Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4177 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2012 - 18:45

Örenlilerin boğaz sefası

Büyüt
Küçült
Örenlilerin boğaz
Ören Derneği 13 Mayıs Anneler Gününde Boğaz tekne turu düzenledi.

Örenlilerin boğaz sefası

 

Ören Derneği 13 Mayıs Anneler Gününde Boğaz tekne turu düzenledi.

 

Ören Kalkındırma Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği 13 Mayıs anneler gününde boğaz tekne turu düzenledi.250 Örenlinin Ailecek katıldığı  anlamlı günde duygusal anlar yaşandı..Saat 13:30 da Üsküdar iskelesinden demir alınarak İstanbul'un incisi boğaz sularını Kavaka kadar seyir edip Saat 16:00 da tekrar Üsküdar iskelesine yanaştı.,Annelere kırmızı güller verilerek başlayan gezi programında,davetlilere ikramlarda bulunuldu.

 

Tekne Kavak dönüşünde Beykoz iskelesine yanaşarak burada ikamet eden hemşerilerini bırakıp., Üsküdar iskelesine yanaştı.Hemşerilerini güllerle uğurlayan Ören Dernek Yönetimi Üsküdar meydanında büyük bir horon halkası kurarak Örenlilere unutlmaz bir gün yaşattı.

 

Gezi Programınının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Çavuş-Metin ÖZARSLAN,Yönetim Kurulunu ve Kadın Kollarını tanıtarak,Konuşmasında şöyle dedi.

 

Saygıdeğer Örenliler,

Anlamı çok büyük olan bugünkü etkinliğimize, hepiniz hoş geldiniz.,Mutluluklar getirdiniz...Bugün sizlerle beraber olmaktan ne kadar onur duysak azdır. Davetimizi kırmayıp katıldığınız için hepinize yönetim kurulum adına ayrı ayrı teşekkür ederim.

 

Ören Derneği Yönetim Kurulu olarak ;Başımızın tacı Annelerimizin anneler gününü en içten dileklerimizle kutlarız.

Bütün anneleri ve anne adaylarını bu duyguları bizlere yaşattıkları için tebrik ederiz...iyiki varsınız.."

 

Kadın kollarında görevli ve emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek ,Çiğdem BAL'ı sahneye davet etti.Çiğdem Bal konuşmasında,

 

Ören Derneği son zamanlarda ki çalışmalarında kadın kolları oluşturarak bizleri de aralarına katmıştır. Kadın Erkek beraber daha da güçlü olacağımıza, birlik ve beraberliğimizi daha da ileri taşıyacağımıza inancımız tamdır. Ören Derneğinin kadın kolları ile ilgili yaptığı çalışmaların sonuçlarını bu güzel etkinliklerle görmekteyiz.Başta Başkanımız Metin ÖZARSLAN ve ekibine teşekkür ederiz.

 

Bende bir anne olarak bu güzel duygular içerisinde bugün sizlere güzel şeyler söylemek istiyorum.

Annelik öykülere sığmayacak,masallara anlatılmayacak kadar güzel ve yüce bir duygu,iyi ki anneyiz..iyi ki seviyoruz,seviliyoruz..

 

Tüm annelerin ve kendini anne gibi hissedenlerin anneler günü kutlu olsun.”dedi.

 

Gezi programının en anlamlı anı ise kuşkusuz yılın annesinin seçilmesi idi. ÖZARSLAN konuşmasında “Aramızda öyle bir isim var ki, genç yaşında kocasını kaybetmiş,iki kız bir erkek 3 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışırken, Oğlu Mehmet’i 16 yaşında iki yıl önce 5 Mayıs’ta okula uğurladıktan sonra ölüm haberini alarak dünyası bir kez daha yıkılmıştır..

Amacımız,Bu derin acıları anneye yaşatmak değil, tam tersine acılarını beraber paylaşmak ve derneğimiz olarak yanında olduğumuzu göstermek, hissettimektir.

 

Kaybettiği en değerli varlıklarını kocasını ve oğlunu rahmetle bir kez daha anıyor,kederli ailemize sabırlar diliyoruz.

 

Derneğimiz yönetim kurulu yılın annesi olarak Şaduman KÜÇÜKTOPAL’ı seçmiştir.Yılın annesi Plaketini almak için Şaduman KÜÇÜKTOPAL hanım efendiyi.. ve ..Plaketi vermek için aramızdaki en yaşlı annemiz Sn Hanife EREN’i yanımıza davet ediyoruz.” dedikten sonra,salon alkış sesleriyle inlerken duygulu anlar yaşandı.

 

Şaduman KÜÇÜKTOPAL duygularını dile getirmekte zorlanırken,katılımcılar içerisinde en yaşlısı olan Hanife EREN bütün annelerin anneler gününü kutladı.

 

Boğaz tekne turuna Ulaş KÜÇÜKER ve Alihan BAL kemençesi eşliğinde horonlar oynanarak muabbetlerle devam etti.

 

Katılımcılar arasında Sn .Prof.Müzeyen GÜLER yaptığı konuşmada “Ben ören derneğini yakın zamana kadar sigara içilen kumar oynanan yer olarak biliyordum.Bugünkü ortamı gördükten sonra bunun böyle olmadığı kanatına vardım.Bundan sonraki etkinliklerde Ören Derneğinin yanında yer alacağımı bildiririm.Müzeyyen hanım,Kent ve köy kültürünün birey insanı üzerindeki etkilerinden bahsederek “Bütün hemşerilerimin ve tüm annelerin anneler gününü kutlarım” dedi.

 

Engelli hemşerimiz Zeynep Diğdem Gezgin annelere özgü bir şiirini okuyarak tekne içindeki programa son verildi.

 

Ören Derneği hemşerilerini güllerle uğurladıktan sonra ,Üsküdar meydanında büyük bir horon halkası kurarak unutulmaz bir gün yaşattı .

 

 

www.dizgine.com                www.orenbeldesi.com 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir