasman maçının masrafı en az 15 bin TL. Giresunspor Store çok kısa bir zamanda açılacak. Takvim de bu gelirlerin arasında bulunacak. Giresun’da takvimimize çok ciddi bir talep oldu. İstanbul’da da bunu bekliyoruz, Bursa’daki arkadaşlarımızdan da benzer beyanatlar geldi.

Bozbağ’ın ardından Giresunspor Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Reşat Bahat “Hepimizin ortağı olduğu bir şirketimiz var. Onun adı, Giresunspor” derken; Giresunspor Başkan Vekili Nahit Yamak da, “Çocuklarımıza Giresunspor sevgisini aşılamalıyız” şeklinde konuştu. 2011’deki şike operasyonunda 8 ay boyunca hapis yatan Giresunspor eski Asbaşkanı Coşkun Çalık’ın söyledikleri konukları gülümsetti. “Giresunspor’da 6 ay yöneticilik yaptım, 8 ay hapis yattım.” diyen Çalık, “Ne şikesi, şike yapacak paramız bile yoktu.” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir