Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3242 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   02 Aralık 2013 - 13:46

Süleyman Gündüz GİMEV'deydi

Büyüt
Küçült
Süleyman Gündüz
Aktivist ve eski milletvekili Süleyman Gündüz pazar günü Eyüp'te yapılan Giresun İmam Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Vakfı’nın kahvaltılı toplantısına katıldı. Gündüz, yaptığı konuşmada Balkanlar üzerinde durdu ve Aliya İzzetbegoviç'i anlattı.

Süleyman Gündüz GİMEV'deydi

Aktivist ve eski milletvekili Süleyman Gündüz pazar günü Eyüp'te yapılan Giresun İmam Hatip Liseleri Mezun ve Mensupları Vakfı’nın kahvaltılı toplantısına katıldı. Gündüz, yaptığı konuşmada Balkanlar üzerinde durdu ve Aliya İzzetbegoviç'i anlattı.

Süleyman Gündüz, 1992 yılından beri Balkanlara gelip gittiğini ve ilk gidişinde Üsküp’te ikindi vakti okunan saladan çok etkilendiğini söyledi. Nedenini sorduğunda ise “meşayih makamından ziyaretçilerimiz var; onları karşılamak için” okunduğunu söyledi. Bu sözler dinleyiciler arasında duygu kabarmasına yol açtı.

Gündüz, Rahmetli Turgut Özal’ın Balkanlar özel temsilciliğini yaptığını ve savaş dâhil çok kez Bosna’ya gelip gittiğini anlattı. Aliya İzzetbegoviç ile tanışmış olmasını büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Gündüz, Aliya kendini başka hiçbir sıfat kullanmadan Müslüman olarak tarif eder. Savaşta özellikle İslam hukukunun kadınlara, çocuklara ve din adamlarına zarar verilmemesi ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Orta Bosna’da nasıl öldürüldüğü bugün dahi bilinmeyen iki papaz yüzünden dünyanın en büyük harp stratejistlerinden biri kabul edilen Orgeneral Sefer Haliloviç’i görevinden azletmiştir.
“Onlar bizi çoluk çocuk öldürüyorlar, kadınlarımıza tecavüz ediyor, evimizi barkımızı yıkıyorlar” şikâyeti üzerine “biz düşmanlarımızdan neyi yapacağımızı değil neyi yapmayacağımızı öğrenmeliyiz” diye tarihi bir direktif vermiştir, dedi.

Konuyla ilgili soruların cevaplanmasıyla devam eden sohbet sonunda Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Dokumacı katıldığı için Süleyman Gündüz’e teşekkür etti. Sohbete vakıf üyeleri, bursiyerler ve misafirler katıldı.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir