Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5117 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2011 - 18:56

New York' ta 19 Mayıs Genclik Bayramaı Kutlandı

Büyüt
Küçült
New York ta 19 Mayıs Genclik Bayramaı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, New York'ta da kutlandı.

NEW YORK'TA 19 MAYIS GENCLIK BAYRAMI KUTLANDI


 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, New York'ta da kutlandı. New York Türkevi'nde, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) himayesinde, İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği USA, Türk Amerikan Gençlik Derneği (TAYA) ve Amerikadaki Giresunlular Derneklerince 19 Mayıs resepsiyonu düzenlendi.


Kutlama programın açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs'ta başlattığı özgürlük mücadelesi ruhunun, yeni yetişen nesillere mutlaka aşılanması gerektiğini ifade etti.


New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da konuşmasında, Ulu Önder Atatürk'ün Türk gençlerine duyduğu güvenden dolayı bu bayramı Türk Gençliğine armağan ettiğini söyledi.
Kutlama programına KKTC'nin New York Temsilcisi Büyükelçi Hilmi Akil, TADF Başkanı Kaya Boztepe, İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği USA Başkanı ve aynı zamanda programın sunuculuğunu yapan Cahit Oktay, New York Giresunlular dernegi baskani Savaş Şahin, NYGD yonetim kurulu uyellerinden Akin Aydin,Izzet Cebeci, Hamza Cebeci, Mehmet Kirca,Amerika Giresunlular Dernegi baskani Cevdet Özdemir ve Türk Amerikan Gençlik Derneği (TAYA) Başkanı Korcan Yurdacan da katıldı.


New York Giresunlular Dernegi Baskani Savas Sahin resepsiyonda yaptigi konusmasina sayin elcilerim, baskonsolosum ve temsilcileri, degerli Federasyon baskanim, basin mensuplari ve degerli misafirler sizlere 42. ve 47. alaylarin torunlarindan selamlar getirdim. Amerikada en buyuk Turk toplumu olan Giresunlularin Guclu bir Turk lobiciliginin olusmasinda onemli katkilar saglayacagindan emin olunuz, diyerek.


Mustafa Kemal Ataturk sadece Turk Milletinin lideri degil, evrensel bir liderdir. Zamanin devlet adamlarinin soyledikleri bunu kanitlamaktadir dedi.Bunun ornekleri,sinirlarini çok asmaktadir...”Atatürk adi insana bu yüzyilin büyük insanlarindan birinin tarihi basarilarini, Türk ulusuna ilham veren önderligini, modern dünyayi anlayisindaki ileri görüslülügü ve bir askeri önder olarak kudret ve cesaretini hatirlatmaktadir. Süphesiz ki, Türkiye Cumhuriyeti' nin dogusu ve o zamandan beri Atatürk'ün ve Türkiye'nin giristigi derin ve genis devrimler kadar bir ulusun kendine olan güvenini daha basari ile belirten bir baska örnek gösterilemez. '
John F. Kennedy
ABD Baskani,

Kemal Atatürk yalniz bu yüzyilin en büyük liderlerinden biri degildir. Biz Pakistan'da O'nu, gelmis geçmis bütün çaglarin en büyük adamlarindan biri olarak görüyoruz. O, yalniz Turk ulusunun sevgili önderi degildir. Dünyadaki bütün Müslümanlar gözlerini sevgi ve hayranlik duygulariyla ona çevirmislerdir. "
Muhammed Eyüp Han
Pakistan Devlet Baskani, 1963

Beyaz Saray'daki görevim tamamlanınca ilk yapmak istediğim şey, zamanımızın bu en dikkate değer şahsiyet Mustafa kemal'li ülkesinde ziyaret etmekti. Kader buna izin vermedi... Bu çapta insanlar dünyaya sık gelmez1922'de Türk ordularinin zaferi neticesi Anadolu'daki emelleri gerçeklesmeyen Ingiltere'nin Türk düsmani olarak bilinen Basbakani Lioyd George, Parlamento'da kendisine yöneltilen suçlama ve tenkitleri söyle cevaplandirmistir):
Franklin Roosevelt
ABD Başkanı, 1938

Arkadaslar, yüzyillar nadir olarak dahi yetistirir. Su talihsizligimize bakin ki o büyük dahi çagimizda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemâl'in dehasina karsi elden yenilmekten baska ne gelirdi.

Türk Milleti'nin sayisiz tehdit ve zorluk karsisinda asirlarca ayakta kalmasi, hiçbir zaman boyunduruk altina girmeden varligini sürdürmesi, her biri digerinden güçlü 16 büyük devlet kurarak milyonlara hükmetmesi, insanimizin milli birlik konusundaki duyarliliginin ve titizliginin bir sonucudur.


Milletimiz bütün bu tehdit ve tehlikelere ancak topyekün milli birlik ruhuna sarilarak karsi koyabilir. Bu nedenle, bugün gerek iç huzur ve istikrarimizin, gerekse dis güvenligimizin saglanmasi açisindan en acil ihtiyaç, bu ruha sahip çikilmasi ve onun yayginlastirilmasidir.

Bu duygularla; 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini kutlarim. Varligim Turk varligina armagan olsun. diyerek sozlerini bitirdi.


Konuşmaların ardından Nedim Katkı yönetimindeki Atatürk Korosu, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan bir konser verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir