Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4813 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   09 Ağustos 2011 - 20:56

TİRDEF'ten Görkemli İftar Yemeği

Büyüt
Küçült
TİRDEFten Görkemli İftar
TİRDEF'in iftar yemeğine yaklaşık 250 davetli katıldı.

TİRDEF'ten Görkemli İftar Yemeği 

*TİRDEF’in iftar yemeğine yaklaşık 250 davetli katıldı. Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Giresun Vali Yardımcısı Tirebolu ve Espiye Belediye Başkanları ile ilçe protokolünün katıldığı yemeğe Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, bir çiçek gönderdi. 

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF)  bu yıl üçüncüsü gerçekleşen geleneksel iftar yemeğini Tirebolu Mavi-Yeşil restaurantta verdi. Yaklaşık 250 davetlinin bulunduğu yemeğe  Giresun AKP Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul AKP Milletvekili Mehmet Domaç, Giresun Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Tirebolu Emniyet Müdürü D. Şenel Ergen, Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Bayraktar, Tirebolu Müftüsü  H.Hilmi Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri, TİRDEF Üye Dernekleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluş amirleri ve davetliler katıldı. 

Yemek duasının ardından, açılış konuşmasını yapan TİRDEF Başkanı Haldun Domaç  şunları söyledi;  “ TİRDEF olarak 3’üncüsünü düzenlediğimiz iftar yemeğinde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yemeğimizde amacımız, mübarek ramazan ayını fırsat bilerek  hasret gidermek ve beraberliğimizi pekiştirmek. Size kısaca TİRDEF olarak neler yaptığımızdan da bahsetmek istiyorum. Yönetim olarak seçildikten sonra üye derneklerimizi bir araya topladık. Şu anda 18 derneği olan bir federasyonuz ve bizlere katılmak üzere olan yeni derneklerimizde var. Bu derneklerimizi bir araya getirmek bizler için önemliydi. Biz İstanbul’da  yerleşik bir sivil toplum kuruluşuyuz ve bu kuruluşun Tirebolu’ya yönelik olarak bir şeyler yapması gerekliydi. Bu amaçla Tirebolu’dan üniversite kazanan öğrencilere burs vermeye karar verdik. Bu yıl on öğrenciye burs verdik ve önümüzdeki yıl da bu burslar aksatmadan devam edeceğiz. 

Domaç şöyle devam etti;  “Bizler bir ilçe olarak farklı bir etkinliğe imza atıp, İstanbul’da Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri düzenledik. Burada amacımız Tirebolu’da ki kültürü, sanatı, görgüyü ve âdeti İstanbul’a taşımak. İstanbul’daki kuşaklarımızın, nesillerimizin yitik kuşaklar olmasını istemiyoruz. Bu günlerimize de önümüzdeki yıllarda yine devam edeceğiz. Biz ilçe olarak Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biriyiz. Şu anda bulunduğumuz yer  dünyanın başka bir yerinde olsa konumu itibariyle en gözde turistik yerlerden biri olur. Bizim noksanımız ilçemizi tanıtamamak. Çünkü çok iyi bir broşürümüz ve çok iyi bir tanıtım filmimiz yok. TİRDEF olarak bunu üstleneceğiz. Çok iyi bir tanıtım katalogu hazırlayacağız. Bu konuda da sizlerden yardımlarınızı bekliyoruz. 

Domaç konuşmasına şöyle son verdi; Bize destek veren herkese teşekkürlerimizi iletirken, iftar yemeğine katkıda bulunan İşadamları Ferhat Taş, Bahattin Şenel ve Şevket Alaaddinoğlu’na şükranlarımızı sunuyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum” dedi. İftar yemeğinde ayrıca Tirebolu İletişim Fakültesine yaptığı katlar nedeniyle Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu ve Şaban Aydın ile TİRDEF’in kurucuları ile Genel Başkanlık yapan Çınar Çetinkaya ve Prof. Dr. Halit Keskin’e konuşmacılar ve TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç tarafından teşekkür edildi.   

Domaç’ın konuşmasından sonra geceye katılan Espiye Belediye Başkanı  Erol Karadere, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Giresun Vali Yardımcısı Günay Öztürk, birer konuşma yaparak TİRDEF ‘e bu güzel organizasyon nedeniyle teşekkür etti.  

AKP Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ise yaptığı konuşmasında “Tirebolu’nun gizlenmiş olan potansiyelini ortaya çıkartmakta çok önemli işler göreceğini düşündüğüm ve bu anlamda faaliyetlerini izlediğimiz TİRDEF’in bundan sonra yapacağı faaliyetlerde Tirebolu’nun  ilave gelişimine katkıda bulunmak üzere gereken her türlü desteği sağlayacağımızı belirtiyor,  iyi akşamlar diliyorum” dedi. 

İstanbul AKP Milletvekili Mehmet Domaç ise burada birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;  “Burası küresel ısınmadan en az etkilenecek bölge. Dolayısıyla bu bölgeye  yapılacak yatırımlar insanların yaşamlarını kolaylaştırması gerekiyor. Bundan elli yıl sonrasını düşünürsek nüfus çok artacak. Bu gün göç veren bu bölgeler ileride göç alacaklar. Onlar göç alırken bu bölgeleri çok iyi düzenlemek lazım. Bunun için çok önemli bir adım atıldı, Karadeniz oto yoluyla birlikte. Ama bunlar yetmez. Yakında biliyorsunuz hava alanı yapılacak ama o da yetmez. Daha ilerisi bu limanlar hareketlenecek. Ekonomiye katkı sağlayacak. İşte onlardan bir tanesini biz Tirebolu’da yapmayı düşünüyoruz. Yat Yanaşım yeri ve Rekreasyon alanı. Ayrıca Giresun limanı daha hareketli hale gelerek bir konteynır limanı olacak.

Domaç şöyle devam etti;  “Tirebolu’da üniversiteler gelişiyor. Bunun için de yurtlara ihtiyacımız var. Şu an Tirebolu Belediye başkanı ve Tirebolu Kaymakamının desteğiyle erkek öğrenci yurdu yaptırıyoruz. Bir de kız öğrenci yurdu yaptırmak için kendilerinin yardımını bekliyoruz.

Bunlar da  yetmez, çünkü toplum hızla gelişiyor ve ekonomisi hızla artıyor. Türkiye zenginleşiyor. Zenginleşen Türkiye de zenginliği  artırıcı yatırımlar yapmak lazım. Bu yatırımları tarım alanında da yapabiliriz. Yani hepimizin bahçesinde ortanca var. Dünyanın en güzel mavi ortancası bizde… Ancak biz bunları yetiştirip, çoğaltıp Türkiye’ye yayamıyoruz. Türkiye’de bilinmeyen taflan bizde, onu da Türkiye’ye yayamıyoruz. Türkiye’de çok değerli olan bir bitki var ve Türkiye’ye henüz yeni girdi.  İngilizler  blueberry  diyorlar biz  yaban mersini diyoruz. Bunu doğu Karadeniz’den başka yetiştirecek yer yok. Bulancak’ta çok küçük bir alanda şimdi tarımı yapılıyor. Bunu geliştirebiliriz. İşte bunlar ekonomiye giderek katkı sağlayacak alanlar. Bunun dışında çok ciddi turizm potansiyelimiz var. Bu turizm potansiyelimizi değerlendirmek zorundayız. Çocukluğumuzda Tirebolu’muzun yalılarından denize girerdik. Şimdi de yalılarımızda denize girebilecek hale getireceğiz Tirebolu’muzu. Şehrin içinden denize girilen bir yere her yerden turist gelir. Onun için burada biyolojik arıtmalarımızı yapmamız gerekir ve bunu kısa bir zamanda yapacağız. Çocuklarımız evlerimizden denize girecekler. 

Mehmet Domaç sözlerine şöyle son verdi; Evet biz  TİRDEF vasıtasıyla, diğer derneklerimiz, yerel yöneticilerimiz ve merkezi yöneticilerimiz vasıtasıyla bunları gerçekleştireceğiz.  Umut insanoğlu için vazgeçilmez bir şeydir. İnsanoğlu umutsuzluktan umut yaratır. Dolayısıyla biz bu umudu taşıyoruz ve onun için buradayız “ dedi. 

TİRDEF’in iftar yemeğine iki müzisyen, seslendirdikleri güzel şarkılarla renk kattı.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir