Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9112 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   19 Ocak 2014 - 09:29

Nurten Memic`in Duruş Hikayesi

Büyüt
Küçült
Nurten Memic`in  Duruş
Ak Parti içinde daha çok bayanın aktif görev almasından yana olan bayan Memiç, Ak parti Gaziosmanpaşa Belediye Meclis üyeliği için müracaat eder. Halen aday adayıdır.. Bir Giresunlu ve Tirebolulu olarak herkes bayan Nurten Yolcu Memiç ile gurur duyabilir.. ...

 BAYAN MEMİÇ’İN

   İŞİNDE DURUŞ HİKAYESİ

(Röportaj: Zeki AL-GİRESUNHABERAL)

Her insanın bir hayat hikayesi vardır..

  Bu kez gazetemizin konuğumuz Nurten Yolcu MEMİÇ. Böylesine az rastlanır hayat hikayesini sunacağız okurlarımıza..Giresun camiasına pek rastlanmayan bir duruş sergileyen Memiç ile bayanlara örnek olan bir girişimcilik başarısını paylaşacağız..

   Bayan Nurten Yolcu Memiç; onca zorluklara, badirelere, mahkemelere, icra dosyalarına rağmen cezaevi kapısından da dönerek,  Cenab-ı Allah’ın “yürü ya kulum” dediği insanlardan birisi olarak karşımıza çıktı..Bayan Memiç, sanayi sektöründe biraz şans, biraz da doğru ve düzgün duruş ile önüne gelen engelleri birer birer aşararak bugünlere gelen bir Tirebolulu hemşehrimiz…Beyi Çetin Memiç’e  inanılmaz destek veren bayan Memiç, “her başarılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır” sözünü pekiştiren ve bayan Memiç için söylenen bir söz olsa gerek..

   Nurten Hanım, biraz kendinizden söz ederseniz neler söylemek istersiniz? “42 yaşındayım.3 erkek çocuk annesiyim..En küçük oğlum 17 yaşında..İlkokulu ve Ortaokulu Tirebolu Aslancık köyünde okudum..İstanbul’a gelince muhasebe ve pazarlama proğramlarına katıldım…Beyimle beraber kendi kurduğumuz Çetin-Raf sektöründe iş yapıyoruz. Erkek işi ama ben de bu sektörü çok sevdim..”

   Sizi biraz dinleyince gururlanmamak elde değil..Evet devam edelim; “Önüne gelen engellerden yakınanlar olur. Bu sizin haklı olduğunuzu göstermez..Mücadele etmelisiniz.Ben de onu yaptım..Bu mücadelede hep neşeli olmaya çalıştım. İş kapasitemiz zaman zaman sekteye uğradı..Hiç moralimi bozmadım..Hem çocuklarımı yetiştirdim Hem de işime dört elle sahip çıktım..Beyimin de arkasında durdum..”

 

   Son 20 yılım tam bir roman;” Beyimi hiç tanımazdım.Görücü usulü ile evlendim.İçi boş diyebileceğim bir cehiz sandığı ile İstanbul’a geldim. Evimizde oturmaya bir sandalyemiz bile yoktu…İyi insanlara çalışırsan, size sahip çıkanlar da oluyor..Bize de sahip çıktılar..1991 yılında ilk işimizi kurduk..Çetin-Raf adı ile piyasaya çıktık.Kısa zamanda 60 sigortalı işçimiz 4-5 aracımız ve pazarlamacımız oldu…Şirinevler, Tahtakale, Demirkapı, Aksaray, Çağlayan ve Kosova’da mağazalarımızı açtık..Fabrikamız Bayrampaşa’daydı..İşlerimizin en yoğun zamanında, batan bir müşterimizde bizi de peşinden sürükledik. Cezaevi kapısından döndüm. İster istemez, elimizde olmayarak küçülmek zorunda kaldık..”

   Sonra; “tüm kazanımlarımız bir anda elimizden gitti..Nakit paralarımız, evlerimiz ve arabalarımız gitti ama  bu badireyi atlattık..Allah’a şükür sağlığımızdan bir şey kaybetmedik..Son dört yılda 42 icra dosyasını temizledik..Büyük mücadele verdik.İşlerimizi büyütürken beyimle ben vardım.Şimdi yetişkin oğullarımla ile daha da güçlüyüz..İşimize dört elle sarılıp eski günlerimize dönmeye çalışıyoruz..”

   Önündeki hedefi büyüterek karşılaştıkları zorlukları birer birer yenerek yoluna devamedebilmek, başarı hikayesinde iftihar edilecek bir bir tablodur..Kendi hataları olmadığı halde dışarıdan gelen hatalarla zor günleri atlatmak, onca zorlukların altında 4 yıl gibi kısa bir sürede ayağa kalkmak her babayiğidin harcı değildir..

   Bu röportajda; bayan Nurten Yolcu Memiç’in başarı, çöküş ve yeniden başarıya giden yoldaki kısa hayat hikayesinde, teferruata girmeden yüzeysel bir duruşunu göstermeye çalıştım..Kendi konumunda ve sektöründe her türlü bilgi ve birikime vakıf Memiç’e ve  Memiç gibi bayan girişimcilerimize  sahip çıkılması ve desteklenmesi kanaatindeyim. Çoğu ev kadınlarımız; ev gezmelerinde ve beyinin getireceği ekmeğin yolunu gözlerken Nurten Memiç; yokluk içinde geldiği İstanbul’da, tırnakları ile kazıyarak kendi işine ve işin başındaki  beyi Çetin Memiç’e sahip çıkan, arkasında olan bir bayan girişimcimiz..Hayatının altın çağında (20-40 arası) sanayi sektöründe her türlü lezzeti tadan birisi..

   Memiç, işinin dışında sivil toplum kurumlarında da görev alıyor. İlk STK mecarası  Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Kadın Kollarında başlıyor..Daha  sonra siyasi mecarası   başlar..Gaziosmanpaşa Ak Parti kadın Kollarında görev alır..Gaziosmanpaşa’da 16 mahalleye    16 yardım derneği projesinde aktif görev alır..4 derneği kurarlar.Diğer derneklerin kurulma aşaması devam ediyor..Hedef bu dernekleri federasyon ve konfederasyon boyutuna taşıyarak, daha çok kurumlarla işbirliği içinde daha çok insanlara yardımcı olmak..

   Ak Parti içinde daha çok bayanın aktif görev almasından yana olan bayan Memiç, Ak parti    Gaziosmanpaşa Belediye Meclis üyeliği için müracaat eder. Halen  aday adayıdır..

Bir Giresunlu ve Tirebolulu olarak herkes bayan Nurten Yolcu Memiç ile gurur duyabilir..

   Başarılarının devamı dileğiyle



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir